Είστε μοναδικοί κι έχετε την τιμητική σας αυτό το μήνα, το έχουμε παραδεχτεί και το αξίζετε. Αλλά όπως κάθε τι αστραφτερό έχει και μια σκοτεινή πλευρά, έτσι κι εσείς δε θα μπορούσατε να ξεφύγετε απ’ αυτό. Σας αγαπάμε γιατί σπάτε τα μοτίβα, μα καμιά φορά δεν τα προλαβαίνετε και πέφτετε μέσα τους. Πάμε λοιπόν να δούμε τα δέκα κλισέ που χαρακτηρίζουν τους ζυγούς, όσο κι αν προσπαθούν να τα διαψεύσουν.

 

  1. Παίρνουν πάντα τη σωστή απόφαση, μιας και είναι απόλυτα ισορροπημένοι. Υπάρχουν φορές που δεν αντέχουν να κρατούν τη ζυγαριά τους και την αφήνουν να γείρει προς τη λάθος κατεύθυνση. Κι αν νομίζεις πως δεν αποφασίζουν ποτέ και για τίποτα, ίσως να το σκέφτονται δίπλα και να ζυγίζουν καταστάσεις και συνέπειες, ίσως να μην μπορούν να διαλέξουν τι θα φάνε σήμερα και τι να βάλουν για να βγουν, όμως μεγαλύτερη πυγμή απ’ του Ζυγού δε θα συναντήσεις πουθενά. Χωρίς δεύτερη σκέψη, αναλαμβάνει αμέσως δράση.

 

  1. Είναι τεμπέληδες. Μπορεί, όντως, να μη γίνουν ποτέ εργασιομανείς και να αγχώνονται λιγότερο από κάθε άλλο ζώδιο, αλλά όταν τους αναθέσεις μια δουλειά τη φέρνουν πάντα εις πέρας εγκαίρως και άψογα. Το ότι δεν εργάζονται σκληρά, δε σημαίνει πως δεν εργάζονται  κιόλας.

 

  1. Είναι ερωτύλοι. Όσο γκομενιάρηδες κι αν το παίζουν, στην πραγματικότητα αναζητούν τον απόλυτο έρωτα, έναν άνθρωπο που θα τους καλύπτει συναισθηματικά και θα τους νοιάζεται. Απλώς, έχουν επιλέξει να μη χαρίζονται σε δήθεν έρωτες.

 

  1. Είναι ανυπόφορα γκρινιάρηδες. Το ότι εκφράζουν κάθε παράπονό τους, ακόμα και το πιο ασήμαντο, δε θεωρείται απευθείας γκρίνια. Θα έπρεπε να τους συγχαίρεις για την ελευθερία έκφρασης που τους διακατέχει, που μιλάνε ανοιχτά και δεν κρύβονται πίσω απ το μικρό τους δαχτυλάκι.

 

  1. Καθαρίζουν το σπίτι λίγο πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι κατσαρίδες. Υποχόνδριοι μπορεί να μην είναι, ούτε και μικροβιοφοβικοί, αλλά εσύ που τους χαρακτήρισες βρωμιάρηδες, μεταξύ μας, υπερβάλλεις λιγάκι.

 

  1. Μετά το σεξ, πέφτουν για ύπνο. Κι όμως, ζητάνε και δεύτερο και τρίτο γύρο. Άλλος έχει τ’ όνομά κι άλλος τη χάρη που λενε; Δεν το διαφημίζουν, αλλά άπαξ και μπλέξεις μαζί τους στο κρεβάτι θα σε απογειώσουν.

 

  1. Είναι πάντα συνεπείς και στην ώρα τους. Δεν έχεις φάει στήσιμο από Ζυγό μάλλον, γι’ αυτό το λες. Το ακαδημαϊκό τέταρτο γι’ αυτόν είναι ακαδημαϊκό μισάωρο στάνταρ. Σκέψου στα επόμενα γενέθλια να του πάρεις κανένα ρολόι. Τουλάχιστον θα του φανεί χρήσιμο.

 

  1. Ασχολούνται πάρα πολύ με την εμφάνισή τους. Κοίτα, δεν είναι ότι δεν ισχύει ακριβώς καθώς δε νομίζω να καταφέρεις να τους δεις ποτέ απεριποίητους στο βαθμό που θα σου βγει ένα «πάνε να κάνεις κανένα μπάνιο». Απλά, δεν είναι η επιτομή της κομψότητας 24 ώρες το 24ωρο. Θα αφήσουν τα μαλλιά τους απεριποίητα, θα βάλουν τη χθεσινή τη φόρμα, θα πιάσουν και το παλιό το φθαρμένο το αθλητικό και γεια σας. Άνθρωποι είναι κι αυτοί, δεν μπορούν να κυκλοφορούν σαν διαφήμιση περιοδικού συνέχεια.

 

  1. Υποχωρεί εύκολα. Εντάξει εδώ απλά γελάμε. Ποιος υποχωρεί εύκολα; Μάλλον γι’ άλλο ζώδιο θα λέμε. Αναποφάσιστοι ναι, υποχωρητικοί όχι, με τίποτα,. Μπορεί να του πάρει δυο βδομάδες για να αποφασίσει, αλλά δε θα συμφωνήσει μαζί σου απλά και μόνο για να βγει από τη δύσκολη θέση. Θα το στύψει αλλά στο τέλος η άποψη θα είναι δική του και όχι καθοδηγούμενη από κανέναν.

 

  1. Πλησιάζουν πρώτοι το αντικείμενο του πόθου τους. Λίγο δύσκολο αφού ο Ζυγός θα έχει πάντα λίγο το «μου αρέσει η Κική αλλά θέλω και την Κοκό». Άρα πώς θα πλησιάσει πρώτος αν δεν είναι καν σίγουρος για την επιλογή του; Πάντως, εσύ μην περιμένεις σινιάλο, μπορεί να μην έρθει και ποτέ. Όρμα και καλή τύχη!