Article of the day: Η Ελένη Σωτηροπούλου μάς μιλά για αδιαφορία που φέρνει καψούρα. Δες εδώ!

ilygliyg

Να μ’ αγκαλιάζεις για να σε αισθάνομαι λέει ο στίχος γνωστού άσματος και πράγματι τι το καλύτερο για να έρθεις πιο κοντά συναισθηματικά με έναν άνθρωπο και να μοιραστείς μαζί του μια αγκαλιά. Όπως έχει τεκμηριωθεί και επιστημονικά, η αγκαλιά έχει σημαντικά οφέλη για την ανθρώπινη ψυχική και σωματική υγεία. Ποια είναι αυτά;

 

Τα οφέλη της Αγκαλιάς

  • Με την αγκαλιά χαλαρώνουν οι μυς του σώματος , φεύγουν οι κράμπες αλλά και οι νευρώσεις που προκαλούνται λόγω του στρες
  • Η αγκαλιά ανακουφίζει από τον σωματικό πόνο
  • Βελτιώνεται η ενσυναισθήση, με λίγα λόγια μπορείς πιο εύκολα να κατανοήσεις τις σκέψεις και τα συναισθήματα του ανθρώπου που έρχεσαι κοντά!
  • Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Ενδυναμώνονται οι σχέσεις
  • Απομακρύνεται το αίσθημα της μοναξιάς

 

Κριός

Η αυθόρμητη αγκαλιά. Μην περιμένεις να μείνει για πολύ ώρα το Κριάρι στην αγκαλιά σου. Μέσα στον ενθουσιασμό του θα σε αρπάξει και θα σε σφίξει δυνατά πάνω του, όμως η αγκαλιά του δε θα έχει διάρκεια!

 

Ταύρος

Η Ζεστή και Τρυφερή αγκαλιά. Η αγκαλιά είναι ένα όμορφο τελετουργικό για το παιδί της Αφροδίτης, όπου θα σε ζεστάνει με τα χάδια του και την τρυφερότητά του και θα αναζητήσει συχνά τη φωλιά της αγκαλιάς μέσα από την οποία σταδιακά και σταθερά αποκτά εμπιστοσύνη.

 

Δίδυμος

Η παιχνιδιάρικη αγκαλιά. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τον αγκαλίτσα του ζωδιακού, αλλά με τον παιχνιδιάρη, που θα σε κρατήσει κάπως άγαρμπα στην αγκαλιά του, θα παίξει με τα μαλλιά σου και θα σε πειράξει. Την ώρα που σε έχει στην αγκαλιά του θα παρατηρήσει τις αντιδράσεις σου, το συναίσθημα όμως δύσκολα θα το βγάλει.

 

Καρκίνος

Η συμπονετική αγκαλιά. Ο Καρκίνος θέλει τις αγκαλιές, αλλά από τους ανθρώπους που πραγματικά αγαπά πολύ και τους νιώθει σαν οικογένειά του! Θα νιώσεις το συναίσθημα να ξεχειλίζει όταν βρεθείς στην αγκαλιά του, η οποία είναι με ζεστασιά, κατανόηση και πολλές φορές συμπόνια!

 

Λέων

Η χειμαρρώδης αγκαλιά. Ο Λέοντας είναι γενναιόδωρος και στις αγκαλιές του, τις οποίες και μοιράζει με πάθος, ένταση, αλλά και υπερβολή, πολύ περισσότερο όμως στους ανθρώπους που πραγματικά έχει μέσα στην καρδιά του! Επιζητεί όμως πολύ περισσότερο να επιδιώκεις εσύ να τον φέρεις στην αγκαλιά σου!

 

 

Παρθένος

Αγκαλιά με δόσεις! Μην περιμένεις πολλές αγκαλιές και τρυφερότητες από τον Παρθένο. Θεωρεί ότι το καλό πράγμα δε γίνεται πολλές φορές και ότι πρέπει να υπάρχει ένας σημαντικός λόγος για να προχωρήσεις σε μία τέτοια έκφραση αγάπης. Η αγκαλιά του δεν είναι συχνή, δε διαρκεί πολύ και είναι συνήθως αποτέλεσμα εκτίμησης κι εμπιστοσύνης.

 

Ζυγός

Η συντροφική αγκαλιά. Ο Ζυγός επιζητεί την αγκαλιά κάθε ώρα και στιγμή από τα άτομα που αγαπά και τον συντροφεύουν. Η αγκαλιά του είναι απαλή, αέρινη, συνοδεύεται από χάδια και φιλιά και έχει διάρκεια αλλά και κίνηση στον χώρο. Την επιζητεί ο ίδιος και παραπονιέται όταν τη στερείται.

 

Σκορπιός

Η παθιασμένη αγκαλιά. Ο Σκορπιός αγαπά τις αγκαλιές αλλά δεν πιστεύει ότι είναι και για χόρταση. Δίνει την αγκαλιά του, σε ειδικές στιγμές που ο ίδιος θα επιλέξει και εφόσον νιώθει πραγματικά εμπιστοσύνη, σιγουριά και οικειότητα (έστω τη στιγμή που την μοιράζεται την αγκαλιά του)! Θα αγκαλιάσει σφιχτά, δυνατά και με πάθος δίνοντας όλα τα συναισθήματα που έχει μέσα στην ψυχή του.

 

Τοξότης

Η άγαρμπη αγκαλιά. Ο Τοξότης δε φημίζεται για την τρυφερότητά του και την αγκαλιά την έχει στα πλαίσια του παιχνιδιού ή και της κοινωνικοποίησης. Θα σε αρπάξει ξαφνικά, άγαρμπα, εκεί που δεν το περιμένεις, θα σε αγκαλιάσει με ενθουσιασμό και θα σου πάρει την ανάσα από το σφίξιμο που θα σου κάνει!

 

Αιγόκερως

Αγκαλιά με όρια. Με τον Αιγόκερω ίσως θα πρέπει να περιμένεις Χριστούγεννα, Πάσχα, γιορτές και επετείους για να απολαύσεις την αγκαλιά του, ακόμα και σε αυτές τις στιγμές θα είναι κάπως μετρημένα τα συναισθήματά του! Είναι σφιγμένος στις αγκαλιές, δεν αφήνεται εύκολα, βάζει όρια και αποστάσεις. Σημαντικό; Μην πάρεις προσωπικά την έλλειψη αυθορμητισμού του!

 

Υδροχόος

Η φιλική αγκαλιά. Ο Υδροχόος δεν αγαπά τόσο τις αγκαλιές, τις δίνει σπάνια, είναι κάπως «ξερές» «ψυχρές» αλλά και σύντομες. Η αγκαλιά του είναι περισσότερο φιλική, ακόμα κι αν είναι ερωτευμένος και συχνά αντιδρά κι απομακρύνεται όταν μπορεί να επιδιώξεις πιο συχνά να τον φέρεις στην αγκαλιά του!

 

Ιχθύες

Η βελούδινη αγκαλιά. Ένα ζώδιο γεμάτο συναίσθημα, τρυφερότητα, ευαισθησία, που θέλει να μοιράζεται διαρκώς τα συναισθήματά του μέσω της αγκαλιάς. Θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την αγκαλιά του ως «βελούδινη» συνοδεύεται από τρυφερά λόγια, χάδια και είναι πάντα γεμάτη από ενσυναίσθηση!

 

Πηγή