Μπορεί εσύ να μην ξέρεις πώς κοιμάσαι, όμως οι γύρω σου, εκείνοι που βρίσκονται στον ίδιο χώρο με σένα, σίγουρα σε έχουν παρατηρήσει. Κι αν τώρα σκέφτεσαι τι σημασία έχει αυτό, είναι γεγονός πως η στάση που επιλέγεις ασυνείδητα φέρνει στην επιφάνεια τις κρυφές σου επιθυμίες, αποκαλύπτει στοιχεία της ερωτικής σου συμπεριφοράς και μαρτυρά ποιο είναι για σένα το ιδανικό ταίρι. Παρακάτω θα δεις τις 6 πιο συχνές στάσεις ύπνου και την ερμηνεία τους!

 

1. Εμβρυακή στάση

 

Εάν κοιμάσαι σε εμβρυακή στάση, δηλαδή κουλουριασμένος σαν μωρό στη μήτρα, γενικά είσαι ένα ισορροπημένο άτομο. Διαθέτεις χαρακτήρα απίστευτα τρυφερό και γλυκό. Είσαι δυναμικός, αλλά επίσης ζεστός και ευαίσθητος. Τείνεις να είσαι ντροπαλός και δεν εμπιστεύεσαι εύκολα τους άλλους, γι’ αυτό προτιμάς άτομα εξίσου ευαίσθητα, στοργικά και περιποιητικά. Όπως τα μωρά, έτσι κι εσένα, σου αρέσει να σε κανακεύουν, καθώς κατά μια έννοια δε μεγάλωσες ποτέ. Συνήθως διαλέγεις πρόσωπα που μπορούν να αναλάβουν την ευθύνη των καταστάσεων. Η οικογενειακή ενότητα κι η συντροφικότητα σού προσφέρει μια αίσθηση ευημερίας, ενώ συνήθως είσαι πιστός στις σχέσεις σου.

 

2. Ανάσκελα

 

Εάν κοιμάσαι ανάσκελα, με τα χέρια κάτω, δίπλα στα πλευρά σου, ενώ το κεφάλι σου στρέφεται προς τα αριστερά ή τα δεξιά, βρίσκεσαι  στην «ονειροχώρα» και συνηθίζεις να οπτικοποιείς σκηνές που κάνουν την καρδιά σου να σιγοτραγουδά και τα μάτια σου να χαμογελούν με χαρά. Είναι γεγονός ότι είσαι αθεράπευτα ρομαντικός, ενώ ζεις με την ελπίδα ότι θα βρεις τον ιππότη ή την πριγκίπισσα με την ασημένια πανοπλία. Το ευχάριστο είναι πως σπάνια απογοητεύεσαι, ακόμη κι όταν αποδεικνύεται λιγότερο από ό,τι το ονειρευόσουν. Αυτό συμβαίνει γιατί είσαι αισιόδοξος και πάντα έτοιμος για το επόμενο πρόσωπο που θα έρθει στη ζωή σου και θα κερδίσει την καρδιά σου. Μπορεί να είσαι πρακτικός και προσγειωμένος σαν άτομο αλλά θέλεις έναν εξίσου ρομαντικό σύντροφο για να μοιραστείς την καθημερινότητά σου. Σε περίπτωση που είσαι ήδη παντρεμένος και κοιμάσαι με αυτόν τον τρόπο, μάλλον είσαι πολύ ερωτευμένος/η με τον/τη σύζυγό σου.

 

3. Πόδια και χέρια ανοιχτά

 

Είσαι ελεύθερο πνεύμα αν κοιμάσαι με τα πόδια και τα χέρια ανοιχτά και μοιάζει προετοιμασμένος/η για ό,τι κι αν συμβεί. Η στάση αυτή δείχνει άτομο που δεν αισθάνεται περιορισμένο, είτε από τους κανόνες της κοινωνίας, είτε από τους οικογενειακούς κανόνες. Τείνεις να είσαι τολμηρός και πρόθυμος να δοκιμάσεις τα πάντα. Γίνεσαι καλός φίλος, αφού είσαι γενναιόδωρος τόσο με τον χρόνο, όσο και με τα χρήματά σου. Πολλοί θα σε βρουν ακαταμάχητο, επειδή ανταποκρίνεσαι εύκολα στην αγάπη τους για τη ζωή. Είσαι από τους ανθρώπους που έχουν μια μυστική λαχτάρα να ξεφύγουν μακριά και να κάνουν τα δικά τους. Πολύ συχνά στη ζωή σου θα ανταποκριθείς σε άτομα που μοιράζονται την εκτίμησή σου για το περιβάλλον και την αγάπη σου για την περιπέτεια και τα ταξίδια.

 

 

4. Ευθεία στο πλάι

 

Κοιμάσαι στο πλάι, αλλά με το σώμα σου ευθεία, το ένα χέρι διπλωμένο κάτω από το κεφάλι σου και το άλλο μπροστά σου; Αυτή είναι μια στάση εσωτερικού περιορισμού και αόρατων αλυσίδων που σε δεσμεύουν. Το σίγουρο είναι ότι δεν αισθάνεσαι ελεύθερος/η και η ψυχή σου κυβερνάται από παντοδύναμους υποσυνείδητους κανόνες, οι οποίοι μπορεί να είναι πολιτιστικοί, θρησκευτικοί ή παραδοσιακοί. Γενικά, είσαι ήσυχος/η, επιφυλακτικός/η και συχνά βάζεις ψηλά τον ηθικό πήχη. Συνήθως φοβάσαι να αναλάβεις τον κίνδυνος και δεν είσαι ιδιαίτερα τολμηρός στον έρωτα. Χρειάζεσαι, λοιπόν, ένα ταίρι δυνατό για να καθησυχάσει τους κρυφούς σου φόβους. Ορισμένες φορές είσαι τόσο προσκολλημένος, με αποτέλεσμα τα πρόσωπα πλάι σου να σε θεωρούν κτητικό. Η ζωή σου θέλεις να είναι στην εντέλεια και βρίσκεις παρηγοριά στην παράδοση. Συνήθως, ακολουθείς την πεπατημένη στην αντιμετώπιση των καταστάσεων. Το καλό είναι ότι οι άλλοι ξέρουν τι να περιμένουν από σένα.

 

5. Ανάσκελα με τα χέρια διπλωμένα στο κεφάλι

Εάν κοιμάσαι ανάσκελα, με τα χέρια ψηλά, δίπλα από το κεφάλι σου ή το μαξιλάρι, διαθέτεις έντονη σαγήνη. Θα μπορούσε να πει κανείς πως έχεις την ιδιότητα να γοητεύσεις τους άλλους χωρίς πολύ κόπο. Φλερτάρεις, προκαλείς αλλά σπάνια δηλώνεις διαθέσιμος. Αυτό που λατρεύεις περισσότερο είναι το κυνηγητό. Θέλεις ένα ταίρι που θα στρέφει την προσοχή του πάνω σου, αλλά ταυτόχρονα δε θα τα δίνει όλα. Αν το κάνει, πιθανόν θα βαρεθείς και να ψάξεις για άλλο πρόσωπο, για μια περιπέτεια πιο συναρπαστική. Εάν κάποιος σε θεωρήσει δεδομένο, μάλλον θα μείνει «μπουκάλα». Είναι πιθανό να έλκεσαι από συντρόφους πρόθυμους να αναλάβουν ηγετικό ρόλο.

 

6. Πλάγια θέση με τα χέρια ενωμένα στη μια πλευρά

Εάν κοιμάσαι σε πλάγια θέση με τα δύο χέρια σου να ακουμπούν ελαφρά στη μια πλευρά και το κεφάλι σου να ακουμπά απαλά πάνω στο μαξιλάρι, αυτό δείχνει ότι διαθέτεις μια πιο ναρκισσιστική προσωπικότητα. Είσαι πολύ κοινωνικός και κατ’ επέκταση δημοφιλής. Ωστόσο, τείνεις να εμπιστεύεσαι εύκολα, πέφτοντας συχνά στον λάθος άνθρωπο που εύκολα μπορεί να σε εκμεταλλευτεί. Τείνεις να είσαι εγωιστής και μάλλον έχεις μια υπεροψία. Οφείλεις να καλλιεργήσεις την ενσυναίσθησή σου και πριν δρας να μπαίνεις λίγο και στη θέση των άλλων, ώστε να αποφύγεις να τους πληγώσεις.

 

Πηγή

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!