Άνοιξε το στόμα σου και μίλα. Πες τα παράπονά σου, διεκδίκησε, βρόντηξε πόρτες αν χρειαστεί ή άνοιξε νέες. Η υπομονή είναι αρετή μέχρι το σημείο που δε μας χαλάει την ψυχολογία. Αυτό θα το θυμηθούμε σήμερα σχεδόν όλοι μας.

 

Κριός 

Κριέ μου, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να αισθανθείς ανάλαφρα, να βγεις έξω χωρίς να νομίζεις από το άγχος ότι έχεις αφήσει ανοιχτό το θερμοσίφωνα ή το μάτι της κουζίνας να καίει, μπορείς να συναναστραφείς ευκολότερα, να συνεννοηθείς καλύτερα, να φλερτάρεις χωρίς την ίδια ώρα να σκέφτεσαι ότι θα φας πόρτα. Αν ψάχνεσαι επαγγελματικά ή θέλεις να κλείσεις κάποια σοβαρά ραντεβού είναι μια καλή μέρα.

Λέξη κλειδί της μέρας: Ευκαιρία.

 

Ταύρος

Εξαρτημένος από τις πέντε αισθήσεις και τους ανθρώπους μερικές φορές –όπως τώρα–, σου είναι δύσκολο να αντέξεις τον κόσμο. Όταν πρέπει να αντιμετωπίσεις αυθαίρετες ή και αυταρχικές αποφάσεις κάποιων που μπορούν να επηρεάσουν την προσωπική αλλά και την επαγγελματική σου ζωή δεν προκαλεί έκπληξη που αποσύρεσαι σε μια γωνία αποφεύγοντας να έρθεις σε επαφή με αυτούς που φοβάσαι ότι θα σου τη φέρουν. Αφού δεν υπάρχει κάποιος αυτή τη στιγμή για να βασιστείς ή να κρατηθείς θα πρέπει να απευθυνθείς στο μονίμως διαθέσιμο: τον εαυτό σου. 

Λέξη κλειδί της μέρας: Δύναμη.

 

Δίδυμοι

Το τέλειο ερωτικό αντικείμενο βρίσκεται μόνο στο μυαλό σου Δίδυμέ μου. Αν θεωρείς ότι υπάρχει κάποιος/α που μπορεί να υπηρετεί τις ανάγκες σου, να κόβει τα νύχια των ποδιών σου και να λέει ναι σε οτιδήποτε λες, ξέχασέ το. Μπορεί ένα τέτοιο πρόσωπο να είναι φίλος/η, ή κολλητός/ή, αλλά δεν είναι το ερωτικό αντικείμενο που παθιάζεσαι. Έχεις τέτοια τεράστια ανάγκη να είσαι ρομαντικός που είναι αμφίβολο αν κάποιος μπορεί να στην ικανοποιήσει. Εντωμεταξύ, όταν ερωτεύεσαι, τρελαίνεσαι. Και τα νιώθεις όλα σήμερα.

Λέξη κλειδί της μέρας: Ενέργεια.

 

Καρκίνος

Είναι γεγονός ότι παρά τις επιπλοκές που έχουν τεντώσει μέχρι τα όριά τους τις σχέσεις σου –και προσωπικές και επαγγελματικές– συνεχίζεις να έχεις τέτοια δύναμη ψυχής, αντοχή και νεύρο που μπορείς να εμφανίζεσαι δημόσια με χαμόγελο, ευγένεια και διαλλακτικότητα. Αυτοί που σε αντιπαθούν και όσοι απέρριψες στο παρελθόν (υπάρχουν άραγε τέτοιοι;) μπορεί να σε χρεώσουν με εγωισμό και πιθανόν να βλέπουν σε αυτή τη συμπεριφορά σου συμπτώματα κατάχρησης αλκοόλ ή ηρεμιστικών. Εσύ πάλι ξέρεις και κρυφοχαμογελάς.

Λέξη κλειδί της μέρας: Μυστήριο.

 

Λέων

Λιονταράκι μου, εχεις κάθε δίκιο να βάλεις τις φωνές ή να θυμώσεις. Όμως η ανάγκη για παρορμητικό ξέσπασμα θα λειτουργήσει εναντίον σου, οπότε φέρσου λογικά, ακόμα και αν αντιμετωπίζεις παρανοϊκούς. Επίσης άνθρωποι γύρω σου βλέπουν περισσότερα καλά πράγματα από ό,τι εσύ για τον εαυτό σου. σήμερα. Α, κι όταν είσαι σε φάση μεγαλομανίας τύπου «ξέρω ότι είμαι υπέροχος άνθρωπος», θυμήσου ότι αυτό που εννοείς είναι «χρειάζομαι κάποιον καλό άνθρωπο να με αγαπήσει». Σσσσς… μεταξύ μας αυτό!

Λέξη κλειδί της μέρας: Τρυφερότητα.

 

Παρθένος 

Ζορισμένο σε βρίσκει η μέρα και το κουβάρι στο κεφάλι σου μην περιμένεις να σου το λύσουν άλλοι. Αποφεύγεις εδώ και καιρό μια σοβαρή κουβέντα πρώτα με σένα και μετά με τους άμεσους ενδιαφερόμενους, μα φοβάμαι που θα στο χαλάσω, δεν μπορείς να την αποφεύγεις για καιρό ακόμα. Θα σε προλάβουν τα γεγονότα και θα σε πιάσουν απροετοίμαστο. Αυτό θες;

Λέξη κλειδί της μέρας: Οργάνωση.

 

Ζυγός

Ζυγέ, πολλές κι αλλόκοτες οι εκπλήξεις στις διαπροσωπικές σου σχέσεις –δηλαδή ερωτεύομαι/ ενθουσιαζόμαστε/ εξαφανίζεται– και όσο να πεις έχουν έρθει λιγάκι τα πάνω κάτω. Βεβαίως υπάρχει κι η θετική πλευρά του πράγματος, αρκεί να θελήσεις να τη δει μιας και όπου υπάρχει πρόβλημα, υπάρχει και η λύση του, και βεβαίως δεν είσαι μόνος/η σε αυτόν τον κόσμο: και σε αγαπάνε και σε βοηθάνε και σε υπολογίζουν. Καλύτερα;

Λέξη κλειδί της μέρας: Αγάπες.

 

Σκορπιός

Αν τους έλεγες μερικές φορές τι περνάς, οι γύρω σου θα σε αντιμετώπιζαν με περισσότερη κατανόηση μυστήριε Σκορπιέ μου. Όμως επιμένεις να υπερασπίζεσαι τον εγωισμό και την υπερηφάνεια σου ακόμα κι όταν διευθυντές/συνάδελφοι/πελάτες σε έχουν στριμώξει σε μια γωνιά έτοιμοι να σε πυροβολήσουν. Παρόλα αυτά είναι η φιλοδοξία σου για αναγνώριση, εξουσία και χρήμα που σε κάνουν να επιστρέφεις κάθε μέρα στην ίδια ζούγκλα για να αντιμετωπίζεις τους ίδιους ηλίθιους κυνηγούς.

Λέξη κλειδί της μέρας: Φιλοδοξία.

 

Τοξότης

Μπορεί η οικονομική ασφάλεια να μην αποτελεί τη θρησκεία σου, αλλά όταν αρχίζεις να ξαναζεσταίνεις τη χθεσινή πίτσα μάλλον θα πρέπει να κάνεις κάτι με την τσέπη σου. Υπάρχει ένας σίγουρος τρόπος να ανεβάσεις τα καθαρά κέρδη σου και να κατεβάσεις την πίεσή σου. Ονομάζεται δουλειά. Πρώτη, δεύτερη, τρίτη… Επίσης βγαίνοντας λιγάκι απ’ το σπίτι που έχεις κλειστεί, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πέσεις και πάνω σ’ εκείνον ή εκείνη που θες να σε ενθουσιάσει. Λιγο το λες;

Λέξη κλειδί της μέρας: Δράση.

 

Αιγόκερως

Σήμερα Αιγόκερέ μου, το σπίτι σου και οι ουσιαστικές σου σχέσεις, η αλληλοεπίδρασή σου γενικότερα με τους άλλους, βρίσκονται σε κατάσταση ασανσέρ. Καυτό, παγωμένο, απροσδόκητο, ταβάνι, πάτωμα, ω!, ωχ… Δηλαδή μια σκηνή γίνεται χωρισμός, μια συνάντηση φουντώνει σε έρωτα, μια συνεργασία φέρνει χρήματα, ένα απότομο γύρισμα της τύχης δημιουργεί οικονομικό τράνταγμα. Είμαστε μαζί, δεν είμαστε μαζί. Έχω, δεν έχω. Σε θέλω δεν με θέλεις, με θέλεις δε σε θέλω. 

Λέξη κλειδί της μέρας: Προσδεθείτε.

 

Υδροχόος

Ελπίζοντας ότι έχεις βάλει σε μία σειρά την καθημερινότητά σου, ότι έχεις επισκευάσει οτιδήποτε χαλασμένο –πρακτικά και θεωρητικά μιλώντας–, ότι έχεις διευθετήσει τις εργασιακές εκκρεμότητες, ότι έχεις επανακτήσει τη φυσική σου ρώμη και τέλος ότι έχεις ενισχύσει τη φυσική ανοσία σου σε καταστάσεις και ανθρώπους, τώρα είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις χωρίς πανικό τα ρίχτερ που θα ενσκήψουν ή ενσκήπτουν ήδη στις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Έρχονται αλλά είσαι προετοιμασμένος.

Λέξη κλειδί της μέρας: Διάλογος.

 

Ιχθύες

Η ανιδιοτελής προσφορά είναι μία από τις ιδιότητες που σου αποδίδονται. Χμμ… υπάρχει κανείς άραγε που να δίνεται σε μια δουλειά ή σε έναν άνθρωπο χωρίς να παίρνει το εγώ του κάποια ευχαρίστηση; Και πότε ξεκινάει ο υγιής εγωισμός να γίνεται λαιμαργία; Πότε το θέλω, γίνεται απαιτώ και πόσα περιθώρια έχεις και στο να προσφέρεις και στο να περιμένεις; Αυτά κι άλλα πολλά θα σε πονοκεφαλιάσουν σήμερα Ψαράκι μου.

Λέξη κλειδί της μέρας: Νηφαλιότητα.