Οι αναμνήσεις είναι ανεκτίμητες, γιατί μπορούν να μας υπενθυμίσουν τις εμπειρίες που έχουμε βιώσει, προκαλώντας αισιόδοξα συναισθήματα για το μέλλον. Η νοσταλγία είναι ένα από τα πιο ευχάριστα συναισθήματα, αφού μας βοηθάει να θυμόμαστε στιγμές στον χρόνο που μας έκαναν να νιώθουμε σιγουριά και ασφάλεια.

Όλοι κάποιες φάσεις μπορεί να σκέφτονται τις παλιές καλές ημέρες, αλλά υπάρχουν ορισμένοι εκλεκτοί που ζουν συνέχεια νοσταλγικές στιγμές. Όσον αφορά στα ζώδια, κάποια από αυτά προτιμούν να μένουν επικεντρωμένα στο «εδώ και τώρα», ενώ άλλα ζώδια δε δείχνουν πρόθυμα να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν. Πάντως, τα παρακάτω 3 ζώδια έχουν μονίμως σημείο αναφοράς το παρελθόν.

 

Καρκίνος

 

Τα στοργικά Καρκινάκια γυρίζουν και ξαναγυρίζουν στις αναμνήσεις, ειδικά σε εκείνες της παιδικής ηλικίας. Κυβερνώνται από τη Σελήνη, που έχει την ιδιότητα να τους προτρέπει να φέρνουν στο μυαλό τους αναμνήσεις που αφορούν την οικογένεια τους (είτε τη γονική είτε τη συντροφική).

Ένας Καρκίνος θυμάται τα πάντα –είτε το θέλει είτε όχι– και ως ζώδιο που αναζητά συνεχώς συναισθηματική ασφάλεια, κρατάει τις αναμνήσεις ολοζώντανες στον νου και την καρδιά του. Παρ’ όλο που του παίρνει σχετικά λίγο χρόνο να ξεπεράσει έναν συναισθηματικό πόνο, βρίσκει μεγάλη ευχαρίστηση και αφιερώνει πολύ χρόνο στο να αναπολεί τις παλιές καλές στιγμές με τα αγαπημένα του πρόσωπα.

 

 

Get Over It! | eBook


€5,00

-----

 

Σκορπιός

 

Ως σταθερό ζώδιο του νερού, οι Σκορπιοί βρίσκονται συχνά κολλημένοι στο παρελθόν. Εντούτοις, δε μοιράζονται αυτές τις νοσταλγικές στιγμές με άλλους. Τους αρέσει να κρατάνε τα χαρτιά τους κλειστά, οπότε εσύ μπορεί να βλέπεις μόνο το σκληρό εξωτερικό κέλυφος.

Μην ξεγελιέσαι όμως από το αδιαπέραστο παρουσιαστικό τους. Ένας Σκορπιός δεν ξεχνά ποτέ τίποτα και στο μυαλό του στριφογυρίζουν συνέχεια παλιές αναμνήσεις. Νιώθει το κάθε τι πολύ βαθιά και μάλλον έχει μια σχέση αγάπης-μίσους με τη νοσταλγία. Επίσης, έχει την τάση να αντιμετωπίζει με ρομαντικό τρόπο τις οδυνηρές εμπειρίες, με συνέπεια να δίνει συχνά βάση περισσότερο στις κακές αναμνήσεις αντί για τις καλές.

 

Ιχθύς

 

Οι Ιχθύες είναι οι ονειροπόλοι του ζωδιακού, οπότε είναι λογικό να κατατάσσονται στη λίστα των νοσταλγικών. Ως μεταβλητό ζώδιο του νερού, νιώθουν άνετα στον χώρο της φαντασίας τους ή στις αναμνήσεις, όπου βρίσκουν καταφύγιο προκειμένου να ξεφύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα του παρόντος.

Συχνά πάνε τη νοσταλγία σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο και είναι επαγγελματίες στο να φτιάχνουν φαντασιώσεις που είναι πολύ καλύτερες από την ίδια την ανάμνηση. Ως δημιουργικά όντα, ψάχνουν πάντα τρόπους να κάνουν τη ζωή τους πιο ενδιαφέρουσα, ακόμα κι αν αυτά στα οποία στηρίζονται είναι προϊόν του μυαλού τους. Μια όμορφη ψευδαίσθηση είναι πραγματικά ο καλύτερος φίλος για κάθε Ψαράκι.

 

Πηγή

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!