Γνωρίζοντας τα δυνατά σημεία της προσωπικότητάς μας μπορούμε πραγματικά να αναγνωρίσουμε τα ατού μας και να έχουμε σημαντική επιτυχία στους βασικούς τομείς της ζωής μας. Δεν είναι όμως πάντα εύκολo να διακρίνουμε ποια είναι αυτά τα «δυνατά μας σημεία»! Η αστρολογία μας βοηθά να διακρίνουμε τα καλά και των 12 ζωδίων και να τα αξιοποιήσουμε κατάλληλα!

 

Κριός

Δυναμικός, αποφασιστικός, ειλικρινής, αυθόρμητος! Ο Κριός είναι ο άνθρωπος που διψά διαρκώς για νέα ξεκινήματα, είναι ατρόμητος και δεν υπολογίζει δυσκολίες και εμπόδια, λειτουργεί πάντα μαχητικά και γρήγορα για να πετύχει αυτό που πραγματικά θέλει! Ο δυναμισμός του τον κάνει να ξεχωρίζει και είναι ο άνθρωπος που πραγματικά θα σταθεί και θα υποστηρίξει τους ανθρώπους δίπλα του, παίρνοντας ο ίδιος τις πρωτοβουλίες, για να τους βγάλει από τη δύσκολη θέση. Ο Κριός είναι ντόμπρος, ειλικρινής και ξεκάθαρος, αν και πολλές φορές η συμπεριφορά του μπορεί να κριθεί ως εγωιστική και χωρίς τακτ, στην πραγματικότητα δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς από τον ίδιο, γιατί είναι άμεσος και αυτό που σκέφτεται ή αισθάνεται το εκφράζει χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι ο άνθρωπος που θα σε παρασύρει με τον ενθουσιασμό του, θα σε διασκεδάσει, θα σου μεταδώσει το δυναμισμό του και είναι βέβαιό ότι θα βρει τον τρόπο για να σε τονώσει και να σε ανεβάσει ψυχολογικά! Ξέρει πάντα να υπερασπίζεται αυτό που σκέφτεται και αισθάνεται, με λίγα λόγια έχει «κότσια»! Δε διστάζει να πάρει αποφάσεις και να τις υποστηρίξει, αναλαμβάνοντας πλήρως όλες τις ευθύνες των πράξεων και των επιλογών του!

 

Ταύρος

Γοητευτικός, σταθερός, πιστός, αφοσιωμένος, υπομονετικός! Τον Ταύρο τον διακρίνεις από τη γοητεία και τον αισθησιασμό του, διατηρεί μία εξαιρετική εμφάνιση, έχει στιλ και εκπέμπει ηρεμία αλλά και έντονο μαγνητισμό! Είναι καλόγουστος και του αρέσουν οι ανέσεις, τα λούσα αλλά και η ακριβή ζωή. Λατρεύει το καλό φαγητό και μάλιστα τα πάει καλά και ο ίδιος με τη μαγειρική! Ο Ταύρος είναι το υπόδειγμα πίστης και σταθερότητας, από τη στιγμή που θα σε αγαπήσει, θα είναι απόλυτα αφοσιωμένος κοντά σου, φροντίζει να σου καλύψει όλες τις ανάγκες, γιατί θα σε νιώθει δικό του άνθρωπο. Αυτό που θα θαυμάσεις σε αυτόν, είναι πως δεν αλλάζει απόψεις, ιδέες και συναισθήματα. Αυτό που θα πει είναι πάντα νόμος γεγονός που θα σε κάνει να νιώσεις σιγουριά, ασφάλεια και εμπιστοσύνη στο πλευρό του. Είναι μάλιστα ο άνθρωπος που θα του εκμυστηρευτείς ένα μυστικό, το οποίο δεν πρόκειται να μαρτυρήσει, ενώ παράλληλα θα σου δώσει και την πιο σωστή συμβουλή! Ό,τι προβλήματα και να περνά, όσες δυσκολίες και να αντιμετωπίζει, ο Ταύρος δε χάνει την υπομονή και το τσαγανό του και αυτό είναι κάτι που πάντα τον οδηγεί στην επιτυχία! Η υπομονή του στις δύσκολες στιγμές καθώς και το πείσμα του να επιμένει σε κάποιες καταστάσεις πολλές φορές τον οδηγούν αργά, αλλά σταθερά στην επιτυχία!

 

Δίδυμος

Εύστροφος, εξωστρεφής, κοινωνικός, πολύπλευρος, άνετος! Το πιο δυνατό σημείο ενός Δίδυμου δεν είναι άλλο από το μυαλό του και τις γνώσεις του. Είναι ένας εύστροφος άνθρωπος που βρίσκεται μόνιμα σε πνευματική εγρήγορση, έχει πλούσιες, εμπνευσμένες ιδέες, ενώ χαρακτηριστικός είναι και ο τρόπος έκφρασης και μετάδοσης των πληροφοριών αλλά και των σκέψεών του. Ο Δίδυμος λοιπόν έχει το ατού του επικοινωνιακού ταλέντου. Μπορεί να ξεσηκώσει με τρόπο όμορφο ολόκληρα πλήθη, για το λόγο αυτό είναι δημοφιλής, αγαπητός και με ευρύ κοινωνικό κύκλο. Είναι πειστικός, μεταδοτικός και ξέρει να χειρίζεται άριστα το λόγο. Όπου βρεθεί και όπου σταθεί υπάρχει και κάποιος γνωστός ή προκύπτει και μια νέα γνωριμία. Ο Δίδυμος είναι ζώδιο πρόσχαρο, κοινωνικό και εξωστρεφές γεγονός που τον κάνει να ξεπερνά εύκολα και γρήγορα δύσκολες καταστάσεις. Ένα ακόμα από τα δυνατά σημεία της προσωπικότητάς του, είναι η επιτυχία του να μπορεί να δει κάθε ζήτημα από δύο πλευρές. Ο πολύπλευρος χαρακτήρας του, τον βοηθά να ελίσσεται και να βρίσκει λύσεις. Επιπλέον κάτι που κάνει τον Δίδυμο να ξεχωρίζει είναι η ικανότητά του να μπορεί ανταπεξέλθει και να προσαρμοστεί άνετα σε κάθε συνθήκη, σε κάθε αλλαγή!

 

Καρκίνος

Ευαίσθητος, συμπονετικός, παραδοσιακός, διαισθητικός, ανθεκτικός! Ένα από τα πιο δυνατά σημεία στην προσωπικότητα ενός Καρκίνου είναι η ισχυρή διαίσθησή του, η οποία πραγματικά ποτέ δεν τον προδίδει, ίσα-ίσα που τον γλιτώνει από πολλές κακοτοπιές. Παράλληλα ο Καρκίνος είναι ένα άτομο συμπονετικό και φιλεύσπλαχνο απέναντι στα άτομα που αγαπά. Σε κάνει να αισθάνεσαι οικεία, είσαι για αυτόν η οικογένειά του, ο άνθρωπος του για τον οποίο θα κάνει τα πάντα αρκεί να δώσει χαμόγελο και αγάπη! Είναι ο άνθρωπος που θα τρέξει πάντα δίπλα σου για να σου σταθεί τόσο στη χαρά όσο και στην λύπη σου. Επιπλέον, ο Καρκίνος είναι ένας άνθρωπος με αξίες, λατρεύει τις παραδόσεις και έχει πολύ ψηλά το θεσμό της οικογένειας. Λειτουργεί με σεβασμό απέναντι στη μητέρα, στον πατέρα, στα παιδιά και ναι μπορεί να χαρακτηριστεί ο οικογενειάρχης του ζωδιακού! Παρά τις ευαισθησίες του αλλά και τις αδυναμίες του, ο Καρκίνος είναι το ζώδιο που έχει μέσα του αστείρευτη δύναμη και δεν το βάζει εύκολα κάτω. Είναι το ζώδιο που θα βρει το κουράγιο να αντιμετωπίσει κάθε δύσκολη κατάσταση.

 

Λέων

Λαμπερός, αισιόδοξος, δυναμικός, δημιουργικός, ταλαντούχος, γενναιόδωρος! Ο Λέοντας μόλις μπαίνει σε έναν χώρο τον αντιλαμβάνεσαι αμέσως γιατί σκορπίζει παντού το χαμόγελο, τη ζεστασιά αλλά και το γέλιο. Ένα από τα δυνατά του σημεία είναι η ευχάριστη προσωπικότητά του αλλά και η αισιοδοξία του! Όσο προβλήματα και να αντιμετωπίζει ποτέ δε χάνει τη λάμψη του, την σπιρτάδα του καθώς και το κέφι του για ζωή! Είναι ένας άνθρωπος δημιουργικός, καλλιτεχνικός θα λέγαμε, με εμπνευσμένες ιδέες και με ένα μοναδικό τρόπο να διεκδικεί δυναμικά αυτό που θέλει. Στο λεξιλόγιό του δεν υπάρχει η λέξη ήττα, έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, ενώ το πείσμα του ποτέ δεν του επιτρέπει να χάσει. Ο Λέοντας δίνει αγώνες και βγαίνει πάντα νικητής! Ένα ακόμα θετικό αλλά και ιδιαίτερα δυνατό χαρακτηριστικό του, είναι η γενναιοδωρία του. Ο Λέοντας όταν αγαπά, προσφέρει τα πάντα, μοιράζεται ό,τι έχει, κάνει δώρα, κερνά, δίνει απλόχερα χωρίς να περιμένει ανταλλάγματα! Επιπλέον το Λιοντάρι αγαπά πολύ τα παιδιά και έχει πολλές ευαισθησίες γύρω από αυτά. Πάντα λοιπόν θα εκδηλώσει τα συναισθήματά του και θα λειτουργήσει πολύ προστατευτικά και γεμάτος αγάπη, απέναντι στα μικρά πλασματάκια που αποτελούν το μέλλον!

 

 

Παρθένος

Οργανωτικός, υπεύθυνος, συνεπής, φιλικός, εύστροφος! Ένας Παρθένος σου μεταδίδει σιγουριά, ασφάλεια, σταθερότητα και εμπιστοσύνη! Από την πρώτη στιγμή που θα τον γνωρίσεις και θα κάνεις παρέα μαζί του θα καταλάβεις ότι είναι ένα άτομο στο οποίο και μπορείς να βασιστείς! Είναι εύστροφος, επικοινωνιακός όμως με έναν τρόπο πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Ο Παρθένος χρησιμοποιεί πολύ έξυπνα και σωστά το λόγο, σκέφτεται πολύ πριν μιλήσει, αλλά πάντα είναι εύστοχος τόσο στα σχόλιά του όσο και στην κριτική του. Δε διστάζει να σε πικράνει, αρκεί να είναι για το καλό σου. Ένα ακόμα δυνατό του σημείο είναι η ανάγκη του για υπηρεσία και προσφορά στους γύρω του. Ο Παρθένος είναι ο καλύτερος φίλος, ο καλύτερος ψυχολόγος, ο άνθρωπος που θα τρέξει κάθε στιγμή για να σε βοηθήσει στα πιο απλά και ασήμαντα, αλλά και στα πιο δύσκολα και πολύπλοκα! Αναμφίβολα λοιπόν έχουμε να κάνουμε με έναν πραγματικό φίλο! Επιπλέον, είναι τόσο καλά προγραμματισμένος, συνεπής και οργανωτικός, που θυμίζει ένα καλορυθμισμένο κομπιούτερ, που λειτουργεί πολύ γρήγορα. Δεν ξεχνά, λειτουργεί με συνέπεια τηρώντας πάντα τον λόγο του σαν να είναι συμβόλαιο.

 

Ζυγός

Διπλωμάτης, δίκαιος, ισορροπιστής, ταλαντούχος, πρόσχαρος. Το χαμόγελο ενός Ζυγού είναι βέβαιο ότι μεταδίδει αισιοδοξία αλλά και απέραντη ηρεμία. Σίγουρα λοιπόν, η πρόσχαρη διάθεσή του αλλά και η ζεστασιά του γέλιου του είναι ένα από τα δυνατά σημεία που αναγνωρίζεις μόλις τον πρωτοσυναντήσεις. Ξεκινώντας μαζί του μια πιο στενή σχέση, αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις να κάνεις με έναν άνθρωπο που έχει πολύ ισχυρό μέσα του το αίσθημα του δικαίου. Προσπαθεί και επιζητά πάντα από κάθε άνθρωπο που σχετίζεται να κυριαρχεί παντού και πάντα η δικαιοσύνη. Ένα ακόμα από τα μεγάλα του ταλέντα, είναι η ικανότητά του να πετυχαίνει αυτό που θέλει με έναν πολύ δικό του τρόπο. Αυτός ο τρόπος δεν είναι άλλος από την αναμφίβολη διπλωματία του. Ο Ζυγός έχει τον τρόπο να σε πουλά και να σε αγοράζει, κρατώντας τις ισορροπίες, προσφέροντας χαμόγελο και γλυκές κουβέντες και εκφράζοντας μία αδυναμία, η οποία δεν είναι ακριβώς έτσι όπως φαίνεται! Ο Διπλωμάτης Ζυγός, δε θέλει κανέναν να απογοητεύει και μάλιστα επιθυμεί να τα έχει καλά με όλους. Τεχνηέντως λοιπόν κατακτά πάντα αυτό που θέλει! Σίγουρα κάτι που θα διακρίνεις στον Ζυγό και θα το θαυμάσεις, είναι το γούστο του αλλά και το ταλέντο του. Ντύνεται όμορφα, έχει κλίση προς τις τέχνες, ενώ η φωνή του είναι ξεχωριστή και αξέχαστη.

 

Σκορπιός

Παθιασμένος, σθεναρός, προσηλωμένος! Μία μεγάλη αλήθεια είναι ότι ένας Σκορπιός έχει τον τρόπο να αναγεννάτε μέσα από τις στάχτες του! Αυτό σημαίνει πως ό,τι δυσκολίες και να περνά, αυτός ο άνθρωπος μπορεί να ανασυντάσσεται να βρίσκει τις δυνάμεις του και να κάνει εύκολα μια νέα αρχή. Ένας Σκορπιός μεταμορφώνει εύκολα τόσο τη δική του ζωή όσο και τη ζωή των ανθρώπων που τον περιβάλλουν. Σίγουρα θα θαυμάσεις το πάθος του, το οποίο δεν εκφράζεται μόνο στα ερωτικά του αλλά και σε κάθε τομέα της ζωής του! Ο Σκορπιός είναι ιδιαίτερα προσηλωμένος και επίμονος στους στόχους του, παθιάζεται με τα θέλω του και δεν υποχωρεί μέχρι να κερδίσει! Έχει έναν μοναδικό τρόπο να επιβάλλεται, να εξουσιάζει και να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων γύρω του! Δεν χάνει ούτε στιγμή το τσαγανό του! Το διεισδυτικό του βλέμμα αλλά και το ισχυρό του ένστικτο τον βοηθούν να περνά από «ακτινογραφία» κάθε άνθρωπο που γνωρίζει και ποτέ δεν πέφτει έξω.

 

Τοξότης

Φιλοσοφημένος, αισιόδοξος, τολμηρός, χιουμορίστας, πρωτοπόρος. Ο Τοξότης ως γνήσιο παιδί του πλανήτη Δία (ο κυβερνήτης του ζωδίου του), είναι ένας άνθρωπος κεφάτος και αισιόδοξος. Έχει τον τρόπο να σκορπίζει παντού το χαμόγελο, να εμπνέει και να δίνει δύναμη στους ανθρώπους που τον περιβάλλουν και αρκετές φορές γίνεται η κινητήριος δύναμη που ωθεί τους άλλους να δραστηριοποιηθούν. Σίγουρα θα αναγνωρίσεις το έξυπνο αλλά και εύστοχο χιούμορ του, στο οποίο δύσκολα θα μπορέσεις να αντισταθείς. Παράλληλα πολλές φορές οι απόψεις του θα σε αφήσουν με το στόμα ανοιχτό. Είναι γεγονός ότι ο Τοξότης είναι ένας άνθρωπος φιλοσοφημένος, που παιδεύει το μυαλό του και όσο ζει, εμπλουτίζει ολοένα και περισσότερο τις γνώσεις του. Γνωρίζοντας τον πιο προσωπικά θα καταλάβεις ότι ο Τοξότης δε διστάζει να πάρει τα ρίσκα του, τολμά αυτό που άλλοι θεωρούν δύσκολο, ανέφικτο ή απλά παρακινδυνευμένο, όμως ο ίδιος ξέρει καλά πως για να μπορέσει να φτάσει ψηλά, πρέπει κάποιες στιγμές να λειτουργήσει πιο εκκεντρικά και να τα παίξει όλα για όλα! Ακόμα και αν «χάσει» ξέρει καλά ότι αυτό που θα κερδίσει είναι γνώση και εμπειρία. Η πρωτοπορία όμως, είναι πάντα στη φύση του και στην πορεία της ζωής του γίνεται ο βασικός λόγος διάκρισής του!

 

Αιγόκερως

Πειθαρχημένος, ώριμος, εργατικός, φιλόδοξος, μεθοδικός. Ο Αιγόκερως είναι το ζώδιο που μπορεί και στηρίζεται γερά στα πόδια του, πάνω στις δικές του δυνάμεις, δίνοντας με τη σειρά του υποστήριξη μόνο σε όποιον το αξίζει! Είναι ένας άνθρωπος που λειτουργεί πάντα βάση προγράμματος και του αρέσει να έχει τον έλεγχο των καταστάσεων. Δίνει μεγάλη έμφαση στην καριέρα και στο κοινωνικό του προφίλ και λειτουργεί εργατικά και προσηλωμένα προκειμένου να πετύχει τους προσωπικούς του στόχους. Οι φιλοδοξίες του είναι μεγάλες, όμως οι κινήσεις του δεν είναι ποτέ άσκοπες. Λειτουργεί πάντα μεθοδικά, υπεύθυνα και συγκροτημένα, με βασικό του στόχο την κατάκτηση της επιτυχίας. Από νεαρή ηλικία διακρίνεται η ωριμότητά του, το μυαλό του είναι αρκετά συγκροτημένο και δεν αφήνεται σε επιπολαιότητες ή ενθουσιασμούς. Είναι ο άνθρωπος που θα τηρήσει πιστά ό,τι σου πει και ο οποίος τη στιγμή που το έχεις ανάγκη, θα σε στηρίξει πραγματικά με τις πράξεις του.

 

Υδροχόος

Σύγχρονος , φιλελεύθερος, φιλικός, κοινωνικά ευαίσθητος, ανατρεπτικός. Έχει τον τρόπο να κάνει τη διαφορά, να ξεχωρίζει μέσα στο πλήθος, να πρωτοπορεί με τις μεγαλόπνοες ιδέες του και να έχει μόνιμους υποστηρικτές στο πλευρό του! Ο Υδροχόος, το ζώδιο της φιλίας και της δικτύωσης, είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα κοινωνικός, με μεγάλο κύκλο γνωριμιών και πιστούς οπαδούς! Όπου βρεθεί και όπου σταθεί θα πιάσει αμέσως τη συζήτηση και σπάνια θα νιώσει μόνος. Είναι φιλομαθής, τα πάει καλά με την τεχνολογία, τις ξένες γλώσσες, την αστρολογία αλλά και με κάθε πρωτοπόρα τεχνική! Οι ιδέες του είναι φιλελεύθερες, σύγχρονες και καινοτόμες, το μυαλό του πάντα είναι μπροστά, γεγονός που προκαλεί θαυμασμό! Δεν έχει ταμπού, δέχεται όλες τις απόψεις, είναι ανοιχτόμυαλος και προοδευτικός! Δραστηριοποιείται κοινωνικά, ασχολείται με συλλόγους και τον ενδιαφέρει το ανθρώπινο καλό. Οι φιλανθρωπικές του ανησυχίες δε μένουν μόνο στη θεωρία, αλλά μπαίνουν πάντα και στην πράξη. Αυτός ο άνθρωπος δε διστάζει να κάνει αλλαγές στη ζωή του, να λειτουργήσει τολμηρά και απρόβλεπτα ακόμα και να ξεκινήσει από το μηδέν.

 

Ιχθύς

Ονειροπόλος, οραματιστής, καλλιτεχνικός, ευαίσθητος, ευπροσάρμοστος. Ο Ιχθύς, το τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου συγκεντρώνει όλες τις αρετές και τις δυνάμεις των υπόλοιπων 11 ζωδίων, γεγονός που τον κάνει εξαιρετικά ισχυρό! Είναι ένας άνθρωπος με μεγάλο όραμα για τη ζωή και το μέλλον. Δε σταματά ούτε στιγμή να ονειρεύεται, προπάντων όμως συνεχίζει να ακολουθεί το όνειρο, ακόμα και αν συναντά εμπόδια στο δρόμο του! Ο Ιχθύς είναι το ζώδιο της πίστης αλλά και της θυσίας. Όταν αγαπά, αφιερώνει όλη του την εμπιστοσύνη και προσφέρει τα πάντα, ενώ πολλές είναι οι στιγμές που θα θυσιάσει κάτι δικό του, προκειμένου να μην απογοητεύσει! Δε φτάνει μόνο αυτό, ο Ιχθύς έχει και πλούσια φαντασία, που τον βοηθά να προχωρά πάντα δημιουργικά στη ζωή του! Έντονα καλλιτεχνικός, έχει κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο που είναι και το μεράκι της ζωής του! Το πιο σημαντικών όλων είναι ότι ο Ιχθύς αν και ευαίσθητος, τρυφερός, ρομαντικός και συναισθηματικός, έχει τη δύναμη να ξεπεράσει τις δυσκολίες και να προσαρμοστεί πιο εύκολα και γρήγορα από τον καθένα, στις αλλαγές της ζωής.

 

Πηγή

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!