Και μετά τη φουρτούνα όλα ηρεμούν. Κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται και στις ανθρώπινες σχέσεις μετά από έναν καβγά. Θα πούμε μια κουβέντα παραπάνω, θα κάνουμε μια πράξη λιγότερη, θα παρεξηγηθούμε, θα τα πούμε, θα μαλώσουμε, θα ξεσπάσουμε και μετά θα τα ξεχάσουμε. Όλα περνάνε! Είναι το μόνο σίγουρο. Κι ειδικά αν είμαστε θυμωμένοι για κάτι, ε, ας μην το κρατήσουμε και για πολύ. Όλοι κάνουμε τα λάθη μας. Να δούμε, λοιπόν, πώς ηρεμεί το κάθε ζώδιο μετά από έναν καβγά. 

 

Κριός

Ας τον να τα πει και να ξεθυμάνει. Ο Κριός πρέπει να τα βγάλει όλα από μέσα του μέχρι να ηρεμήσει και να ακολουθήσει και δεύτερος και τρίτος γύρος καβγά αν χρειαστεί. Κι εσύ φυσικά είσαι υποχρεωμένος να κάτσεις και να τον ακούσεις γιατί άπαξ και καταλάβει ότι δε σε νοιάζει ή αδιαφορείς θα βρει κι άλλη αφορμή να γκρινιάζει. Επομένως, καλή υπομονή και να σαι σίγουρος ότι δυο μέρες μετά δε θα θυμάται καν το καβγά σας. Για σένα, βέβαια, δεν ξέρω αν θα ισχύει το ίδιο.

Ταύρος 

Δωσ’ του λίγο χρόνο να μείνει μόνος του. Ο Ταύρος μετά από κάθε καβγά χρειάζεται να σκεφτεί, να καταλάβει ποιος έχει δίκιο, να αναλύσει την όλη κατάσταση και να φτάσει σε ένα συμπέρασμα. Αυτή τη διαδικασία θέλει να την κάνει μόνος του, οπότε άπαξ και μεγαλώσετε να ξέρεις πως τις επόμενες ώρες δεν είναι για πολλά πολλά, αν έχεις όρεξη για συζήτηση. Φυσικά θα ηρεμήσει σύντομα, μα ο χρόνος γι’ αυτόν είναι ο καλύτερος γιατρός.

Δίδυμος

Κλασική κι εγγυημένη διέξοδος του θυμού ενός Δίδυμου είναι πάντα η κουβέντα. Φρόντισε απλά να στρέψεις την προσοχή σου σε κάτι άσχετο, ένα ανάλαφρο κουτσομπολιό, ένα σχόλιο για κάποιον κοινό γνωστό σας, ή απλά κάνε χιούμορ. Πρότεινέ του μια έξοδο σε ένα ιν στέκι και καλόπιασέ τον λέγοντάς του πως είναι πολύ έξυπνος κι ώριμος για να αναλώνεται σε νεύρα και γκρίνιες. Γενικότερα, βρίσκει την ηρεμία του στην κοινωνικότητά του και τον διάλογο.

Καρκίνος

Όσο έντονος κι αν ήταν ένας καβγάς, ο Καρκίνος δε θα κρατήσει κακία, ειδικά αν ακολουθήσει μια ειλικρινής συγγνώμη και μια αγκαλιά. Έχει ανάγκη από συμπαράσταση κι ενσυναίσθηση, καθώς τον ηρεμεί η σκέψη πως δεν είναι μόνος, πως κάποιος τον καταλαβαίνει και πως υπάρχουν άνθρωποι που τον αγαπούν και τον αποδέχονται, γι’ αυτό κι εκεί θα στραφεί. Αν αυτό δεν πιάσει, το φαγητό είναι μια δοκιμασμένη λύση. Θα παραγγείλει την αγαπημένη του λιχουδιά, θα μιλήσει με φίλους και θα νιώσει πολύ καλύτερα.

Λέων

Το λιοντάρι έχει τον τρόπο να φτάνει έναν καβγά σε άλλο επίπεδο. Βγαίνει από πάνω, υπερηφανεύεται για το δίκιο του και συχνά επιμένει πεισματικά στον εγωκεντρισμό του. Όσο κι αν εκνευριστεί από εσένα, τόσο θα σε εκνευρίσει με τη στάση που θα κρατήσει, γιατί με αυτοπεποίθηση θα προσποιείται τον αδιάφορο και ψύχραιμο. Θα ηρεμήσει μόνος του, θα πάρει τον χρόνο του, θα θέλει να απομονωθεί και σιγά-σιγά θα του περάσει. Για να εκτονώσει την ένταση σίγουρα θα επιδιώξει να βγει να πάρει αέρα.

Παρθένος

Δε θέλει να τσακώνεται και το ξέρεις. Αλλά αν είναι να καβγαδίσει, ο μόνος τρόπος μετά για να ηρεμήσει είναι να βάλει μουσική, να πάρει ανάσες και ν’ αφουγκραστεί το περιστατικό με κάθε λεπτομέρεια. Αν δε βρει ποιος έφταιξε και ποιος είχε το περισσότερο δίκιο, δεν πρόκειται να κάτσει ήσυχος. Καθώς θα περνάει η ώρα, ο θυμός θα φεύγει και ο Παρθένος αναζωογονημένος μετά από ένα ζεστό μπάνιο θα είναι λες και δεν έγινε ποτέ τίποτα.

Ζυγός

Αν φτάσεις τον ακριβοδίκαιο Ζυγό στο σημείο να καβγαδίσει μαζί σου τότε να είσαι σίγουρος ότι έχει θιχτεί σε τέτοιο σημείο το αίσθημα δικαίου του, που δεν μπορεί πλέον να το παίξει ψύχραιμος και διπλωμάτης. Αν και σπάνιο το φαινόμενο να βγει εκτός εαυτού και να τσακωθεί –τις περισσότερες φορές θα αδιαφορήσει γιατί στο δικό του το μυαλό, ήδη έχεις άδικο, όποιος κι αν είναι η διαφωνία– ο μόνος τρόπος να το κάνεις να ηρεμήσει είναι να επαναφέρεις την ισορροπία στα ζύγια του. Κάνε κάτι που αποδεικνύει ότι έχεις αποδεχτεί το δίκιο που έχει. Προσοχή εδώ τα λόγια δεν πιάνουν τόπο.

Σκορπιός

Δεν είναι πυρηνική επιστήμη, ήδη ξέρεις την απάντηση. Ο μόνος τρόπος να κατευνάσεις τα νευρά του Σκορπιού μετά από καβγά, είναι το σεξ. Αρχικά πρέπει να πούμε ότι δεν καβγαδίζει το σκορπιδάκι μας. Όσο περισσότερο φουντώνουν τα νεύρα του, τόσο πιο ήσυχος γίνεται. Αν καταφέρεις να τον κάνεις να εκραγεί και να εκφραστεί, τότε εύκολα διορθώνονται τα πράγματα. Άγριο και θυμωμένο σεξ και μετά είναι αρνάκι, του περνά ο θυμός σε χρόνο dt. Αν πάλι είναι σαν παγοκολόνα, και ούτε αυτό δεν τον συγκινεί, τότε να αρχίσεις να ανησυχείς.

Τοξότης

Για να ηρεμήσεις το Τοξοτάκι μας είναι απλά τα πράγματα: μην κάνεις τίποτα. Μην πεις τίποτα, ούτε καν ότι έχει δίκιο –και να έχει δεν τον απασχολεί να το παραδεχτείς, αφού έχει φτάσει σε σημείο να καβγαδίσει, δεν τον ενδιαφέρει η ηθική ικανοποίηση, τον έχει κουράσει ήδη η κατάσταση- άφησε τον ήσυχο για να ηρεμήσει μόνος του. Θα πάει μια βόλτα, θα πάρει τον αέρα του, μπορεί και να ξενυχτίσει ή να εξαφανιστεί για αρκετές ώρες, αλλά μόλις επανέλθει, θα είναι λες και δεν έχει γίνει τίποτα. Και το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις το παράδειγμά του.

Αιγόκερως 

Αν κάτι χαλαρώνει τον Αιγόκερω είναι σίγουρα ένα καλό βιβλίο. Ένα βιβλίο δράσης και περιπέτειας ή έστω μια ταινία η οποία θα του απασχολήσει τη σκέψη, θα βάλει σε τάξη τους πολύπλοκους συνειρμούς του και θα τον αποτρέψει απ΄το να πολυλογήσει ή ν’ αντιδράσει περισσότερο απ΄όσα θα ‘πρεπε. Ευτυχώς, έχει αντίληψη της κατάστασής του κι η ψυχική του ηρεμία είναι πάντα βασική του προτεραιότητα. Δε θα αφήσει για πολύ τον θυμό να του χαλάσει τη διάθεση. Θα ανακάμψει γρήγορα και εύκολα.

Υδροχόος

Δύσκολα τα πράγματα. Αν δε λυθεί η παρεξήγηση, να νιώσει ο Υδροχόος ότι βρέθηκε μια λύση, δεν πρόκειται να ηρεμήσει. Η καλύτερη λύση σε αυτήν την περίπτωση είναι να τον καθίσεις κάτω να συζητήσετε ήρεμα και πολιτισμένα. Την ίδια στιγμή θα τον δεις να μαλακώνει γιατί θα εκτιμηθεί το γεγονός ότι προσπαθείς να το ξεπεράσετε. Μπόνους πόντοι αν μαζί με την εκεχειρία προσφέρεις και παγωτό σοκολάτα.

Ιχθύς

Καν’τον να γελάσει. Βρες ένα χαζό αστείο, κάτι να σπάσει πρώτα από όλα την αμηχανία και μετά να αποσυμφορήσει την ένταση που δημιουργήθηκε. Θα το εκτιμήσει και θα συμμετάσχει κι αυτός με τη σειρά του στο να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Άλλωστε αν κάτι χαρακτηρίζει έναν Ιχθύ είναι να μπορεί να βρει το χιούμορ και στις πιο δύσκολες καταστάσεις