Σίγουρα έχεις βρεθεί κάποια στιγμή στη δυσάρεστη θέση να τα κάνεις όλα θάλασσα και να αναζητάς τρόπο για να ζητήσεις «συγνώμη». Είναι μερικοί άνθρωποι που μπορούν να ξεχνούν και να συγχωρούν εύκολα αλλά σαφώς υπάρχουν και κάποιοι άλλοι άνθρωποι, που  κρατούν καθετί «μανιάτικο» και ακόμα και μετά από χρόνια, θυμούνται και σου «χτυπούν» τα λάθη σου, απλά επειδή δεν είχαν τη δύναμη να σε συγχωρήσουν.

Πώς λοιπόν μπορείς να ζητήσεις συγνώμη σε κάθε άνθρωπο; Κι αν ζητήσεις, θα σε συγχωρέσει ή απλά θα νιώσεις άσχημα; Αν ζητάς απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα, η αστρολογία σου έχει την απάντηση. Διάβασε το ζώδιο του ατόμου που σε ενδιαφέρει και μάθε όλη την αλήθεια.

 

Κριός

Το Κριάρι μπορεί να είναι απότομο αλλά και πολλές φορές προσβλητικό στα λόγια του, όμως όσο παρορμητικά και να σου φερθεί, το ίδιο ξαφνικά αλλά κι εύκολα θα καταφέρει να αποδεχτεί τη συγνώμη σου. Το δύσκολο στάδιο είναι οι μέρες που κρατά ακόμη τoν θυμό του. Εκείνες τις στιγμές είναι που δεν πρόκειται να σου δώσει την ευκαιρία να μιλήσετε και φυσικά εσύ θα βγάζεις το λανθασμένο συμπέρασμα ότι ποτέ δεν πρόκειται να σε συγχωρέσει. Μην «ψαρώσεις» λοιπόν με την ψυχρή σιωπή του, την απάθεια ή και την αδιαφορία του απέναντί σου, γιατί γρήγορα θα του περάσουν όλα αυτά . Επειδή όμως, πέρα απ΄ όλα αυτά, ένας Κριός διαθέτει αξίες, ειλικρίνεια κι ευθύτητα αν θες να του ζητήσεις συγγνώμη, φρόντισε να του δείξεις πραγματική μεταμέλεια. Δε χρειάζεται να βαρύνεις και πολύ το κλίμα αναλύοντας το πώς, πότε και γιατί προέκυψε μεταξύ σας κάποιο δυσάρεστο γεγονός. Μια ειλικρινής συγνώμη, χωρίς σάλτσες είναι αρκετή για να σου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

 

Ταύρος

Ο πεισματάρης και σταθερός Ταύρος, μπορεί να σου μουτρώσει και να σου κρατήσει κακία, όμως πολλές φορές θα σου δώσει την ευκαιρία να αποκαταστήσεις το λάθος σου. Στην ουσία δεν περιμένει στα λόγια να ακούσει «συγνώμη», αλλά θέλει με τις πράξεις σου να του δείξεις, το πόσο πολύ έχεις μετανιώσει που τον αδίκησες. Θα σου κρούσει το καμπανάκι του κινδύνου αρκετές φορές, θα σε προειδοποιήσει και θα σου δώσει πολλές ευκαιρίες για να επανορθώσεις, αν ωστόσο εσύ δεν καταλάβεις το λάθος σου και δε ζητήσεις συγνώμη, τότε μην περιμένεις ότι στην πορεία -όταν αντιληφθείς το πόσο λάθος ήσουν- θα καταφέρει να σε συγχωρέσει. Αν λοιπόν σκοπεύεις να ζητήσεις συγνώμη από έναν Ταύρο, φρόντισε να είναι μέσα από την καρδιά σου, να το εννοείς και να μην επαναλάβεις πάλι το ίδιο λάθος γιατί κάηκες.

 

Δίδυμοι

Ο Δίδυμος, δεν αναμένει συγνώμη, πολύ απλά γιατί δεν κρατά κακίες. Είναι συχνό γι’ αυτόν, να έρχεται σε σύγκρουση και να καβγαδίζει λεκτικά (αφού δεν κρατά και το στόμα του κλειστό). Πολύ γρήγορα, ξεχνά τα σκληρά λόγια που ανταλλάξετε και ακόμα και αν τον αδίκησες, θα προσπαθήσει να βρει τον λόγο για τον οποίο του φέρθηκες έτσι, χωρίς να ζητήσει ευθύνες σε σένα, αλλά στον εαυτό του, που σου επέτρεψε να του φερθείς άσχημα. Με λίγα λόγια ο Δίδυμος, θα βάλει το μυαλό του να σκεφτεί, τι φταίει για οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί. Για να ζητήσεις λοιπόν συγνώμη σ’ έναν Δίδυμο, αρκεί να έχεις δυνατά επιχειρήματα και να το ρίξεις στο χιούμορ, προκειμένου να ξεχαστεί γρήγορα η οποιαδήποτε διαφωνία σας.

 

Καρκίνος

Φέρθηκες άσχημα σ’ έναν Καρκίνο και τώρα περιμένεις να σε συγχωρέσει; Λυπάμαι αλλά το έργο σου είναι εξαιρετικά δύσκολο πολύ απλά γιατί ένας Καρκίνος δεν ξεχνά εύκολα. Μπορεί να είναι ευαίσθητος και συναισθηματικός, αλλά αν του πατήσεις τον «κάλο», όχι μόνο θα πληγωθεί, αλλά θα δραματοποιήσει εντελώς την κατάσταση και είτε φταίει, είτε όχι θα υποδυθεί το «θύμα»! Το θέμα με τον Καρκίνο είναι ότι παρ’ όλο που δε συγχωρεί εύκολα, αναμένει τη συγνώμη, είτε φταίει είτε όχι. Ένας πολύ καλός τρόπος για να ζητήσεις συγνώμη στον Καρκίνο, είναι να του δείξεις την αγάπη σου και να του θυμίσεις όλα όσα έχετε περάσει μαζί. Ωστόσο σε προειδοποιώ, ακόμα και αν σου πει ότι σε συγχώρησε, δε σημαίνει ότι ξέχασε και σε ανάλογη στιγμή είναι βέβαιο ότι θα σου «χτυπήσει» και πάλι από την αρχή αυτό που τον πλήγωσε.

 

Λέων
Αν κάποιος θεωρεί ότι ο καβγάς είναι για διασκέδαση, είναι ο Λέων και γι’ αυτό εκπλήσσεται και ο ίδιος όταν διαπιστώσει ότι έφθασε στο σημείο να πληγώσει τον άλλον. Δε θέλει να συζητάει το πρόβλημά του γιατί έρχεται εύκολα σε δύσκολη θέση. Και βέβαια μην περιμένεις από τον ίδιο να σου ζητήσει συγγνώμη έστω και αν φταίει, γιατί είναι πολύ εγωιστής και περήφανος. Εάν μαλώσεις με ένα Λιοντάρι, ο καλύτερος τρόπος για να τον ξανακερδίσεις είναι να προσποιηθείς ότι δε συνέβη τίποτα ποτέ. Αν δε λειτουργήσει αυτό, τότε χρησιμοποίησε το χιούμορ. Ο Λέων απολαμβάνει να χαμογελά με κάθε ευκαιρία και θα είναι ευγνώμων απέναντί σου που βρήκες αυτό τον χαριτωμένο τρόπο να ξεπεράσει η σχέση σας τη δύσκολη στιγμή, χωρίς να επεκταθείτε σε λόγια και εξηγήσεις που του προκαλούν αμηχανία. Αυτό που πρέπει να ξέρεις είναι ότι το Λιοντάρι, συγχωρεί εύκολα και δεν κρατά κακίες.

 

Παρθένος

Τσακώθηκες μ’ έναν Παρθένο ή του φέρθηκες άσχημα, το έχεις μετανιώσει και τώρα θέλεις να του ζητήσεις συγνώμη; Θα πρέπει να προετοιμαστείς γιατί το έργο σου σίγουρα δε θα είναι καθόλου εύκολο. Θα πρέπει να έχεις προετοιμαστεί πολύ καλά, σαν να πας να δώσεις διαγώνισμα ή να περάσεις από interview για να πάρεις μια πολύ καλή δουλειά ας πούμε. Ο αυστηρός κριτής Παρθένος, θα σε ρωτήσει τα πάντα γύρω από το θέμα που τον αδίκησες, θα περιμένει να πάρει σοβαρές απαντήσεις και στην πορεία να το σκεφτεί αν θα σου δώσει μία ακόμα ευκαιρία. Να θυμάσαι πως ένας Παρθένος, δεν τα πάει καλά με τις υπεκφυγές, αλλά ούτε και μπορεί να ακούει δικαιολογίες. Για να σε συγχωρέσει, θα πρέπει να το αξίζεις, αλλά και να τον πείσεις για αυτό. Μην προσπαθήσεις να του στείλεις και κανένα δωράκι μαζί με τη συγγνώμη σου γιατί θα θεωρήσει ότι προσπαθείς να τον δωροδοκήσεις και θα στο στείλει πίσω μαζί με ένα ραβασάκι που θα περιέχει μια άσχημη κριτική για τον χαρακτήρα σου.

 

Ζυγός

Ο Ζυγός, έχει μάθει να υποχωρεί, να συμβιβάζεται, να δίνει ευκαιρίες και να μην παίρνει τοις μετρητοίς, τις διαφωνίες που προκύπτουν με φίλους, με την οικογένεια, τους συναδέλφους ή τον ερωτικό σύντροφο. Ωστόσο, όσο χαλαρός και ανάλαφρος και να φαίνεται, έρχεται η στιγμή, που βαριέται να είναι το θύμα και τότε δεν περιμένει συγνώμη, αλλά μπαίνει στη διαδικασία να αρχίζει να αδιαφορεί και να μην τον νοιάζει ποια θα είναι η συνέχεια. Για το λόγο αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να ζητάς στην ώρα σου συγνώμη, να δείχνεις την αγάπη σου και να μην καταπατάς τον καλοπροαίρετο χαρακτήρα του. Μην ξεχνάς πως ο Ζυγός, είναι ένας δίκαιος άνθρωπος, που θέλει να κρατά τις ισορροπίες και πάνω από όλα δεν αντέχει τις πιέσεις και τους καβγάδες. Μόνο η αγάπη μετράει λοιπόν, για να αποδεχτεί τη συγνώμη σου!

 

Σκορπιός

Ενόχλησες έναν Σκορπιό; Τον πείραξες, τον αδίκησες ή του φέρθηκες άσχημα; Τότε έχει έρθει η στιγμή να πληρώσεις για το λάθος σου, γιατί η εκδίκηση θα είναι το αμέσως επόμενο «σκορπίσιο» βήμα. Αν λοιπόν θέλεις να ζητήσεις συγνώμη, να ξέρεις ότι θα σε κρίνει αυστηρά σαν δικαστής, θα σου ρίξει ευθύνες και θα σε τιμωρήσει με τον τρόπο του. Θα πρέπει λοιπόν να είσαι σε ετοιμότητα να υποστείς με υπομονή τις συνέπειες και να δείξεις ειλικρινή μεταμέλεια, κάνοντάς του όλα τα χατίρια. Ένας πολύ καλός τρόπος για να του ζητήσεις συγχώρεση είναι να του πάρεις κάποιο δωράκι και να αφοσιωθείς πλήρως σε αυτόν.

 

Τοξότης

Για κάθε πράξη υπάρχει και μια συνέπεια (αντίδραση), εκτός αν είσαι Τοξότης. Είναι ένα από τα πιο επιεική ζώδια του ζωδιακού κύκλου. Έχει την ικανότητα να βλέπει πάντα και τις δυο όψεις μιας διαφωνίας. Εάν θέλεις, όμως, να ζητήσεις συγγνώμη από έναν Τοξότη, θα πρέπει να θέσεις το θέμα επί τάπητος. Θα πρέπει να αναλύσεις λεπτομερώς για ποιους λόγους πρέπει να σε συγχωρέσει και να του προσφέρεις ένα συναισθηματικό δωράκι. Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές και πρότεινε του να περάσετε μαζί κάποιου είδους μικρής περιπέτειας και θα σε συγχωρήσει στο λεπτό.

 

Αιγόκερως

Ως γνήσιο παιδί του Κρόνου, ο Αιγόκερως είναι ο αυστηρός δάσκαλος, που θα σε ρωτήσει τι, πού, πώς, πότε και γιατί συμπεριφέρθηκες με αυτό τον τρόπο. Θα σε ακούσει, θα σε αξιολογήσει και στη συνέχεια θα κρίνει κατά πόσο περνάς το «διαγώνισμα». Μια συγνώμη δεν είναι αρκετή για να τον πείσεις, θα πρέπει να προσπαθήσεις πολύ από την πλευρά σου προκειμένου να καταφέρεις να σπάσεις τον πάγο ανάμεσά σας. Για να το καταφέρεις αυτό, θα πρέπει να έχεις μεγάλη υπομονή, να δείξεις με τις πράξεις σου ότι μετάνιωσες και προπάντων, είναι απαραίτητο να αφήσεις τον χρόνο να πείσει τον Αιγόκερω, ότι αξίζει να σε συγχωρέσει για ό,τι συνέβη μεταξύ σας. Ωστόσο οφείλω να σε ενημερώσω, ότι αν έκανες κάτι πολύ βαρύ, τότε είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον Αιγόκερω να δεχτεί τη συγνώμη σου, αλλά ακόμα και να ακούσει τις δικαιολογίες σου.

 

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι ανάλογα με τις μέρες του, επομένως δεν μπορείς να έχεις τη βεβαιότητα ότι θα σε συγχωρέσει, γιατί είναι αρκετά εκρηκτικός και επαναστατικός και αλλάζει πανεύκολα γνώμη. Εκεί λοιπόν που μπορεί να σ’ ακούσει, να θέλει να τα ξαναβρείτε και να ξεχάσει προσωρινά το θέμα που είχε προκύψει, εντελώς ξαφνικά μπορεί να ξυπνήσει, να στραβώσει και να μη θέλει να σου ξαναμιλήσει. Ωστόσο, αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι ο Υδροχόος, πιστεύει στην έννοια της συγχώρεσης, δεν κρατά κακίες κι επομένως με λίγη προσπάθεια και με διάλογο, μπορείς να τον φέρεις στα νερά σου.

 

Ιχθύς

Μεσολάβησε κάποιο θέμα και πλήγωσες έναν Ιχθύ; Ετοιμάσου να δεχθείς τα μούτρα του, τις γκρίνιες του, τα κλάματά του και τις ανασφάλειές του. Δεν είναι εύκολο να σε συγχωρέσει, αν δεν έχει περάσει από το στάδιο του θρήνου και της δραματοποίησης, που είναι και ένα από τα βασικά στοιχεία του χαρακτήρα του. Επειδή είναι ένας άνθρωπος που λειτουργεί διαισθητικά, θα καταφέρει να αποδεχτεί τη συγνώμη σου, μόνο αν βεβαιωθεί ότι δε θα επαναληφθεί το ίδιο γεγονός, πρέπει να του δώσεις πολύ χρόνο και να πηγαίνεις με τα νέα του μέχρι να μαλακώσει. Μιας και είναι ρομαντικό ζώδιο, ετοίμασέ του ένα όμορφο ραντεβού, ζήτα του συγγνώμη μέσα από ένα γλυκό γράμμα κι ασε τον να «ζήσει» τον πόνο του.

 

Πηγή