Σημάδια· άτιμο πράγμα. Εύκολα τα βρίσκεις, δύσκολα τα καταλαβαίνεις. Με μιας τα ερμηνεύεις κι άλλο τόσο μπορεί να τα παρεξηγήσεις. Πόσο εύκολο είναι για το κάθε ζώδιο να κρύψει την απιστία του; Πόσο έντονα είναι τα σημάδια που αφήνει ώστε να γίνει αντιληπτή η πράξη του;

 

Κριός

Ο Κριός δηλώνει πιστός σύντροφος και δεν είναι του χαρακτήρα του να απατήσει το σύντροφό του. Όταν όμως αποφασίσει να το κάνει, το μόνο σίγουρο είναι πως ξέρει να καλύπτει καλά τα ίχνη του. Δε θα βρεις μηνύματα στο κινητό του, κλήσεις, σημάδια στο κορμί του ή αμφιλεγόμενα σημεία στα λεγόμενά του. Ο μόνος τρόπος να τον υποψιαστείς είναι η αλλαγή συμπεριφοράς του απέναντί σου, αν και εφόσον τον ξέρεις αρκετά καλά.

Ταύρος

Όταν ο Ταύρος οδηγηθεί στην απιστία, είναι πολύ εύκολο να τον πιάσεις και μάλιστα αρκετά νωρίς. Δεν είναι ιδιαίτερα μεθοδικός και δε θα καθίσει να φτιάξει ένα σενάριο που δείχνει πειστικό. Θα τον πιάσεις αρκετές φορές να λέει ψέματα που δε δείχνουν διόλου αληθοφανή. Καλό θα ήταν να αναζητήσεις και το λόγο που δεν έπαψε να είναι ειλικρινής απέναντί σου.

Δίδυμοι

Τα μόνα σημάδια που μπορούν να σου δείξουν πως ένας Δίδυμος είναι άπιστος είναι αυτά που άφησε στο κορμί του το άτομο με το οποιο κοιμήθηκε το προηγούμενο βράδυ. Η μυστικοπάθεια είναι στον χαρακτήρα του και δύσκολα θα τον πιάσεις να σου λέει ψέματα ή να μην έχει καλύψει καλά τα ίχνη του.
Ακόμα κι αν το υποψιάζεσαι, μην τον κατηγορήσεις χωρίς πειστήρια, γιατί θα βγει κι από πάνω.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος δεν απιστεί. Όχι γιατί δεν του έχει περάσει ποτέ απ’ το μυαλό, μα γιατί δεν μπορεί να το κάνει. Είναι τόσο ενοχικός που άπαξ και το κάνει θα έρθει ο ίδιος να στο πει στα ίσια, να ομολογήσει την πράξη του. Επομένως, αν είσαι μαζί του μην ανησυχείς, αν σε απατήσει θα είσαι ο πρώτος που θα το μάθει.

Λέων 

Το Λιοντάρι μας ανήκει στα σταθερά ζώδια, γι’ αυτό κι όταν αποφασίζει να μπει σε μια σχέση είναι, συνήθως, συνειδητοποιημένος και σίγουρος για την επιλογή του. Μπορεί να φλερτάρει πάντα –κι αυτό δεν το θεωρεί μεμπτό–, για να απιστήσει, όμως, θα πρέπει να υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα στο μεταξύ σας. Θα το καταλάβεις όταν θα σταματήσει πια να σε θαυμάζει, όταν δε θα μιλά σε άλλους για ‘σένα και θα αποφεύγει τις κοινές σας εξόδους. Παράλληλα δεν αποκλείεται να αρχίσει να δώρα και τα κομπλιμέντα για κάλυψη.

Παρθένος

Τον Παρθένο δεν μπορείς να τον προβλέψεις εύκολα. Ανήκει στα μεταβλητά ζώδια, κάτι που τον κάνει παρορμητικό, επιρρεπή κι ασταθή, με διάθεση για πειραματισμούς, είναι όμως παράλληλα και γήινος, κάτι που δυναμώνει την τάση του για σταθερότητα. Κολακεύεται από ένα έξυπνο φλερτ και γοητεύεται πάντα απ’ τα εγκεφαλικά παιχνίδια. Μπορεί να απιστήσει αν κάποιος άλλος καταφέρει να παίξει με το μυαλό του καλύτερα απ’ ό,τι εσύ. Δε θα χρειαστεί να παρατηρήσεις σημάδια για να το καταλάβεις, καθώς το πιθανότερο είναι πως θα στο αποκαλύψει ο ίδιος, ζητώντας πιθανότατα μια ακόμη ευκαιρία.

Ζυγός

Θα σας στεναχωρήσουμε αλλά ο ζυγός μας είναι ένα από τα ζώδια που έχουν μια ροπή προς την απιστία. Έχει έντονα το αίσθημα του ανικανοποίητου, ψάχνοντας μονίμως για κάτι καλύτερο, κάτι μεγαλύτερο ή κάτι πιο σπουδαίο, και αν αυτό το αίσθημα επικεντρώνεται στην ερωτική του ζωή τότε δε θα είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι πλέον βαδίζει σε άλλα «μονοπάτια». Δε θα λάβεις πια αυτή τη σαφή απάντηση που πάντα σου έδινε· αγαπημένες του φράσεις είναι πλέον το «θα δούμε», «δεν ξέρω», «ίσως». Επιπλέον θα γίνει στροφή 190 μοιρών στα ενδιαφέροντά του· ξαφνικά το γούστο του στη μουσική , το αγαπημένο του φαγητό, ακόμα και το αγαπημένο του χόμπι αλλάζει. Δεν είναι πια ο ίδιος που γνώρισες. Ο έρωτας τον αλλάζει.

Σκορπιός 

Ο σκορπιός δεν είναι από αυτούς που θα κάνει το λάθος της απιστίας από απερισκεψία ή επειδή το πάθος τον κατέλαβε και δεν το έλεγχε. Αν σε απατήσει, ήθελε να σε απατήσει. Κι αν το μάθεις, θέλει να το μάθεις. Είναι από τους πιο πιστούς του ζωδιακού το σκορπιδάκι, και ακόμα και το “just sex” δεν είναι ποτέ απλό – η σωματική επαφή αποτελεί μυσταγωγία για αυτόν. Επομένως, αν δε σε χωρίσει πριν πέσει στην επόμενη ανοιχτή αγκαλιά, θα το καταλάβεις πρώτα από το παγερό του βλέμμα, από τις κοφτές του απαντήσεις και από τη γενικότερη αδιαφορία του για εσένα. Αν θέλει να σε πονέσει, θα στα «φορέσει» για να σε εκδικηθεί, κι αν φτάσατε εκεί δε χρειάζεται να το καταλάβεις, μπορεί και να στο πει ευθέως ο ίδιος.

Τοξότης 

Σημάδια απιστίας για τον Τοξότη είναι οι παράλογες δικαιολογίες του. Δεν ξέρει κι ο ίδιος που τις βρίσκει, μα το μόνο που τον ενδιαφέρει εκείνη τη στιγμή είναι να κουκουλώσει τα αδικαιολόγητα. Θα νιώσει ενοχές, θα έχει σκέψεις να τον στοιχειώνουν αλλά μπροστά στο “παράνομο” σκηνικό που έχει προκύψει δε θα βάλει όρια. Για εκείνον η απιστία είναι μια περιπέτεια. Άλλη μία εμπειρία που θα έχει να θυμάται πως έζησε, η οποία θα τον κολακέψει ακόμα κι αν τελικά τον αποκαλύψεις. Τουλάχιστον το έζησε!

Αιγόκερως 

Ο Αιγόκερως δεν αφήνει εύκολα σημάδια. Είναι διακριτικός και πρέπει να γίνεις πολύ καχύποπτος για να τον ανακαλύψεις. Δεν πιάνεται. Δεν θα καταλάβεις πως παίζει κάτι άλλο παράλληλα, γιατί απλώς ξέρει καλά να παραμένει ψύχραιμος και χαλαρός, στοιχεία που δεν μπορούν να προδώσουν το ψέμα του όταν τον ρωτήσεις πού ήταν χθες το βράδυ στις 2; Για να τον πάρεις χαμπάρι, πρέπει να τον κοιτάξεις κατάματα. Όσα κι αν κρύβουν τα λόγια του, τα μάτια του τα προδίδουν. Κοίταξέ τον χωρίς να πιστέψεις τις δικαιολογίες του, ψάξε πέρα από τις λέξεις και θα διακρίνεις τα σημάδια που ζητάς.

Υδροχόος

Συνήθως ο Υδροχόος φτάνει στην απιστία από νεύρα που δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί. Είναι ο θυμός του που μετατρέπεται σε λάθος που πιθανότατα την επόμενη μέρα θα θέλει να ξεχάσει ότι συνέβη. Άρα λοιπόν ένα καλό σημάδι που τον προδίδει είναι ότι από κει που τον έχεις κάνει πυρ και μανία και θέλει να σου σπάσει το κεφάλι, ξαφνικά γίνεται απόμακρος και σχεδόν ενοχικός. Φυσικά πριν βγάλεις συμπεράσματα καλύτερα να του κάνεις μια συζήτηση γιατί μπορεί απλώς να τον αδικήσεις αν συμπεράνεις κατευθείαν το χειρότερο.

Ιχθύς

Ο παιχνιδιάρης μας Ιχθύς, ούτως ή άλλως αρέσκεται στο να παίζει και να τριγυρνάει από ‘δω κι από ‘κει. Ζει για να φλερτάρει κι ενδίδει στις ενοχές απολαύσεις της ζωής. Αν λοιπόν ξαφνικά δεις έναν Ιχθύ να προσπαθεί ξαφνικά να είναι η τυπικότητα η ίδια κάτι δεν πάει καλά. Αν ξαφνικά προσπαθεί να σου αποδείξει υπέρ του δέοντος πόσο σοβαρός ώριμος και κατασταλαγμένος είναι, μάλλον έχει κάνει κάτι που έχει μετανιώσει ή δε θέλει να μάθεις. Το παιχνίδι είναι στο αίμα του και του ταιριάζει, ξέρει ότι το ελέγχει και δεν αφήνεται να παρασυρθεί. Όταν όμως γινει, προσπαθώντας να παραπλανήσει, αλλάζει σχεδόν το χαρακτήρα του.