Γνωριστήκατε, αρέσατε ο ένας στον άλλο και είπατε να βρεθείτε να τα πείτε τα δυο σας, ώστε να γνωριστείτε ακόμα καλύτερα. Και επειδή σ’ αρέσει, θέλεις το πρώτο σας ραντεβού να αποτελέσει προάγγελο για τα επόμενα και όχι να γίνει το άδοξο φινάλε αυτής της γνωριμίας. Πώς μπορείς εσύ από την πλευρά σου να μην κάνεις καμιά πατάτα; Ακολουθούν τα τρία συχνότερα λάθη που κάνει κάθε ζώδιο και η κατάσταση στραβώνει.

 

Κριός

Μερικές φορές το παρακάνεις στη φιγούρα, εύκολα παραπαίρνεις θάρρος και διακρίνεσαι για το ασυγκράτητο ερωτικό σου ταμπεραμέντο. Οπότε:

1. Κράτα λιγάκι χαμηλό προφίλ. Η αυτοπεποίθηση είναι σίγουρα στοιχείο γοητείας αλλά σε μεγάλες ποσότητες δε φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Άσε τον άλλο να ανακαλύψει μόνος του πόσο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα είσαι.

2. Πρόσεξε τα αστεία σου. Το χιούμορ σπάει τον πάγο και ως προσόν εκτιμάται από τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά τα χοντρά, κακόγουστα και προσβλητικά αστεία δημιουργούν εγγυημένα αρνητική εντύπωση.

3. Μην ανοίξεις κουβέντα για ερωτικά ζητήματα. Μιλάμε πάντα για το πρώτο ραντεβού, έτσι; Ακόμα κι αν εξαρχής είχες «εκεί» το μυαλό σου, κρατήσου μέχρι να δημιουργηθεί η ανάλογη οικειότητα. Μερικά προσχήματα, καλό είναι να τηρούνται.

 

Ταύρος

Έχεις κάπως άκαμπτες απόψεις για αυτό που επιθυμείς, δεν παραβλέπεις εύκολα το οικονομικό και σε διακρίνει μια κάποια τελειομανία. Οπότε:

1. Ξέχασε για λίγο τα πρότυπά σου. Αν έχεις στο μυαλό σου μια εικόνα του συντρόφου που ιδανικά θα ήθελες και το πρόσωπο που συναντάς δεν ανταποκρίνεται, μη βιαστείς να κλείσεις πόρτες. Μπορεί να ανακαλύψεις άλλα σημαντικά χαρίσματα.

2. Μην ξεκινήσεις συζήτηση για την οικονομική κατάσταση του άλλου, αν αμείβεται καλά στη δουλειά του, αν μένει σε δικό του σπίτι, αν είναι άνετος ή στρυμωγμένος οικονομικά.

3. Μη σπεύδεις να τον διορθώσεις, αν κάνει ένα λάθος σε κάτι άσχετο και ασήμαντο. Δε χρειάζεται να του επισημάνεις ότι είπε κοτσάνα ή να του κάνεις μάθημα γεωγραφίας ή συντακτικού.

 

Δίδυμος

Δεν αντέχεις χωρίς επικοινωνία, παρασύρεσαι σε υπερβολική οικειότητα και μερικές φορές παριστάνεις κάτι που δεν είσαι. Οπότε:

1. Άσε στην άκρη το κινητό σου, βάλ’ το στο αθόρυβο, μην απαντήσεις παρά μόνο σε κάτι πραγματικά επείγον (όχι, δεν κρίνεται από αυτό το πόσο σημαντικός είσαι) και προπαντός μην αρχίσεις να στέλνεις SMS, ενώ είσαι με το ραντεβού σου.

2. Μην παίρνεις υπερβολικό θάρρος και παραγνωρίζεσαι, κάνοντας αδιάκριτα σχόλια, ενοχλητικά αστειάκια ή δίνοντας στον άλλο χαρακτηρισμούς και υποκοριστικά. Δε δημιουργείς έτσι περισσότερη υποτιθέμενη άνεση.

3. Μην αλλοιώνεις την προσωπικότητά σου, για να ταιριάξεις με αυτό που υποψιάζεσαι ότι θα άρεσε στο συγκεκριμένο πρόσωπο. Το να παρουσιαστείς σαν κάποιος άλλος είναι το χειρότερο ξεκίνημα για μια γνωριμία.

 

Καρκίνος

Δεν αφήνεις εύκολα πίσω το παρελθόν σου και προσπαθείς υπερβολικά να κερδίζεις τις εντυπώσεις, οπότε:

1. Μην αναφερθείς στις προηγούμενες σχέσεις σου. Εδώ είσαι για μια καινούρια αρχή. Αν το άλλο πρόσωπο σε ρωτήσει, δώσε μια σύντομη απάντηση και άλλαξε θέμα. Δε χρειάζεται να δείξεις πόσο έχεις πονέσει και κακοπέσει.

2. Μην προσπαθείς να φανείς γοητευτικός, άνετος, έξυπνος. Ό,τι κι αν είσαι, καλύτερα ας αναδειχθεί φυσικά, μέσα από τη συνάντηση. Η υπερβολική προσπάθεια προδίδεται και δεν είναι ό,τι πιο γοητευτικό.

3. Δε χρειάζεται να παίρνεις τον άλλο μονότερμα, επειδή φοβάσαι μη δημιουργηθεί αμηχανία. Αντίθετα, ώθησέ τον να μιλήσει για τον εαυτό του. Να μάθεις κι εσύ ποιον έχεις απέναντί σου.

 

Λέων 

Θέλεις όλη την προσοχή στραμμένη επάνω σου, να δείχνεις την ανωτερότητά σου και να επιβεβαιώνεις διαρκώς τη γοητεία σου. Οπότε:

1. Μην επιδιώκεις να γίνεις το επίκεντρο της συζήτησης και της προσοχής. Άλλο το να αφήνεις το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου να σε γνωρίσει καλύτερα και άλλο να ξεκινάς κάθε σου φράση με το «εγώ».

2. Αν ο άλλος πρότεινε πού να πάτε ή τι να παραγγείλετε, και δεν ήταν του γούστου σου, μην αρχίσεις να ασκείς αφ’ υψηλού κριτική. Είπαμε, δε συχνάζεις όπου κι όπου, αλλά δε χρειάζεται να παριστάνεις και τον Μεγαλειότατο.

3. Αφοσιώσου στο ραντεβού σου και μην κοιτάς γύρω γύρω για να δεις αν σε κοιτάζουν. Δε χρειάζεται να αναμετρήσεις τη γοητεία σου στη συγκεκριμένη περίσταση.

 

Παρθένος

Συχνά η αμεσότητά σου υπερισχύει της διπλωματίας, σε αποσυντονίζει η έλλειψη πρακτικής άνεσης και είσαι αρκετά τελειομανής. Οπότε:

1. Μπορεί να θες να μάθεις για τον άλλο, αλλά μην τον ανακρίνεις, λες και τον περνάς από interview για να τον προσλάβεις. Σιγά μην του ζητήσεις και βιογραφικό!

2. Μη δείξεις πως νιώθεις άβολα. Μπορεί να ντρέπεσαι, όμως προσπάθησε να είσαι άνετος και να μη λειτουργήσει ανασταλτικά στο να κερδίσεις το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου.

3. Μη δείχνεις αυστηρότητα στις ατέλειες του άλλου. Στο κάτω-κάτω, ούτε κι εσύ, ούτε κανένας μας δεν είναι τόσο τέλειος. Δώσε περιθώριο χρόνου να τον γνωρίσεις καλύτερα.

 

 

Ζυγός

Διστάζεις να αποφασίζεις, φοβάσαι υπερβολικά μη δυσαρεστήσεις κάποιον και δεν κρύβεις την ανάγκη σου να έχεις ταίρι. Οπότε:

1. Μη δείχνεις αναποφασιστικότητα ως προς το πού να πάτε και τι να κάνετε. Μπορεί να λαβαίνεις υπόψη τις προτιμήσεις του άλλου και χωρίς να δείχνεις αβουλία. Σκέψου από πριν ένα πρόγραμμα και πρότεινέ το.

2. Όσο κι αν σου την έχει δώσει η μοναξιά, μη δείχνεις απελπισμένος. Το άλλο άτομο θα αναρωτιέται αν ενδιαφέρεσαι συγκεκριμένα για εκείνο ή το βλέπεις σαν «σχέση να’ ναι κι ό,τι να’ ναι». Τουλάχιστον μην αφήσεις να φανεί έτσι.

3. Μη διανοηθείς να πας στο ραντεβού με παρέα για υποστήριξη. Ούτε να προτείνεις σε κάποιο φιλικό σου πρόσωπο που συναντήσατε τυχαία εκεί να κάτσει μαζί σας.

 

Σκορπιός 

Είναι γνωστή η κτητικότητά σου, αλλά και η ανάγκη σου να προβάλεις την ανεξαρτησία σου. Επίσης δε διστάζεις να προκαλέσεις. Οπότε:

1. Μην αρχίσεις να δείχνεις με τη μία διεκδικητικές και κτητικές τάσεις πάνω στον άλλο ή συμπεριφορές που μπορεί να τον «κομπλάρουν» και να σε παρεξηγήσει, καθώς δε σε ξέρει καλά.

2. Μην πας την κουβέντα αμέσως στο κρεβάτι. Μπορεί να έχεις τις καλύτερες ατάκες και ο συγκεκριμένος τομέας να είναι απ’ τα δυνατά σου σημεία, όμως δώσε λίγο χρόνο πριν ανακαλύψετε ο ένας τον άλλο.

3. Είσαι δυναμικός και ανεξάρτητος χαρακτήρας, αλλά μη δείχνεις, και καλά ότι το πρόσωπο αυτό και η παρουσία του ούτε και κανένας άλλος δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στη ζωή σου. Τότε γιατί πήγες στο ραντεβού;

 

Τοξότης

Ακόμα κι αν σε ενδιαφέρει μια περίπτωση, δε θέλεις να το δείξεις. Από την άλλη, τρελαίνεσαι να κάνεις φιγούρα και να αποσπάς τον θαυμασμό. Οπότε:

1. Το να θες να συμπεριφέρεσαι άνετα και cool, δε σημαίνει να ξεχνάς τους καλούς σου τρόπους. Όπως το να κρατήσεις την πόρτα ανοιχτή να περάσει ο άλλος αν προηγήθηκες, ή να μη σερβίρεις πρώτα (και μόνο) τον εαυτό σου.

2. Μη βομβαρδίζεις τον άλλο με τα ηρωικά κατορθώματά σου, δείχνοντας πόσο αξιοθαύμαστα συμπεριφέρθηκες σε διάφορες περιστάσεις. Θα καταλήξεις ανέκδοτο του Τσακ Νόρις!

3. Μπορεί να μη θες να δείξεις ότι ψήνεσαι, αλλά μην πας στο αντίθετο άκρο, όπως να κοιτάς το ρολόι σου ή όταν στο τέλος σου ζητήσει να ξαναβρεθείτε να απαντήσεις με ένα αδιάφορο «γιατί όχι;».

 

Αιγόκερως

Συχνά θέλεις κοντά σου κάποιον που να σου ανεβάζει την κοινωνική εικόνα. Επίσης αποφεύγεις να δώσεις, σε συναίσθημα ή χρήμα, προτού βεβαιωθείς ότι αξίζει τον κόπο. Οπότε:

1. Μην κρίνεις το άλλο πρόσωπο με βάση το πώς θα φανεί στον κύκλο σου, από άποψη μόρφωσης, καταγωγής, οικονομικής κατάστασης. Το θέμα δεν είναι να εντυπωσιάσεις τους άλλους με την καινούργια σου γνωριμία.

2. Απόφυγε τις συζητήσεις για ζητήματα πολιτικής, θρησκείας ή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων. Αυτά είναι καλύτερο να συζητιούνται αργότερα, όταν θα έχεις μάθει κάπως τον άλλο.

3. Μην κάνεις… την πάπια όταν έρθει ο λογαριασμός. Αν είσαι άντρας, καλό είναι να προσφερθείς να κεράσεις και αν είσαι γυναίκα, να το μοιραστείτε. Ανεξάρτητα του τι θα δεχτεί ο άλλος, εσύ πρότεινέ το.

 

Υδροχόος 

Είσαι αντισυμβατικός και σε όποιον αρέσεις, αλλά μερικές προσωρινές, διπλωματικές υποχωρήσεις χρειάζονται, μέχρι να γνωριστείτε καλύτερα. Οπότε:

1. Έτσι, για αρχή, μην ξεκινήσεις παρουσιάζοντας όλα τα ελαττώματά σου. Μπορεί να το κάνεις από άμυνα και να θες να ξέρει ο άλλος εξαρχής με ποιον έχει να κάνει, όμως άσε να ανακαλύψει και κάτι αβίαστα.

2. Μη στήνεις τον άλλο στο ραντεβού, κι ακόμα χειρότερα, μην το ακυρώνεις τελευταία στιγμή χωρίς σοβαρό λόγο. Εκτός αν αποφάσισες εκ των προτέρων ότι δε σε ενδιαφέρει.

3. Εφόσον το πρόσωπο σου αρέσει, μην αρχίσεις να φλερτάρεις ασύστολα από την πρώτη στιγμή. Μπορεί ο άλλος να μην είναι έτοιμος να προχωρήσει τόσο άμεσα και να βρεθεί σε αμηχανία.

 

Ιχθύς

Έχεις μια τάση να πνίγεσαι στους καημούς σου, ιδίως αν βρεις κάποιον να σε ακούσει. Και να παρασύρεσαι συναισθηματικά. Οπότε:

1. Δε  χρειάζεται να «τεστάρεις» με την πρώτη κατά πόσον ο άλλος θα ακούει τον πόνο σου. Ξέχνα τα παλιά σου τραύματα και φρόντισε να περάσετε και οι δυο καλά μαζί.

2. Από την άλλη, δε χρειάζεται να ξελιγώνεσαι στα γέλια με το παραμικρό, προκειμένου να δείξεις ότι είσαι ευχάριστος τύπος. Αυτό σε κάνει να φανείς χαζοχαρούμενος, αμήχανος ή προσποιητός.

3. Μην παρασυρθείς με το πότο για να είσαι πιο άνετος ή για να κάνεις κέφι. Πιθανόν να συμπεριφερθείς με τρόπο, που μετά θα μετανιώσεις. Ή αν ο άλλος είναι πιο συγκρατημένος να δώσεις μια εικόνα εξαρτημένου ατόμου.

 

Πηγή

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!