«Άσ’ το, να μείνουμε φίλοι, δεν υπάρχει ελπίδα καμιά. Ο δεσμός μας κομμάτια θα γίνει, άσ’ το να μείνουμε φίλοι…», λέει ένα παλιό λαϊκό άσμα. Μήπως κι εσύ τον τελευταίο καιρό έχεις ακούσει μια παρόμοια ατάκα από τον άνθρωπό σου; Αν βρέθηκες εξ απροόπτου ακούγοντας την πρόταση «καλύτερα να μείνουμε φίλοι», μη βιάζεσαι, ίσως να μην είναι τα πράγματα όσο απόλυτα ακούστηκαν. Διάβασε το ζώδιο που σε ενδιαφέρει και μάθε κατά πόσο εννοεί ότι θέλει να είστε μόνο δύο καλά φιλαράκια -και φυσικά κατά πόσο θα μπορεί να τηρήσει τον λόγο του και να μη ζητήσει μετά κάτι παραπάνω.

 

Κριός

Πολλές φορές θα ακούσεις από τα χείλη του Κριού αυτή την πρόταση, δηλαδή το να παραμείνετε μόνο δύο καλοί φίλοι. Πάνω στους καβγάδες και στις εντάσεις που περνάς μαζί του σαν ζευγάρι, ο Κριός πάντα θα πει λόγια που δεν εννοεί. Επιπλέον φοβάται τόσο πολύ τη δέσμευση, που όταν αρχίζουν να στενεύουν τα όρια σε μια σχέση, η εύκολη λύση για αυτόν είναι να σου πει να παραμείνετε φιλαράκια, πρώτον για να ηρεμήσει και δεύτερον για να αφήσει ένα παράθυρο ανοιχτό, προκειμένου να μπορεί να επιστρέψει όταν του περάσουν τα νεύρα! Έτσι, λοιπόν, μην πάρεις στα σοβαρά τον Κριό όταν σου προτείνει να το γυρίσετε στο φιλικό. Κατά βάθος δεν το εννοεί και φυσικά του είναι δύσκολο να το τηρήσει.

 

Ταύρος

Ο Ταύρος σού έκανε δήλωση ότι θέλει να μείνετε μόνο φίλοι; Το πιο πιθανό είναι να ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα, δηλαδή με απλά λόγια να θέλει να δει πώς θα σκεφτείς, πώς θα αντιδράσεις και τι θα απαντήσεις. Ο Ταύρος δεν πιστεύει ότι ένας δυνατός έρωτας μπορεί να καταλήξει σε φιλία και φυσικά είναι τόσο ζηλιάρης που δε θα μπορούσε ποτέ να τηρήσει κάτι τέτοιο. Γι’ αυτό, λοιπόν, μην τσιμπάς με τις δηλώσεις του και απλώς δώσε του την επιβεβαίωση που θέλει, λέγοντάς του ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορείς να τον δεις φιλικά. Σε σπάνιες περιπτώσεις, ένας Ταύρος που έχει κουραστεί πολύ από μια σχέση, αλλά δε θέλει να χάσει εντελώς από τη ζωή του τον άνθρωπο που αγαπάει, θα σκεφτεί να προτείνει τη φιλία, δύσκολα όμως θα μπορέσει να την τηρήσει.

 

Δίδυμος

Σου έκανε ο Δίδυμος δήλωση ότι προτιμά να μείνετε δύο καλά φιλαράκια και ότι καλύτερα να διακόψετε τη σχέση σας; Το πιο πιθανό είναι να το εννοεί. Και μπορεί πραγματικά να παραμείνει κοντά σου σαν ένας πολύ καλός φίλος, αν μεταξύ σας δεν μπορέσατε να ταιριάξατε ως σύντροφοι! Ο Δίδυμος δε θέλει να διαγράφει ανθρώπους από τη ζωή του και φυσικά δεν του αρέσουν οι δυσκολίες και τα προβλήματα σε μια σχέση. Αν, λοιπόν, έχετε αποτύχει σαν ζευγάρι, αυτό δε σημαίνει για αυτόν ότι δεν μπορείτε να διατηρήσετε μια ουσιαστική φιλία. Άσε που ο μοντέρνος Δίδυμος, θα θέλει να μαθαίνει πρώτος για τα νέα σου φλερτ και δε θα έχει και πρόβλημα να γνωρίσει το νέο σου ταίρι!

 

Καρκίνος

Μην πέφτεις στις παγίδες του. Ο Καρκίνος δεν μπορεί να δει ποτέ φιλικά τον άνθρωπο που ερωτεύτηκε και που έζησε μαζί του δυνατές ερωτικές στιγμές. Του είναι αδύνατον! Αν, λοιπόν, μετά από έναν καβγά ή μετά από μια δύσκολη φάση της σχέσης σας, σου έκανε την πρόταση να μείνετε φίλοι, το πιο πιθανό είναι να είναι μια δική του έκρηξη ηττοπάθειας, ανασφάλειας και φόβου της κατάστασης που ζει. Θέλει να λάβει απλώς από τα χείλη σου την επιβεβαίωση ότι τον αγαπάς και ότι δε θα τον αφήσεις ποτέ να φύγει από κοντά σου.

 

Λέων

Το Λιοντάρι σού δήλωσε ότι θέλει να μείνετε φίλοι; Κανονικά θα έπρεπε να γελάσεις και όχι να ανησυχήσεις. Γιατί απλούστατα ούτε το εννοεί, ούτε μπορεί να το τηρήσει, αλλά στην ουσία έχει όρεξη για παιχνίδια, που θα του δώσουν επιβεβαίωση! Μην τσιμπάς, λοιπόν, με τέτοιου είδους δηλώσεις και φυσικά απόφυγε τα κλάματα, τα παρακαλετά και τα μεγάλα λόγια. Τρίξε του τα δόντια με το γάντι. Πώς θα το καταφέρεις αυτό; Δείξε ότι συμφωνείς, ότι κι εσύ θα ήθελες κάτι τέτοιο, ότι δε σε χαλάει η ιδέα να μείνετε φίλοι και αντιμετώπισέ τον εντελώς φιλικά από εκεί και ύστερα. Αυτό το παιχνιδάκι δε θα κρατήσει για πολύ, γιατί σύντομα θα σε κυνηγήσει και πάλι, γιατί δεν του αρέσει να χάνει και τρελαίνεται στην ιδέα ότι μπορεί να κάνεις κάτι με άλλο άτομο.

 

Παρθένος

Είναι γνωστό ότι ο Παρθένος είναι πολύ λογικός και πρακτικός άνθρωπος, ακόμα και σε ζητήματα καρδιάς. Αν, λοιπόν, περάσατε μια περίοδο κατά την οποία σε δοκίμαζε, σου πρότεινε να αλλάξεις κάποια πράγματα και τελικά καταλήγατε πάλι στα ίδια, τότε η πρότασή του να παραμείνετε φίλοι είναι αληθινή! Ο Παρθένος μπορεί να μείνει φίλος, μετά τη λήξη του ερωτικού δεσμού, χωρίς να δώσει δικαιώματα να ελπίζεις για κάτι διαφορετικό. Προσαρμόζεται εύκολα σε νέα δεδομένα και του αρέσει να διατηρεί μακρόχρονες σχέσεις με ανθρώπους που αγαπά. Αν συζητήσεις μαζί του, είναι σίγουρο πως δεν μπορείς να τον μεταπείσεις στην απόφασή του, αλλά αντίθετα θα σε καταφέρει να συμφωνήσεις κιόλας.

 

 

Ζυγός

Δε χρειάζεται να πάρεις και πολύ στα σοβαρά τον Ζυγό, αν σου κάνει τη δήλωση ότι θέλει να μείνετε φίλοι, γιατί μάλλον δε θα το έχει σκεφτεί αρκετά και το πιο πιθανό είναι την επόμενη ημέρα να το έχει ξεχάσει ή να το έχει μετανιώσει. Αν παίρνεις τοις μετρητοίς τα λόγια του Ζυγού, τότε θα πικραίνεσαι και θα στεναχωριέσαι χωρίς λόγο! Θυμήσου πως ο Ζυγός, όταν θέλει να ξεγλιστρήσει από τα δύσκολα που μπορεί να του θέτεις κατά καιρούς ή όταν η σχέση σας αρχίζει να σοβαρεύει και δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο, τότε για να δραπετεύσει θα σου πει να μείνετε φίλοι, χωρίς να το εννοεί, μόνο και μόνο για να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον! Το σίγουρο είναι πως όταν φτάσει η στιγμή του χωρισμού σας, ο Ζυγός πράγματι θα μπορεί να σταθεί κοντά σου σαν πραγματικός φίλος. Αλλά αυτό θα γίνει εφόσον εξαντληθούν όλα τα περιθώρια μεταξύ σας που θα τον κάνουν να πειστεί ότι η σχέση αυτή δεν έχει μέλλον.

 

Σκορπιός

Ο Σκορπιός σού είπε ότι θέλει να μείνετε φίλοι κι εσύ τον πίστεψες; Ποτέ δε θα μπορούσε ένας Σκορπιός να διατηρήσει φιλία με έναν άνθρωπο που έχει περάσει από το κρεβάτι του και που μαζί του έζησε δυνατές, παθιασμένες στιγμές, γι’ αυτό μη χάφτεις τη δήλωσή του! Καταρχάς, είναι τόσο ζηλιάρης, που δε θα άντεχε στη σκέψη ότι είστε φιλαράκια και του συστήνεις το νέο σου αμόρε. Αν, λοιπόν, σου έκανε αυτή την πρόταση, τότε είτε πιστεύει ότι εσύ θέλεις να μείνετε φίλοι, γι’ αυτό σου ρίχνει πρώτος τη βόμβα για να μην πάρει ερωτική απόρριψη, είτε απλούστατα προσπαθεί να σε τιμωρήσει για κάποιον άλλον λόγο, δικό σας.

 

Τοξότης

Ο Τοξότης θέλει να νιώθει χαλαρός και λάιτ, για τον λόγο αυτό εναλλάσσει πολλές φορές τον έρωτα με τη φιλία και τη φιλία με τον έρωτα! Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να δει εντελώς φιλικά το άτομο με το οποίο κάποια στιγμή έχει ερωτευτεί τρελά. Αν σου πρότεινε να μείνετε φίλοι, σημαίνει ότι έχει πιεστεί πολύ από τη σχέση σας και θέλει ένα διάλειμμα για να νιώσει και πάλι ελεύθερος. Εννοεί, λοιπόν, τη δήλωσή του, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα καταφέρει να την τηρήσει κιόλας. Μην απορρίψεις την πρότασή του να το γυρίσετε στο φιλικό, πες του «ναι» και στη συνέχεια απομακρύνσου για να νιώσει την απουσία σου. Αν όντως τρέφει ακόμα αισθήματα για σένα, θα σε κυνηγήσει και πάλι από την αρχή.

 

Αιγόκερως

Οι δηλώσεις του Αιγόκερου είναι αληθινές και δεν τις παίρνει πίσω, τις εννοεί και δεν τις αλλάζει. Για τον λόγο αυτό, αν σου πρότεινε να παραμείνετε φίλοι, σημαίνει ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια και πλέον νιώθει ότι εσείς οι δύο δεν μπορείτε να κάνετε χωριό, ενώ ταυτόχρονα σε εκτιμά και δε θέλει να κόψει επαφές! Στην περίπτωση αυτού του ανθρώπου, λοιπόν, πάρε στα σοβαρά τη δήλωσή του, όσο και να πικραίνεσαι. Μην προσπαθήσεις να τον μεταπείσεις, θα είναι άσκοπο από πλευράς και να ξέρεις ότι σε τιμά το γεγονός ότι θέλει να παραμείνεις στη ζωή του, έστω σαν φιλαράκι του, γιατί ο Αιγόκερως δεν κρατά φιλίες συνήθως με τους πρώην δεσμούς του!

 

Υδροχόος

Την έκφραση «τα καλύτερα γκολ μπαίνουν στα φιλικά» σίγουρα θα την έχεις ακούσει. Αυτή, λοιπόν, είναι μια άποψη που υποστηρίζει ιδιαίτερα ο φίλος μας ο Υδροχόος, ο οποίος μπερδεύει τον έρωτα με τη φιλία και τη φιλία με τον έρωτα! Πάνω από όλα για τον Υδροχόο είστε δύο καλοί φίλοι και μετά ερωτικοί σύντροφοι. Για τον λόγο αυτό πολύ συχνά μπορεί να σε παρουσιάζει στους γύρω σας σαν το κολλητό του φιλαράκι ή να σου πετάει την μπηχτή ότι είσαστε δύο καλοί φίλοι! Να ξέρεις ότι το εννοεί, γιατί έχει έναν εντελώς δικό του φιλελεύθερο τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των σχέσεων. Ο δεσμός σας, λοιπόν, θα περάσει περιόδους που από φιλικός θα γίνεται ερωτικός και τούμπαλιν.

 

Ιχθύς

Ο Ιχθύς είναι όλο υπεκφυγές, διλήμματα, μπερδέματα και δηλώσεις, που ναι μεν εννοεί εκείνη τη στιγμή, την επόμενη μέρα όμως τις έχει μετανιώσει ή και τις έχει ξεχάσει! Αν σου δήλωσε, λοιπόν, ότι θέλει να μείνετε μόνο φίλοι, τότε είτε τον ζόρισες και θέλει με κάποιον τρόπο να βάλει τα όριά του, είτε έχει βρει κάτι άλλο που του έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, αλλά στην πραγματικότητα δε θέλει να σε χάσει από τη ζωή του! Απλώς να ξέρεις ότι την αλήθεια δύσκολα θα τη μάθεις, γιατί δύσκολα την παραδέχεται ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό! Άφησε ένα μικρό χρονικό περιθώριο να δεις αν θα αλλάξει γνώμη και στη συνέχεια αδιαφόρησε εντελώς για να καταλάβει τι έχασε.

 

Πηγή