pillow12

Μερικές φορές ο καβγάς είναι αναπόφευκτος, ιδίως στη σχέση. Ακόμα κι αν σε έναν τσακωμό μοιάζεις φαινομενικά νικητής, τελικά μπορεί να βγεις χαμένος στην αγάπη, γι’ αυτό υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να προσέξεις όταν η κατάσταση φτάσει στα άκρα. Ανάλογα με τις αδυναμίες που έχει το ζώδιό σου, καλύτερα να αποφύγεις συγκεκριμένες τακτικές σε έναν καβγά, είτε με το ταίρι είτε με πρόσωπα του περιβάλλοντός σου.

 

Κριός 

Τις περισσότερες φορές δε σηκώνεις τίποτα, ιδίως αν πρόκειται για μια κατάσταση που διακυβεύονται σοβαρά θέματα. Όμως δε γίνεται να απαιτείς όλες οι υποχωρήσεις να γίνονται από την πλευρά του άλλου. Παραμέρισε το απερίγραπτο πείσμα του Κριού και διαπραγματεύσου. Κάνε κι εσύ από την πλευρά σου μερικούς συμβιβασμούς, διαφορετικά δεν πρόκειται να προχωρήσει η σχέση. Ακόμα κι αν με την αδιαλλαξία σου αναγκάσεις τον άλλο να υποχωρήσει στον συγκεκριμένο καβγά, η δυσαρέσκεια που θα μείνει θα δημιουργήσει μελλοντικά προβλήματα, ενώ ακόμα και με κάποιες υποχωρήσεις από μέρους σου, μπορεί να περάσει διπλωματικά το δικό σου.

 

Ταύρος

Παρ’ όλο που πολλοί Ταύροι φημίζονται για την αίσθηση του χιούμορ, αν η διαφωνία γίνεται για κάποιο σοβαρό θέμα, πιστεύεις πως θα φανεί ότι το υποβιβάζεις αν το ρίξεις στην πλάκα. Έτσι το παίρνεις βαριά κι ασήκωτα και συνεχίζεις μέχρι τέλους τον καβγά σε αυτό το μοτίβο. Μερικές φορές όμως χρειάζεται λίγο χιούμορ για να ρίξει τους τόνους και τη θερμοκρασία. Εννοείται ότι πάνω στον καβγά έτσι κι αστειευτείς κοροϊδεύοντας τον άλλο, θα ρίξεις λάδι στη φωτιά. Αλλά το να κάνεις λίγη πλάκα σατιρίζοντας τον εαυτό σου (και μόνο!), θα αποφορτίσει τα πράγματα.

 

Δίδυμος

Ένα λάθος που κάνει συχνά ο εγκεφαλικός Δίδυμος είναι να αντιμετωπίζει έναν τσακωμό σαν μια πρόκληση για αντιπαράθεση επιχειρημάτων. Κάπως σαν αγώνα που κερδίζει όποιος ρίξει τον άλλο με την πλάτη στο χαλί. Ξυπνά μέσα σου ο ανταγωνισμός και θέλεις άλλη μια νίκη σε λεκτικό επίπεδο, ξεχνώντας κάτι πολύ σημαντικό: ότι σε έναν καβγά με το ταίρι παίζονται συναισθήματα κι όχι επιχειρήματα και το σημαντικό είναι να αποκατασταθεί η επικοινωνία που προφανώς έχει κάπου χαθεί κι όχι να βγεις από πάνω.

 

Καρκίνος

Σαν Καρκίνος δίνεις προτεραιότητα στη σχέση σου και οτιδήποτε την αφορά πρέπει να λυθεί επειγόντως. Έτσι αν έχει δημιουργηθεί μια αντιπαράθεση, θέλεις να βρεις άκρη στο θέμα εδώ και τώρα. Όχι πως θα το αφήσεις πίσω σου, γιατί δύσκολα ξεχνάς ό,τι σε έχει ενοχλήσει, αλλά τουλάχιστον προσπαθείς ο συγκεκριμένος καβγάς κάπως να κλείσει. Μερικές φορές όμως είναι καλύτερα να αναβάλεις μια συζήτηση για άλλη στιγμή -μακρινή ή κοντινή δεν έχει σημασία. Το ζητούμενο είναι να δοθεί χρόνος, ένα time-out ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να σκεφτείτε κι οι δυο ψύχραιμα κάποια πράγματα.

 

Λέων

Ένας Λέων δεν μπορεί παρά να κάνει μεγαλόστομες ανακοινώσεις. Το θέμα είναι να μην τις κάνεις όταν έχεις χάσει την ψυχραιμία σου, δηλαδή σε έναν τσακωμό. Ιδίως όσες φράσεις ξεκινούν με τις λέξεις «εγώ ποτέ δε… » και «εγώ πάντα θα…», εγγυημένα θα σε βγάλουν χαμένο από χέρι, γιατί αργά ή γρήγορα θα διαψευστείς. Εν βρασμώ ψυχής μη δίνεις σοβαρές υποσχέσεις με απόλυτη βεβαιότητα. Πραγματικά είναι η χειρότερη στιγμή. Αργότερα μπορεί να διαπιστώσεις ότι δεν είσαι σε θέση να τις πραγματοποιήσεις και να βγεις εκτεθειμένος.

 

Παρθένος

Μπορεί να θεωρείς τον καβγά σας ανόητο ή να σου δημιουργεί τόση νευρικότητα που να θες κάπου να την εκτονώσεις. Και ενώ η διένεξη είναι στο φόρτε της, εσύ αρχίζεις να τακτοποιείς τα πράγματα στο τραπεζάκι, φτιάχνεις φραπέ ή χαζεύεις στο κομπιούτερ. Είπαμε, ένας Παρθένος δεν αντέχει να μην κάνει κάτι χρήσιμο ευκαιρίας δοθείσης. Αλλά όταν ο άλλος είναι εξοργισμένος, λυπημένος και βγάζει τα εσώψυχά του, μια τέτοια κίνηση δείχνει περιφρόνηση και αδιαφορία. Ακόμα κι αν εσύ δεν την έχεις έτσι στο μυαλό σου. Σίγουρα αυτή σου η στάση δε θα βοηθήσει να εξελιχθεί καλά το καβγαδάκι σας.

 

 

Ζυγός

Πολλοί τσακωμοί ξεκινούν από άσχετο λόγο για να φτάσουν στο πρόβλημα που τους προκάλεσε μέσω Λαμίας. Ιδίως αν στον καβγά παίζει ένας Ζυγός, οι πιθανότητες για κάτι τέτοιο αυξάνονται σημαντικά. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, είναι πιθανό να περιορίζεις σε μεγάλο βαθμό τη δυσαρέσκεια ή την αγανάκτησή σου, μέχρι που να μην αντέχεις άλλο και να το εκτονώνεις χτυπώντας το σαμάρι αντί για τον γάιδαρο. Αυτή είναι μια συνήθεια που περιπλέκει πολύ την κατάσταση. Παραδέξου λοιπόν τι σε ενοχλεί πραγματικά και εστίασε στο ζήτημα που πρέπει να λυθεί κι όχι σε άσχετα θέματα.

 

Σκορπιός

Μπορεί να πιστεύεις ότι ο θυμός δικαιολογεί να παραφέρεσαι και ότι πάνω σε έναν καβγά πολλά μπορεί να πει κανείς που να μην τα πιστεύει. Μάλιστα αν είσαι Σκορπιός -και ιδίως τσαντισμένος- ανοίγεις το στοματάκι σου και δεν ξέρεις τι λες. Το κακό όμως είναι ότι όσο και να το θέλεις (ή σε συμφέρει), αυτά που ειπώθηκαν δεν ξεχνιούνται εύκολα, πόσο μάλλον αν περιλαμβάνουν λέξεις ή εκφράσεις υποτιμητικές και σκληρές. Μην ξεχνάς ότι με το να μιλάς άσχημα στον άλλο, απλώς δείχνει ότι δεν τον σέβεσαι και ότι δεν έχεις επιχειρήματα. Αυτό θες να πεις;

 

Τοξότης

Ο Τοξότης είναι από τα ζώδια που πιστεύουν ότι υπάρχουν πολύ καλύτερα πράγματα να κάνουν δυο άνθρωποι από το να τσακώνονται. Πιθανόν να επιδιώξεις να κλείσεις το θέμα τσάτρα-πάτρα, ώστε να προχωρήσετε στο επόμενο ενδιαφέρον πράγμα, τη συμφιλίωση (ιδίως αν αυτή αποδεικνύεται εμπράκτως). Έτσι μπορεί ο καβγάς απλώς να ήταν μια μορφή εκτόνωσης που να μην κατέληξε πουθενά. Πού να κατέληγε; Σε μια συμφωνία για το τι πρέπει να γίνει από δω και μπρος, ώστε να μην ξαναδημιουργηθούν τα ίδια προβλήματα και σε μια δέσμευση ότι θα τηρηθεί η συμφωνία. Διαφορετικά, τσάμπα και ο τσακωμός και η συμφιλίωση.

 

Αιγόκερως

Σε έναν καβγά, ιδίως μεταξύ ερωτευμένων, η συναισθηματική ένταση μερικές φορές γίνεται αφόρητη και καταλήγει σε δάκρυα. Αν όμως είσαι Αιγόκερως, ζώδιο γνωστό για την αυτοκυριαρχία και την αντιπάθεια στα συναισθηματικά ξεσπάσματα, δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις εύκολα κάποιον που κλαίει. Σου προκαλεί αμηχανία, ενόχληση, περιφρόνηση ή την αίσθηση πως σε έχουν στριμώξει. Στην πραγματικότητα ο σωστός τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι με σεβασμό. Το να εξαντληθούν οι αντοχές του άλλου και να το εκδηλώσει με δάκρυα σημαίνει ότι το θέμα σας είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτόν. Μην τον βλέπεις με υποτίμηση ή αδιαφορία.

 

Υδροχόος

Στον Υδροχόο αρέσει να βλέπει τη γενική όψη των πραγμάτων αλλά μερικές φορές το πρόβλημα είναι εντελώς ειδικό και αφορά εσένα και τον Γιώργο ή τη Μαρία, όχι την αποξένωση μεταξύ των ανθρώπων. Ή μπορεί να αφορά το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο μεγάλωσες εσύ, ο Γιώργος ή η Μαρία. Έτσι, λοιπόν, πρέπει να βρεις ακριβώς την εστία του προβλήματος  που προκαλεί τον καβγά, ότι κάποιος δεν κατανοεί τις ανάγκες του άλλου, για παράδειγμα, ή κάποιος από τους δυο θέλει να γίνεται πάντα το δικό του. Και μην αλλάζεις θέμα προκειμένου να αποφύγεις μερικές δύσκολες συζητήσεις επί προσωπικού.

 

Ιχθύς

Πολλές φορές στις συζητήσεις, ιδίως σε όσες είναι έντονες και γίνονται υπό συναισθηματική φόρτιση, καθένας καταλαβαίνει αυτό που θέλει (και τον βολεύει), ιδίως όταν πρόκειται για έναν Ιχθύ που έχει αυτή την τάση. Πρόσεξε λοιπόν μήπως μαζί μιλάτε και χώρια καταλαβαίνεστε. Φρόντισε να συνοψίζεις την κουβέντα σε ένα «δηλαδή τώρα καταλήγουμε στο ότι…», ούτως ώστε να εξασφαλίσεις ότι βρίσκεστε στο ίδιο μήκος κύματος, έστω και καβγαδίζοντας, γιατί διαφορετικά μπορεί καθένας να μείνει με την εντύπωση ότι πέρασε το δικό του και αργά ή γρήγορα ο καβγάς να επαναληφθεί.

 

Πηγή