Αν αισθάνεστε αμήχανα κατά τη διάρκεια του σ3ξ, δεν είστε οι μόνοι, αφού όσο υπέροχο κι αν είναι, μπορεί και να αναδείξει πολλές ανασφάλειες – σχετικά με την εικόνα του σώματος, τη σ3ξουαλική απειρία και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα, μια έρευνα διαπίστωσε ότι το 82% των ανδρών και το 91% των γυναικών δεν αισθάνονται πάντα σίγουροι για το σώμα τους όταν κάνουν σ3ξ, και το 86% των ανδρών και το 89% των γυναικών δεν αισθάνονται πάντα σίγουροι για τις σ3ξουαλικές τους ικανότητες.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, ενώ οι στάσεις που αναφέρονται παρακάτω είναι αυτές που δεν απαιτούν έναν τόνο ικανοτήτων και στις οποίες μπορείτε να ελέγξετε το πόσο εκτίθεται το σώμα σας, το να μάθετε να έχετε μια θετική εικόνα του σώματός σας μπορεί να ενισχύσει την ψυχική σας υγεία και είναι βέβαιο ότι θα ανεβάσει πολλά λέβελ όχι μόνο την ερωτική σας ζωή, αλλά και τη ζωή σας γενικώς.

 

1.  Leapfrog

Το leapfrog είναι μια παραλλαγή του doggy style που μπορεί να σας επιτρέψει να επικεντρωθείτε περισσότερο στην ευχαρίστηση, αντί να σκέφτεστε πώς φαίνεται το σώμα σας στον σύντροφό σας. Το τροποποιημένο σχήμα του leapfrog μπορεί να γίνει λίγο πιο σ3ξουαλικά περιπετειώδες από το doggy (ενώ εξακολουθεί να είναι απλό), ώστε να ενισχύσετε τη σ3ξουαλική σας αυτοεκτίμηση.

Για να μπείτε στο leapfrog, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

-Ο σύντροφος που διεισδύει πέφτει στα τέσσερα και στη συνέχεια τεντώνει τα χέρια του μπροστά του, έτσι ώστε το στήθος του να είναι προς το κρεβάτι και να ακουμπάει το κεφάλι του στο κρεβάτι ή σε ένα μαξιλάρι.

-Ο σύντροφος που διεισδύει γονατίζει πίσω από τον σύντροφό του και εισέρχεται.

 

2. Lotus

Ο λωτός είναι μια άλλη στάση όπου ο σύντροφός σας δεν έχει πλήρη οπτική επαφή με το σώμα σας (και το αντίστροφο). Είναι επίσης απλή στην εκτέλεση, αλλά δεδομένου ότι θα κάθεστε όρθιοι, μπορεί να αισθάνεστε λίγο πιο περιπετειώδεις από ό,τι θα αισθανόσασταν σε μια στάση όπως το ιεραποστολικό, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της σ3ξουαλικής σας αυτοπεποίθησης.

Για να μπείτε σε αυτή τη στάση, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

-Ο διεισδυτικός σύντροφος κάθεται κάτω με τα πόδια του σταυρωμένα.

-Ο παρτενέρ που διεισδύει στρογγυλοκάθεται και κάθεται στην αγκαλιά του συντρόφου του, τυλίγοντας τα πόδια του γύρω του.

-Κάντε ελιγμούς με τα σώματά σας ώστε να είστε ευθυγραμμισμένοι για διείσδυση.

 

3. Spooning

Για μια άλλη στάση όπου το σώμα κανενός συντρόφου δεν είναι πολύ εκτεθειμένο, δοκιμάστε τη στάση spooning ή αλλιώς το “δίπλα-δίπλα”.

Για να πάρετε αυτή τη θέση, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

-Και οι δύο σύντροφοι ξαπλώνουν από την ίδια πλευρά, ώστε να βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο ο ένας με τον άλλον.

-Ο σύντροφος που διεισδύει εισέρχεται από πίσω (μπορεί να χρειαστεί να γλιστρήσει λίγο προς τα κάτω ή να προσαρμόσει τη θέση του ώστε οι λεκάνες τους να ευθυγραμμιστούν για τη διείσδυση).

 

4. Ιεραποστολικό

Το ιεραποστολικό είναι μια δοκιμασμένη στάση. Τα σώματά σας θα είναι ακριβώς το ένα πάνω στο άλλο και θα είστε πρόσωπο με πρόσωπο, πράγμα που σημαίνει ότι ο σύντροφός σας δε θα βλέπει πολύ από το σώμα σας, όμως θα το αισθάνεται 100%. Επιπλέον, αυτή η στάση είναι εξαιρετικά απλή, γεγονός που την καθιστά εξαιρετική επιλογή αν δεν έχετε εμπιστοσύνη στις σ3ξουαλικές σας ικανότητες.

Για να μπείτε στο ιεραποστολικό, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

-Ο σύντροφος που διεισδύει ξαπλώνει ανάσκελα.

-Ο σύντροφος που διεισδύει ανεβαίνει από πάνω, ξαπλώνοντας ακριβώς πάνω στον σύντροφό του, και εισέρχεται.