Υπάρχουν πολύ μεγάλες ηλιθιότητες που κυκλοφορούν σχετικά με την ερωτική ζωή των κουίρ ατόμων. Κάποια από αυτά είναι το κατάλοιπο της κατανόησης αυτών των σχέσεων μόνο μέσα από το πρίσμα των στρέιτ- κάποια από αυτά έχουν να κάνουν με τον καθημερινό σεξισμό και κάποια από αυτά υφίστανται απλώς επειδή η ταυτότητα είναι περίπλοκη και οι άνθρωποι δεν σκέφτονται. Η Μ. που είναι ανοιχτά λεσβία από τα 15 της μάς απαντά σε 5 αστικούς μύθους για τις σχέσεις και το κρεβάτι των λεσβιών και ξεκαθαρίζει:

 

Στις λεσβιακές σχέσεις υπάρχει πάντα ένας “άνδρας” και μια “γυναίκα”

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι λεσβίες ενδιαφέρονται πολύ για την προσωπικότητα, όπως ακριβώς και τα στρέιτ ζευγάρια. Σοκ, ε; Δεν τριγυρνάμε  προσπαθώντας να καλύψουμε μια έλλειψη φύλου. Το ποιος μας ελκύει δεν έχει να κάνει και πολύ με το πώς δείχνουμε εμείς οι ίδιοι. Αντίθετα, έχει να κάνει με… το ποιος μας ελκύει. Ουάου, φοβερό, ε;

 

Οι λεσβίες έχουν daddy isues ή κακοποιήθηκαν σεξουαλικά ως παιδιά

Η σεξουαλική μου ταυτότητα δεν έχει καμία σχέση με τραύμα ή κάποια βλάβη που μου συνέβη ως παιδί. Φανταστείτε, για μια στιγμή, πώς θα ήταν αυτή η συζήτηση αν είχε την αντίθετη κατεύθυνση. Στρέιτ γυναίκα: Είμαι στρέιτ. Ωωωωω! Έχεις πολύ κακή σχέση με τη μητέρα σου;! Έχω βέβαια ακούσει και το άλλο το τρελό, ότι θα πρέπει να με κακοποίησε σ3ξουαλικά big bad lesbian όταν ήμουν παιδί. Αυτό κι αν είναι αστείο.

 

Οι λεσβίες ζουν για ένα τρίο

Προφανώς, αυτό ποικίλλει ανάλογα με το άτομο. Εγώ, δε θέλω να μοιραστώ την κοπέλα μου με κανέναν. Προτιμώ να πιω ένα μπουκάλι χλωρίνη, παρά να δω κάποιο άλλο άτομο να την αγγίζει. Και, όχι, δε θέλω να κάνω σ3ξ με κάποιον τυπά και την κοπέλα του για πειραματισμό. Παρεμπιπτόντως, δεν είμαστε πειραματόζωα να μας χρησιμοποιούν τύπου “σήμερα το κόνσεπτ είναι, τρίο με μια λεσβία”.

 

Όλες οι λεσβίες είναι καλές στο στοματικό και το γουστάρουν

Κοίτα… δεν είναι. Επίσης, δεν κατακρίνω το στοματικό εγώ, είναι σπουδαίο πράγμα. Αλλά μερικές λεσβίες δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτό. Βέβαια τότε προκύπτει και το ερώτημα: πώς κάνουν σ3ξ οι λεσβίες. Καμιά φορά μ’ αρέσει που οι άνθρωποι δεν ξέρουν την απάντηση, γιατί έτσι νιώθω πως το σ3ξ που κάνω φαίνεται τόσο συναρπαστικό! Απίθανο, μυστηριώδες λεσβιακό σ3ξ! Στην ουσία του βέβαια, είναι πάρα πολύ απλό: Δοκίμασε να βάλεις τα μέρη δυο γυναικείων σωμάτων μαζί, με κάθε δυνατό τρόπο και ρίξε και μερικούς δ@νητές αν θέλεις. Συνταγή από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει.

 

Οι Femmes δε γουστάρουν femmes

Συμβαίνει, next. Πραγματικά δεν μπορείς να καταλάβεις ποιος θα αρέσει σε κάποιον με βάση τα μαλλιά/τα ρούχα/την παρουσίαση του φύλου του. Κάποιες femmes γουστάρουν butches, αλλά το ίδιο ισχύει και για κάποιες butches. Ο κόσμος είναι ένα ευρύ και υπέροχο μέρος κι έχει χώρο για δύο ή περισσότερες femmes στο κρεβάτι μαζί. Το μόνο που χρειάζεται, είναι κοντά νύχια.