Αν κάνατε ποτέ σeξ σε δωμάτιο ξενοδοχείου και σκεφτήκατε: «Λοιπόν, ήταν καλύτερο από ό,τι συνήθως», δεν είστε ο μόνος. Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στον εγκέφαλό μας όταν κάνουμε σeξ σε κρεβάτι ξενοδοχείου, οι οποίες δε συμβαίνουν απαραίτητα στις κρεβατοκάμαρές μας, λένε οι ψυχοθεραπευτές και σύμβολοι του σeξ. Αμέ!

Όταν ένα ζευγάρι επιδίδεται σε σeξουαλικές πράξεις σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, σε σχέση με την κρεβατοκάμαρα, η καινούργια αυτή αίσθηση του δωματίου του ξενοδοχείου διεγείρει την έκκριση ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, η οποία έχει βασικό ρόλο στη σeξουαλική διέγερση, σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε στο HuffPost.

 

black and white bed linen

 

Τα ξενοδοχεία είναι μια πολυτέλεια που προσφέρουμε στον εαυτό μας. Υπάρχει καλός φωτισμός, κεριά, ακριβά σεντόνια, ένα μεγάλο κρεβάτι, είναι σχεδιασμένα να απευθύνονται στις πέντε αισθήσεις. Επίσης, υπάρχει μια νοοτροπία όταν οι άνθρωποι κάνουν check-in σε ένα ξενοδοχείο ότι μπορούν να περιποιηθούν τον εαυτό τους, είναι μια μετάβαση δηλαδή σε καθεστώς πιο self loving, που ανεβάζει την αυτοπεποίθηση. Υπάρχει κάτι λίγο πολυτελές, νωχελικό, φρέσκο σε ένα ξενοδοχείο που προσφέρεται για να νιώθει κανείς πιο έντονη τη σ3ξουαλική του ενέργεια.

Ένας άλλος παράγοντας που παίζει ρόλο είναι ότι για να υπάρξει σeξουαλική διέγερση, ειδικά στις γυναίκες, πρέπει να απενεργοποιηθούν τμήματα του εγκεφάλου που σχετίζονται με το άγχος και το στρες. Γι’ αυτό τα ζευγάρια είναι φοβερά σημαντικό να μετατρέψουν την κρεβατοκάμαρά τους σε ερωτική φωλιά που δεν αποσπά την προσοχή τους. Όπως γίνεται σε ένα ξενοδοχείο, για παράδειγμα που βοηθά αυτόματα τους ανθρώπους να διώξουν το άγχος. Δεν υπάρχουν φωτογραφίες παιδιών, λογαριασμοί που πρέπει να πληρωθούν, βιβλία που πρέπει να διαβαστούν- βρίσκεστε σε ένα μέρος εκτός χρόνου, εκτός καθημερινότητας. Και το κλείσιμο ή η απώθηση αυτού του άγχους, η δημιουργία ενός ορίου μακριά από το στρες και τους στρεσογόνους παράγοντες της καθημερινής ζωής, συμβάλει στη σeξουαλική διέγερση.

 

pillows againts wooden headboard

 

Δε χρειάζεται να βρίσκεστε σε διακοπές για να επωφεληθείτε από τα εξαιρετικά αποτελέσματα του ξενοδοχειακού σ3ξ, όμως. Ίσως το καλύτερο επιχείρημα για να έχετε τέτοιες συνουσίες, είναι να μετατρέψετε τον χώρο σας σε ένα τέτοιο, ή να κρατήσετε την εμπειρία ως την ευχάριστη έκπληξη στα ταξίδια σας, ακριβώς επειδή είναι διαφορετικά από τον κανόνα. Μερικές φορές, οι σ3ξοθεραπευτές συμβουλεύουν τους ασθενείς να αλλάξουν τα σενάρια του σ3ξ και να δοκιμάσουν να κάνουν σ3ξ σε διαφορετικές στάσεις ή να δοκιμάσουν να κάνουν σ3ξ σε διαφορετικά δωμάτια. Έτσι, από τη φύση της, η μετάβαση σε ένα ξενοδοχείο θα προσφέρει ένα διάλειμμα στη ρουτίνα που θα είναι επίσης διεγερτικό. Μέχρι τότε, μείνετε σε αυτό που ξέρετε, αν σας καλύπτει, και κρατήστε όρεξη για το επόμενο τσεκ ιν.