Τι είναι το πρwκτικό σ3ξ;

Το πρwκτικό σ3ξ είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για οποιαδήποτε σ3ξουαλική δραστηριότητα που περιλαμβάνει τον πρwκτό. Δεν περιλαμβάνει πάντα την πρwκτική επαφή. Ο πρwκτός είναι γεμάτος νευρικές απολήξεις, καθιστώντας τον πολύ ευαίσθητο, και πολλοί άνθρωποι βρίσκουν το πρwκτικό σ3ξ ευχάριστο. Υπολογίζεται ότι το 90% των ανδρών που κάνουν σ3ξ με άνδρες και έως και το 5% έως 10% των σ3ξουαλικά ενεργών γυναικών έχουν πρwκτική επαφή.

 

Μύθοι και παρανοήσεις για το πρwκτικό σ3ξ

Μύθος: Μόνο οι ομοφυλόφιλοι άνδρες κάνουν πρwκτικό σ3ξ.

Πολλά ζευγάρια γκέι ανδρών κάνουν πρwκτικό σ3ξ, αλλά όχι όλα. Επίσης, άνθρωποι οποιουδήποτε σ3ξουαλικού προσανατολισμού ή φύλου μπορούν να το απολαύσουν, συμπεριλαμβανομένων των ετεροφυλόφιλων ζευγαριών. Άτομα τα οποία δε διαθέτουν π3ος, μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα σ3ξουαλικό παιχνίδι για να διεισδύσουν πρωκτικά στους συντρόφους τους. Το “Pεgging” είναι ένας όρος για όταν μια γυναίκα το κάνει αυτό σε έναν άνδρα.

Μύθος: Δεν υπάρχει περίπτωση να μείνετε έγκυος από το πρwκτικό σ3ξ.

Είναι εξίσου εύκολο, αν όχι ευκολότερο, να κολλήσετε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) από το πρwκτικό σ3ξ. Ο ιστός του πρwκτού είναι ευαίσθητος και μπορεί να σχιστεί εύκολα. Αυτό μπορεί να αφήσει περισσότερα ανοίγματα για να εισέλθει μια λοίμωξη στο σώμα. Το άτομο που δέχεται πρwκτική διείσδuση, το οποίο μερικές φορές αποκαλείται bottom, διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για ΣΜΝ από το άτομο που κάνει τη διείσδuση, το οποίο μερικές φορές αποκαλείται top.

 

Tips κι οφέλη του πρwκτικού σ3ξ

Πρέπει να χαλαρώσετε τον σφιγκτήρα μυ του πρwκτού -τον μυ που σφίγγετε όταν θέλετε να κάνετε κένωση αλλά πρέπει να περιμένετε- για να δεχτείτε πρwκτικό σ3ξ. Επομένως, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να παραμείνετε χαλαροί καθώς εξερευνάτε το πρwκτικό σ3ξ μόνοι σας ή με έναν σύντροφο.

Μια μελέτη σχετικά με το πόσο συχνά οι άνθρωποι έχουν οργ@σμό διαπίστωσε ότι η σ3ξουαλική δραστηριότητα των γυναικών που έχουν οργ@σμό συχνά (σε σύγκριση με τις γυναίκες που έχουν οργ@σμό λιγότερο συχνά) ήταν πιο πιθανό να περιλαμβάνει πρwκτική διέγερση. Μια άλλη μελέτη εξέτασε συγκεκριμένους τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι έπαιρναν ευχαρίστηση από το πρwκτικό άγγιγμα κι εντόπισε 3 διαφορετικές συνθήκες:

-Η πρwκτική επιφανειακή επαφή. Αυτό περιλαμβάνει το άγγιγμα στην επιφάνεια του πρwκτού.

-Πρwκτική επιφανειακή διείσδuση. διείσδuση ακριβώς μέσα στο άνοιγμα του πρwκτού (σε σύγκριση με τη βαθύτερη διείσδuση που συνήθως θεωρείται πρwκτικό σ3ξ)

-Πρwκτικό ζευγάρωμα. Πρόκειται για πρwκτικό άγγιγμα που συμβαίνει ταυτόχρονα με άλλα είδη σ3ξουαλικού αγγίγματος, όπως η κ@λπική διείσδuση ή το άγγιγμα της κλειτ@ρίδας.

 

Το πρwκτικό μπορεί να είναι ένα διαχρονικό ταμπού για ανθρώπους που δεν το γνωρίζουν, ωστόσο μπορεί ταυτόχρονα να αποτελέσει ισχυρή πηγή ηδονής για όσους ενδιαφέρονται να το δοκιμάσουν. Χρειάζεται υπομονή και λεπτές κινήσεις και μπορεί να γίνει πραγματικά μια συναρπαστική εμπειρία.