Οι σύγχρονοι εραστές αναζητούν μια διαφορετική αλήθεια κι ένα ανατρεπτικό μονοπάτι προς την ευχαρίστηση και τη σύμπραξη με τη μορφή της ηθικής μη μονογαμίας ή της πολυγαμίας. «Η ιδέα ότι είμαστε καλύτερα με ένα άτομο για το υπόλοιπο της ζωής μας δεν είναι μια έμφυτη αλήθεια της ύπαρξης», υποστηρίζει ο συγγραφέας Iain Reid. «Είναι μια πεποίθηση που θέλουμε να είναι αληθινή.»

Οφείλουμε μεγάλο μέρος της συζήτησης γύρω από την πολυγαμία στη γενιά Z, οι μισοί από τους οποίους δηλώνουν ότι η ανοιχτή σχέση είναι η προτίμησή τους. Σημειωτέον ότι είναι πιο ρευστοί ως προς το φύλο και το σ3ξ από τους προκατόχους τους κι η ανάγκη της Gen Z να εξερευνήσει την επιθυμία και την ταυτότητα από μια θέση ειλικρινούς περιέργειας ταιριάζει καλύτερα σε ό,τι συζητάμε στο παρόν άρθρο.

Όσον αφορά την αστρολογία, ο ήλιος κυβερνά την ουσιαστική μας προσωπικότητα, αλλά όταν πρόκειται για το σ3ξ και τις σχέσεις, τρεις θέσεις μέσα στον γενέθλιο χάρτη έχουν προτεραιότητα: η σελήνη, η οποία αποκαλύπτει τι μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς, η Αφροδίτη που υποδεικνύει την έλξη, την προσκόλληση και την επικύρωση και ο Άρης, ο οποίος δείχνει τις ερωτικές μας διαθέσεις. Έτσι, τρία ζώδια είναι τα πλέον κατάλληλα για πολυγαμία, με βάση τα παραπάνω.

 

Δίδυμος

Η περιέργεια είναι στην ψυχή των Διδύμων που ζουν για να συνδεθούν/επικοινωνήσουν με άλλους, για να κατανοήσουν πλήρως τον κόσμο και τον εαυτό τους μέσα σε αυτόν. Οι Δίδυμοι είναι άσσοι στην πολυπραγμοσύνη και στη διατήρηση των πολλών ανοιχτών ταμπλό έτσι, μια σχεσιακή ελαφρότητα/ που προσφέρεται για την απρόσκοπτη διαχείριση πολλαπλών εραστών είναι κάτι που θέλουν.

Κυβερνώμενοι από τον Ερμή, τον πλανήτη των ανταλλαγών, οι Δίδυμοι οξυγονώνονται από το καινούργιο και αναζωογονούνται από το μοίρασμα. Αν και αυτό δε μεταφράζεται απαραίτητα σε ανάγκη να μοιράζονται σ3ξουαλικά τον εαυτό τους με πολλά άτομα, οι Δίδυμοι ευδοκιμούν όταν τους επιτρέπεται να φλερτάρουν και να ενωθούν ερωτικά χωρίς να φοβούνται ότι θα πληγώσουν τον σύντροφό τους.

Αυτή η ελευθερία ενδυναμώνει τον πρωταρχικό τους δεσμό, καθώς ο Δίδυμος θα θέλει πάντα να έχει μια βάση με κάποιον που θεωρεί ως το σταθερό τους σημείο, αλλά αν ξέρει ότι μόνο αυτό του επιτρέπεται, αποκτά τάσεις φυγής.

 

Τοξότης

Κυβερνώμενος από τον επεκτατικό, εκφραστικό πλανήτη Δία, ο Τοξότης είναι ένα ζώδιο που αισθάνεται πιο ζωντανό όταν βρίσκεται σε κατάσταση εξερεύνησης, υπέρβασης των ορίων και γενικής διεύρυνσης. Από αυτή την άποψη, η πολυγαμία και η ελευθερία που γεννάει κάνουν τους Τοξότες να αισθάνονται πιο ασφαλείς στις ερωτικές σχέσεις τους.

Η πολυγαμία και η ελευθερία που γεννά κάνει τους τοξότες να αισθάνονται ότι μπορούν να μην αποκλείσουν τις πιθανότητες και να ψάξουν να βρουν όσα κι όσους τους ταιριάζουν. Προσθέστε στο σ3ξουαλικό καζάνι ότι πολλοί άνθρωποι που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο είναι ειλικρινείς σε βαθμό που αγγίζει τα όρια της προσβολής, μια απαραίτητη ιδιότητα για τη διατήρηση της τάξης και της ισότητας στη δυναμική της πολυγαμίας.

 

Υδροχόος

Επαναστατικοί στην καρδιά και ανοιχτοί στο μυαλό, οι Υδροχόοι έχουν έναν ευρύ ορισμό για το τι μπορεί να είναι το σ3ξ και πώς μπορεί/πρέπει να μοιάζει μια σχέση. Κυβερνήτες του 11ου οίκου της κοινότητας, οι Υδροχόοι πιστεύουν πραγματικά στη δύναμη της συλλογικότητας και στην ισχυρή αγάπη που μπορεί να βρεθεί σε μια ομάδα συντρόφων.

Οι κυβερνήτες του 11ου οίκου της κοινότητας, οι Υδροχόοι, πιστεύουν πραγματικά ότι μια σχέση πολλών ατόμων λειτουργεί και μάλιστα είνα και μακράν πιο υγιής.

Αυτό δε σημαίνει πως δεν έχουν αρχές, ίσα ίσα είναι απολύτως δεσμευμένοι σε έναν κώδικα ηθικής που προασπίζεται τη δικαιοσύνη – απαραίτητη προϋπόθεση για τη δυναμική της πολυγαμίας που συζητάμε. Ως ζώδιο του αέρα, η συναισθηματική αντικειμενικότητα ενός Υδροχόου υποστηρίζει την επικοινωνία, τη σαφήνεια και την τροχιά πολλαπλών συντρόφων.