Είναι σύνηθες να βλέπουμε δύο ανθρώπους να βγαίνουν ραντεβού, να συγκατοικούν ή να παντρεύονται. Αλλά σιγά-σιγά, οι πολυγαμικές σχέσεις γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς – και υπάρχουν αριθμοί που το αποδεικνύουν. Η σ3ξουαλικά θετική εφαρμογή Feeld έχει δει μια αύξηση 500% τα τελευταία τρία χρόνια στον αριθμό των χρηστών που περιλαμβάνουν τις λέξεις «ηθικά μη μονογαμική σχέση» και «πολυγαμική σχέση» στα προφίλ γνωριμιών τους, όπως σημειώνει η διευθύνουσα σύμβουλος της εφαρμογής Ana Kirova. Επιπλέον, σύμφωνα με το Axios, το 33% των ατόμων που χρησιμοποιούν το OkCupid το 2024 έχουν δηλώσει ότι θα ενδιαφέρονταν να δοκιμάσουν μια ανοιχτή σχέση, ποσοστό που είναι αυξημένο από το πολύ μικρό 27% το 2014.

Υπάρχουν επίσης ριάλιτι σόου σχετικά με την πολυγαμία, όπως το Couple to Throuple, το οποίο παρακολουθεί ντουέτα που θέλουν να προσθέσουν ένα τρίτο άτομο στη σχέση τους. Φυσικά, ένα throuple (μια σχέση 3 ατόμων) εμπίπτει στην ομπρέλα της πολυγαμίας, αλλά περιλαμβάνει τρεις συντρόφους που μοιράζονται εξίσου σε μια σχέση, ενώ η ίδια η πολυγαμία περιγράφει κάθε είδους ρομαντική ή ερωτική σχέση μεταξύ περισσότερων από δύο ατόμων. Αν και δεν είναι κατάλληλη μορφή σχέσης για όλους, ορισμένα ζώδια έχουν ένα μείγμα χαρακτηριστικών της προσωπικότητας που μπορεί να τους ελκύει στην ιδέα αυτή, για τον ένα ή τον άλλο λόγο. Συνεχίστε να διαβάζετε παρακάτω για να μάθετε ποια είναι αυτά.

 

Δίδυμοι

Ως ένα φλύαρο ζώδιο του αέρα που κυβερνάται από τον Ερμή, τον πλανήτη της επικοινωνίας, οι Δίδυμοι αγαπούν το φλερτ και τις διασκεδαστικές συζητήσεις. Δεδομένου ότι αποζητούν μια συνεχή ροή διανοητικής διέγερσης, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα ευδοκιμούσαν ανάμεσα σε ένα ζευγάρι.

Θα περνούσαν τόσο καλά γυρνώντας στο σπίτι με δύο συντρόφους και δε θα τους πείραζε να επαναλάβουν την ίδια ιστορία πολλές φορές. Στην πραγματικότητα, αν ο ένας σύντροφος είναι απασχολημένος, θα τους άρεσε να έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν σε κάποιον άλλο, για να πάρουν τη δική τους δόση προσοχής.

Δεν είναι επίσης ασυνήθιστο για έναν Δίδυμο να αισθάνεται βαρεμάρα όταν κάνει κάτι με τον παραδοσιακό τρόπο, συμπεριλαμβανομένου του να βγαίνει με ένα άτομο κάθε φορά. Κάποιοι μπορεί τελικά να συνειδητοποιήσουν ότι ποτέ δεν ήταν πραγματικά ευτυχισμένοι σε μια μονογαμική σχέση – και κάπως έτσι θα ήταν πρόθυμοι να δοκιμάσουν την πολυγαμία.

 

Τοξότης

Ως ένα διασκεδαστικό ζώδιο της φωτιάς, ο Τοξότης έλκεται από τη φύση του από μη παραδοσιακούς τρόπους ζωής, όπως το να βγαίνει με περισσότερα από ένα άτομα κάθε φορά. Ποτέ δεν πίστεψαν το παραμύθι που λέει ότι θα βρουν μια αληθινή αγάπη και θα ζήσουν ευτυχισμένοι για πάντα. Αντίθετα, είναι ανοιχτοί στο να βρουν πολλαπλούς έρωτες, ταυτόχρονα.

Ο Τοξότης κυβερνάται επίσης από τον Δία, τον πλανήτη της τύχης και της επέκτασης, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα παθιασμένοι με τη ζωή. Αυτός ο κυρίαρχος πλανήτης μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι δε θα θέλουν να θέσουν περιορισμούς στον εαυτό τους.

Ενώ πολλοί Τοξότες επιλέγουν να είναι μόνοι τους, ώστε να μην αισθάνονται δεσμευμένοι, άλλοι παίρνουν διαφορετικό δρόμο κι αποφασίζουν να είναι ανάμεσα σε ένα ζευγάρι. Με τρία άτομα στην παλέτα του, ένας Τοξότης θα έχει πάντα το διπλάσιο σύστημα υποστήριξης για τις αυθόρμητες επιλογές της ζωής του.

 

Υδροχόος

Ενώ ένας Σκορπιός ή ένας Ιχθύς μπορεί να αισθάνεται ζήλια σε ένα ζευγάρι κι ένας Ταύρος ή ένας Παρθένος απλά δε θα είχε την ενέργεια για κάτι τέτοιο, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ένας Υδροχόος να έχει το σωστό μείγμα χαρακτηριστικών της προσωπικότητας που είναι απαραίτητο για να ερωτευτεί δύο άτομα ταυτόχρονα.

Ως ελαφρώς απόμακρο ζώδιο του αέρα, οι Υδροχόοι δε θα νιώσουν παραμελημένοι ή ξεχασμένοι αν οι σύντροφοί τους δεν τους δίνουν σημασία. Δεν υπάρχει ούτε ένα κόκκαλο ζήλιας στο σώμα τους, και στην πραγματικότητα, τους αρέσει κάπως η ιδέα να έχουν έναν δεύτερο σύντροφο πρόθυμο να αναλάβει τη θέση τους όταν λαχταρούν να μείνουν μόνοι τους.

Ο Υδροχόος κυβερνάται επίσης από τον Ουρανό, τον πλανήτη της έμπνευσης και της αλλαγής, πράγμα που σημαίνει ότι τείνουν να είναι ανοιχτοί σε διάφορους και καινούριους τρόπους να κάνουν τα πράγματα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τόσοι πολλοί Υδροχόοι αισθάνονται ότι ζουν πραγματικά την καλύτερη ζωή τους όταν είναι ανάμεσα σε ένα τρίο.