Τι είναι η στάση «αετός»;

Ουσιαστικά πρόκειται για μια παραλλαγή της ιεραποστολικής στάσης. Σε αυτή τη στάση, ο δέκτης ξαπλώνει ανάσκελα και τυλίγει τα πόδια του γύρω από τη μέση του συντρόφου-δότη. Ο διεισδuτικός σύντροφος, γονατίζει ανάμεσα στα πόδια του δέκτη, κρατώντας τα πόδια του και μετακινώντας τα μπρος-πίσω σύμφωνα με τη ροή της κίνησής του. Αυτό επιτρέπει τη βαθιά διείσδuση και την έντονη επαφή μεταξύ των συντρόφων.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η εν λόγω στάση μπορεί να μην είναι άνετη ή ευχάριστη για όλα τα ζευγάρια. Η επικοινωνία και η συναίνεση είναι το κλειδί σε κάθε σ3ξουαλική δραστηριότητα και οι παρτενέρ θα πρέπει να συζητούν και να συμφωνούν για κάθε νέα στάση και πειραματισμό πριν δοκιμάσουν. Επιπλέον, είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε κατάλληλη λίπaνση, γιατί τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ άβολα, αν δεν υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία.

 

Η ιστορία και η προέλευση της στάσης:

Πρώτη φορά που αναφέρθηκε η συγκεκριμένη παραλλαγή, ήταν -πού αλλού- στη βίβλο του σ3ξ. Πιστεύεται, λοιπόν, ότι γεννήθηκε στις σελίδες του Κάμα Σούτρα και στόχο έχει την οικειότητα, την απόλαυση, αλλά εμφανίζεται κι ως η κατάλληλη θέση για αυξημένες πιθανότητες σύλληψης.

Παραδοσιακά περιλαμβάνει τον άνδρα να γονατίζει ανάμεσα στα πόδια της γυναίκας, με τα πόδια της τυλιγμένα γύρω από τη μέση του. Αυτή η στάση επιτρέπει ταυτόχρονα κι αυξημένη διέγερση της κλειτ@ρίδας, καθιστώντας την αγαπημένη πολλών γυναικών.

 

Πώς να τη δοκιμάσετε και να πετύχει 

Για να μπείτε στη σωστή θέση, ξεκινήστε με τον δέκτη να ξαπλώνει ανάσκελα, ανοίγοντας τα πόδια του. Ο διεισδυτικός σύντροφος θα πρέπει στη συνέχεια να γονατίσει ανάμεσα στα πόδια του δέκτη, και να τοποθετήσει απαλά τα πόδια του συντρόφου του στους ώμους του. Έπειτα, ξεκινά η δράση, με τα πόδια του πρώτου να ανήγουν και να κλείνουν, αναλόγως της κίνησης που δέχεται κι επιτρέποντας έτσι πολύ ενδιαφέρουσες συστολοδιαστολές.

Από ψυχολογικής σκοπιάς, η στάση του αετού αυξάνει τη συναισθηματική σύνδεση μεταξύ των συντρόφων, καθώς απαιτεί υψηλό επίπεδο εμπιστοσύνης κι επικοινωνίας. Επιπλέον, είναι κατάλληλη για συντρόφους όλων των μεγεθών και σωματότυπων, καθώς δεν είναι τόσο απαιτητική όσο κάποιες άλλες στάσεις.

Είναι σημαντικό, τέλος, να επικοινωνήσετε με τον σύντροφό σας και να βεβαιωθείτε ότι νιώθει άνετα με αυτή τη στάση πριν τη δοκιμάσετε, μη βρεθείτε με καμιά κράμπα από το πουθενά. Μπορεί να μην είναι και η καλύτερη ιδέα για όσους έχουν προβλήματα κινητικότητας ή ευλυγισίας. Επιπλέον, η χρήση ενός μαξιλαριού κάτω από τους γοφούς του δέκτη συντρόφου μπορεί να βοηθήσει να γίνει η στάση πιο άνετη κι ευχάριστη.