Σε μια σοκαριστική υπόθεση παρενόχλησης παιδιών, οι γονείς μαθητών του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ασπροπύργου ανέλαβαν δραστικά μέτρα κατά ενός γυμναστή, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας πολλών μαθητών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 30χρονος γυμναστής συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας, 6 Νοεμβρίου, για Προσβολή Γενετήσιας Αξιοπρέπειας κατ’ εξακολούθηση. Η σύλληψη έγινε κατόπιν των ένορκων καταθέσεων οκτώ γονέων μαθητών, οι οποίοι κατήγγειλαν περιστατικά παρενόχλησης από τον εν λόγω εκπαιδευτικό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ο γυμναστής κατηγορείται ότι προσέβαλε πάνω από 50 μαθητές. «Υπήρχαν γαργαλητά κι άλλα πράγματα»,«κλείδωνε τα παιδιά στην τάξη με ηλιοφάνεια και δεν τα άφηνε να βγουν έξω, έλεγε πως τα έβαζε τιμωρία», «επικοινωνήσαμε με τον διευθυντή, δε γνωρίζει το περιστατικό, είχε δει κάποια πράγματα, είχαν γίνει συστάσεις» ανέφερε για το περιστατικό, σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ.gr ένας εκ των γονέων. «Πήγαμε στο σχολείο κι εκείνος το αρνήθηκε», ανέφεραν. Οι καταγγελίες των γονέων περιλαμβάνουν και περιστατικά όπου ο γυμναστής ζητούσε από μικρά κορίτσια να καθίσουν στα πόδια του, ανασηκώνοντας ακόμη και την μπλούζα μιας εξ’ αυτών.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι πρόκειται για απλό “γαργαλητό” κι αρνήθηκε τις υπόλοιπες κατηγορίες.  Μετά τη σύλληψη του, μάλιστα, παρουσίασε μια γνωμάτευση όπου αναφέρει ότι έχει αναπηρία 67% λόγω διαταραχής Asperger. Η δήλωσή του για τη διαταραχή Asperger ανοίγει νέες διαστάσεις στην υπόθεση, επομένως ο Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, διέταξε τη μεταφορά της υπόθεσης στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για περαιτέρω εξέταση και τα νέα στοιχεία που προέκυψαν αναμένεται να ληφθούν υπόψη κατά τη διαδικασία της δικαστικής έρευνας.

Παράλληλα, η προανάκριση της υπόθεσης διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Ασπροπύργου (ΤΑ Ασπροπύργου), προκειμένου να διαπιστωθούν όλες οι λεπτομέρειες και να συλλεχθούν αποδεικτικά στοιχεία. Οι γονείς αναμένεται να διατηρήσουν την πίεση για τη δικαιοσύνη και την ασφάλεια των παιδιών τους, ενώ η υπόθεση αναμένεται να συνεχιστεί εντός των δικαστικών αιθουσών.