Μια αναπάντεχη είδηση ήρθε χθες για να φέρει και λίγο σουσού στο εκλογικό τοπίο, καθώς η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της με τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Η Μελέτη, γνωστή για την πορεία της στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, είχε δεχθεί πρόταση για πολιτική συμμετοχή πριν μήνες, αλλά τότε η συζήτηση δεν είχε προχωρήσει. Ωστόσο, το ενδιαφέρον αναθερμάνθηκε πρόσφατα, με το κανάλι MEGA να ανακοινώνει την πρόωρη ολοκλήρωση της εκπομπής της λόγω των ευρωεκλογών και μια εβδομάδα αργότερα, μπουμ, την είδαμε ντυμένη στα λευκά να μας λέει πως θα είναι υποψήφια με ΝΔ.

  

Η Μελέτη συζήτησε για την υποψηφιότητά της και βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου συνομιλώντας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ στην πρώτη της ανάρτηση μετά την ανακοίνωση, εξέφρασε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. «Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή», αναφέρει η ίδια, εξηγώντας πως η κόρη της τη ρώτησε αν θα μπορεί να γίνει ό,τι θέλει όταν μεγαλώσει. «Θα τη βοηθήσω να το καταφέρει», υποσχέθηκε κι αυτό είναι και το βασικό κίνητρο της υποψηφιότητάς της, εστιάζοντας συνολικά στα δικαιώματα των γυναικών.

Με αυτά τα λόγια, η Ελεονώρα Μελέτη ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή της, με τον στόχο να συμβάλει στη δημιουργία ενός κόσμου πιο ασφαλούς και ανθρώπινου, όπως δηλώνει η ίδια. «Δεν πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω τον κόσμο. Πιστεύω όμως πως μπορώ να βοηθήσω να φτιάξουμε μαζί όλα όσα χρειαζόμαστε για να μην είναι ο κόσμος αυτός που είναι τώρα», καταλήγει.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Εleonora Meleti (@nonoram)

 

Ολόκληρη η ανάρτησή της:

«Μετά από πολλή σκέψη κ συζητήσεις με την οικογένειά μου και σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μου που εμπιστεύομαι, αποφάσισα να δεχτώ την πρόταση που μου έκανε η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να είμαι υποψήφια για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Όχι γιατί έχω όνειρο μια πολιτική καριέρα, αλλά γιατί έχω όνειρο να ζούμε σε έναν κόσμο λιγότερο βίαιο, πιο ασφαλή, με ανθρώπους που δε θα ξεχειλίζουν από θυμό αλλά από ενσυναίσθηση, με άνδρες που θα τιμούν κ θα αγαπούν τις γυναίκες και δε θα τις κακοποιούν ή
υποτιμούν.

Με γυναίκες που θα ανθίζουν και θα τολμούν, δε θα φοβούνται ή θα ματώνουν.

Με παιδιά που θα έχουν γνώση της μοναδικότητάς τους, Χωρίς να χάνουν τον εαυτό τους στη δίνη μιας μαζικοποιημένης εποχής.

Έχω δεχτεί προτάσεις να κατέβω στην πολιτική αρκετές φορές μέχρι σήμερα.

Δεν είναι το χρώμα που με έπεισε, αλλά η στιγμή. Η στιγμή που η κόρη μου με ρώτησε αν θα μπορεί να γίνει ο,τι θέλει όταν μεγαλώσει.

Της απάντησα ότι θα μπορεί.

Και θα τη βοηθήσω να το καταφέρει.

Ωστόσο, γύρω μου, υπάρχουν ακόμα τόσες και τόσες γυναίκες που δεν μπορούν.

Δεν τους επιτρέπεται, δεν ξέρουν τον τρόπο, δεν έχουν τολμήσει, δεν έχουν ονειρευτεί ποτέ ότι μπορούν να είναι όλα όσα θέλουν.

Οι γυναικοκτονιες, η ενδοοικογενειακή βία, το μισθολογικό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, το bullying, το δημογραφικό, ο ρατσισμός είναι θέματα που δεν απασχολούν μόνο την Ελλάδα αλλά όλη την Ευρώπη.

Και στην Ευρώπη βρίσκεται το κέντρο λήψης αποφάσεων.

Υπάρχουν ειδικές επιτροπές όπως η Femm για τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα των φύλων. Όπως η Droi για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή η Empl για την απασχόληση και τις κοινωνικές υποθέσεις. Σε αυτές τις επιτροπές θέλω να εργαστώ για να βοηθήσω και να ενισχύσω ένα σημαντικό έργο που ήδη γίνεται από την κυβέρνηση σε αυτούς τους τομείς.

Δεν πιστεύω ότι μπορώ να αλλάξω το κόσμο. Πιστεύω όμως πως μπορώ να βοηθήσω να φτιάξουμε μαζί όλα όσα χρειαζόμαστε για να μην είναι ο κόσμος αυτός που είναι τώρα».