Την πρόταση του δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου, να συμμετάσχει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις της πόλης απάντησε αρνητικά η διάσημη τραγουδίστρια Έλενα Παπαρίζου, σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές σήμερα. Η πρόταση του Δημάρχου αφορούσε τη συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου στη μεγάλη ετήσια συναυλία στα πλαίσια των καθιερωμένων εκδηλώσεων της πόλης της Θεσσσαλίας για τις γιορτές των Χριστουγέννων, μια συναυλία για το κοινό της πόλης και με σκοπό να γίνει τζερζτελάκι και να περάσει ο κόσμος καλά. Ωστόσο, κι αυτή και μια ακόμη τραγουδίστρια, της οποίας το όνομα δεν έχει διαρρεύσει στα μέσα, φαίνεται ότι αρνήθηκαν τη συμμετοχή τους στον Δήμαρχο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το prwtothema.gr και το in.gr, η αιτία απόρριψης της Έλενας Παπαρίζου είχε πολύ συγκεκριμένο μήνυμα να μεταφέρει αφού προέκυψε ως αποτέλεσμα μετά από δηλώσεις του δημάρχου που ακολούθησαν τη νίκη του στις εκλογές. Οι εν λόγω ομοφοβικές κουβέντες, ήταν κι ο λόγος που αποφάσισε να ακυρώσει την προγραμματισμένη της συμμετοχή. Και για του λόγου του αληθές ή για όποιον διαθέτει κοντή μνήμη, πάμε να τις θυμηθούμε: «Τα τελευταία 40 χρόνια να μην πω παραπάνω ποιοι κυβέρνησαν την Ελλάδα, γιατροί και δικηγόροι, αυτοί δε χρεοκόπησαν την πατρίδα μας, αυτοί δε χρεοκόπησαν τον ελληνικό λαό; Και έχεις κάποιες εκπομπές και κάποιους δημοσιογράφους που αντί να σταθούν στην ουσία κάθονται και ασχολούνται -για να τρελαίνεστε- με τον Κασσελάκη, για τρέλα μιλάμε, ο οποίος είπε ότι εγώ, λέει, δεν ξέρω πώς να συμπεριφερθώ στα κορίτσια, θα ήθελα να υιοθετήσω δύο αγόρια. Δηλαδή τι θες να πεις εσύ με τα κανάλια που σε προβάλουν ότι εμείς οι υπόλοιποι Έλληνες θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π@@δες;» 

Δηλώσεις που πριν έναν μήνα ανακάλεσε, αναφέροντας ότι όταν τις έκανε, αδίκησε τον εαυτό του: 

Και ναι, σαφώς και δεν ήταν οι πρώτες. Και ναι, η άρνηση της Παπαρίζου να παραστεί στην εκδήλωση του Βόλου, είτε το έκανε επί πληρωμή είτε όχι, έχει πολύ συγκεκριμένο και σαφή χαρακτήρα. Τον ίδιο σαφή χαρακτήρα που έχουν οι δηλώσεις της και οι πράξεις της όλα αυτά τα χρόνια, που στέκεται περήφανα ενάντια στον ρατσισμό κάθε είδους, αποδεικνύοντας γιατί βρίσκεται εκεί που βρίσκεται -δηλαδή σταθερά στην κορυφή- και δικαίως αποτελλεί πρότυπο, όπως κάθε καλλιτέχνης αυτού του μεγέθους. Και ναι, είναι δεδομένο ότι κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά κι είναι στενάχωρο για τους κατοίκους του Βόλου να αισθάνονται το καλλιτεχνικό στερέωμα να απορρίπτει την πόλη, όμως είναι εξίσου σημαντικό -ή και περισσότερο- να αντιληφθεί η κάθε μορφή δημοτικής αρχής ότι ο δημόσιος λόγος της, πέρα από τις πράξεις τις, έχει αντίκτυπο και στη δημόσια εικόνα ολόκληρης της πόλης.

Σχολιάζοντας την αρνητική απάντηση των καλλιτεχνών, ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, βέβαια, δε φάνηκε να αντιλαμβάνεται τίποτα από τα παραπάνω και δήλωσε: «Δύο καλλιτέχνες είπαν όχι στο να έρθουν να τραγουδήσουν με φτηνή δικαιολογία. Αυτές τελείωσαν για μένα. Εγώ δε ζήτησα να έρθουν για μένα να τραγουδήσουν, αλλά για την πόλη μου. Αυτές θα χάσουν στο τέλος.»

Η είδηση έχει προκαλέσει αντιφατικές αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με ορισμένους να υποστηρίζουν την απόφαση των καλλιτεχνών, ενώ άλλοι εκφράζουν απογοήτευση για την ακύρωση της συμμετοχής τους στην εκδήλωση. Αρκεί όμως να σκεφτούμε την απουσία της από τα Mad μετά το περιστατικό βίας μεταξύ τράπερς μπροστά της, τις δηλώσεις τις για το bodyshaming, ακόμα και την ατυχή αλλά με γλυκιά πρόθεση δήλωσή της για το φύλο των μωρών παιδιών, για να καταλάβει κανείς ότι δεν κάνει καμία έκπτωση σε οτιδήποτε αφορά την αποδοχή και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό, δείχνει γι’ άλλη μια φορά ποια είναι κι εμείς τη θαυμάζουμε γι’ αυτό. 

Πηγή φωτογραφίας: madata.gr