Οκ ίσως και να μην είναι το πιο ηθικό πράγμα που συνέβη ποτέ, αλλά όλοι αφήσαμε κάποτε έναν άνθρωπο (ή και παραπάνω στο “διαβάστηκε”) κι ευχόμασταν από μέσα μας να μην το ήξερε. Ή αντίστοιχα, ψοφούσαμε τόσο πολύ να διαβάσουμε το μήνυμα που μάς έστειλαν, που το ανοίξαμε και δεχθήκαμε να καρφωθούμε σε αυτόν, ενώ μέσα μας καταριόμασταν την ώρα και τη στιγμή που ο Ζούκε το έβαλε αυτό το μαραφέτι να μας καταστρέψει τη ζωούλα μας.

Μέχρι τώρα λοιπόν δεν υπήρχε τρόπος να διαβάσεις ένα μήνυμα στο ίνστα και να μην ξέρει ο άλλος ότι το διάβασες. Είχαν βγει βέβαια κάποια μικρά τρικάκια όπως γα παράδειγμα ο εξής:

1. Ξεκίνα ανοίγοντας την εφαρμογή Instagram

2. Πάτα το κουμπί μηνυμάτων στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης σου

3. Μόλις βρεθείς στο τμήμα μηνυμάτων του Instagram, απενεργοποίησε το WiFi ή μπες στη λειτουργία πτήσης της συσκευής σου. Αυτό θα διακόψει αμέσως τη σύνδεσή σου στο διαδίκτυο.

4. Διάβασε το μήνυμα που θέλεις να διαβάσεις. Τεχνικά διαβάζεις ένα μήνυμα ενώ είσαι εκτός σύνδεσης, γεγονός που θα αποτρέψει την εφαρμογή από το να καταγράψει την πρόσφατη δραστηριότητά σου.

5. Κλείστε το Instagram ή αποσυνδέσου.

 

Ωστόσο αυτός ο τρόπος μπορεί να σου έδινε τη δυνατότητα να διαβάσεις το μηνυματάκι αλλά σε ανάγκαζε να παραμείνεις οφ λάιν, γιατί με το που άνοιγες ίντερνετ εμφανιζόταν κανονικότατα το άτιμο το “read” στο άτομο που σου έστειλε. Είδε λοιπόν ο Ζούκε ότι δεν μπορεί να ξηγιέται έτσι κι αποφάσισε να αλλάξει αυτή τη δυνατότητα. Θα το κάνει όμως έτσι απλά κι εύκολα; Όχι βέβαια. Θα το κάνει ρίχνοντας χιντ μέσω της ομαδικής στο Meta, για τους μύστες μόνο, που λενε.

 

%cf%85%ce%bd

 

Ρίχνει λοιπόν την ανακοίνωση. αλλά σε αφήνει και με την απορία. Συγκεκριμένα, λοιπόν, ο αγαπητός κύριος Zuckerberg αναφέρει ότι «Αν είσαι κάποιος που αφήνει τους ανθρώπους στο “διαβάστηκε” ήρθε η τυχερή σου μέρα. Τεστάρουμε τη δυνατότητα να μπορείς να κλείσεις τη λειτουργία “read” στην παράδοση των instagram DMs».

Λέτε να έρθει λοιπόν αυτή η άγια μέρα που θα μπορούμε να κάνουμε ανενόχλητοι το ghosting μας αλλά και να ικανοποιούμε την περιέργειά μας για το τι μας έστειλαν; Ή μήπως είναι κι αυτό μέρος της αλλαγής πολιτικής του Μeta, βάζοντας συνδρομητικές υπηρεσίες, εντάσσοντας κι αυτή μέσα στο καρνέ; Γιατί μπορεί να μην πληρώσεις για να μη σου εμφανίζονται οι διαφημίσεις σε instagram και facebook, όμως για να μην ξέρουν ότι διάβασες μήνυμά τους, ίσως και να έδινες ένα δεκαρικάκι. Κι αν όχι εσύ, σίγουρα πολλοί άλλοι.