Σε μια συγκινητική συνέντευξη στο κανάλι του Fipster στο Youtube, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε για την προσωπική του ζωή, την πολιτική του καριέρα και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε ως ομοφυλόφιλος άντρας στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξομολογήθηκε ότι «για χρόνια προσευχόμουν στον Άγιο Δαυίδ στον οποίο βαφτίστηκα να μην είμαι gay και τώρα θέλω να πω στον μικρό Στέφανο να μη φοβάται και να μην καταπιέζεται», ενώ σε σχέση με το πώς επηρέασε η σ3ξουαλικότητά του το πολιτικό του κύρος, ανέφερε ανοιχτά: «Θα είχα λιγότερη προσοχή στην αρχή, αν δεν είχα πει ότι ήμουν gay αλλά πιστεύω ότι εγκάρσια η αποδοχή μου θα ήταν μεγαλύτερη». Περιγράφοντας τα παιδικά του χρόνια, ο κ. Κασσελάκης μοιράστηκε τις δυσκολίες που βίωσε στην αποδοχή του εαυτού του, τονίζοντας πως η αποκάλυψη στους γονείς του ήταν μια επώδυνη εμπειρία.

  

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο να το πω στους γονείς μου. Γενικά δεν είχα σχέση αποδοχής από εκείνους γιατί ήμουν ανεξάρτητος από τα 14. Η ιδέα ότι έπρεπε να πάρω την άδεια δεν υπήρχε στο μυαλό μου. Δεν ήθελα να τους φορτώσω με ένα βάρος παραπάνω. Είχαμε βγει για τα 70α γενέθλια του πατέρα μου και εκεί που ήμασταν στα τραπέζι και ο πατέρας μου ήταν εκνευρισμένος με ένα επιχειρηματικό ζήτημα που με αφορούσε, άσχετο, βγήκε έξω να ξεθυμάνει και τότε το είπα στη μητέρα μου. Η αντίδρασή της δεν ήταν και η καλύτερη. «Τι είπες;» με ρώτησε χωρίς να της πω ότι έχω σχέση ήδη με αγόρι. Είχα αρχίσει να κλαίω και της είπα μην πεις τίποτα στον μπαμπά, είναι δικό μου δικαιώμα. Ένα μήνα μετά που πήγα στην Κρήτη έμαθα ότι του το είχε πει το ίδιο βράδυ».

«Μέσα σε λίγες εβδομάδες που συνειδητοποίησαν ότι δεν είναι τυχαίο, το αποδέχθηκαν. Προφανώς θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα. Δεν ήταν ιδανικό του τύπου “παιδί μου σε αγαπάμε”. Συμπάσχω με τα παιδιά που δεν έχουν αποδοχή από τους γονείς τους λόγω της ταυτότητάς τους. Καλώ τους γονείς να σταματήσουν την εγωιστική στάση και να αγαπήσουν τα παιδιά τους.»

Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης απάντησε σε πιο χαλαρά ερωτήματα, αποκαλύπτοντας με χιούμορ ποιους πολιτικούς θα επέλεγε για παρέα σε διάφορες περιστάσεις. Σχετικά με τα μουσικά του γούστα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε fan του Snik (όλοι θυμόμαστε το σκηνικό της γνωριμίας τους) και της Μαρίνας Σάττι (και ποιος δεν αγαπά Μαρίνα), καλώντας τον youtuber να βγούνε μαζί για ποτάρες, διαλέγοντας μπουζούκι και πληρώνοντας μπουκάλι, με τον ίδιο τον Fipster να απαντάει: «Έχω δει το σπίτι σου, εγώ θα πληρώσω;»

Η συνέντευξη του κ. Κασσελάκη, όπως και κάθε πολιτικού που μιλάει ανοιχτά κι από καρδιάς, πέρα από πολιτικά ζητήματα και για τις προσωπικές του θέσεις, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την καταπολέμηση των προκαταλήψεων. Και μπορεί η άφιξή του να τάραξε τα νερά από πολλές απόψεις, όμως δεν μπορείς παρά να παραδεχθείς πως είναι ο πρώτος πολιτικός που ανοίγει αυτήν την πόρτα και μπορεί με θάρρος να μιλήσει ανοιχτά για τη σεξουαλικότητά του, τη σχέση του, την οικογένειά του. «Από τα 36 μου μέχρι το τέλος θα έχω έναν κοινωνικό ρόλο, ακτιβιστικό ρόλο στην Ελλάδα», ανέφερε κι είμαστε εδώ προσμένοντας να τηρήσει τον λόγο του.