Η φετινή εμφάνιση της Κέιτ Μπλάνσετ στο Φεστιβάλ Καννών δεν πέρασε απαρατήρητη και υπήρξε μια επιβεβαίωση για όλους εκείνους που τη θεωρούν μία από τις πιο αξιοσέβαστες φιγούρες του Χόλιγουντ, όχι μόνο για την επαγγελματική της πορεία, αλλά και για τις τοποθετήσεις τις απέναντι σε σοβαρά κοινωνικά ζητήματα. Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός φόρεσε ένα εντυπωσιακό φόρεμα Jean Paul Gaultier, με χρώματα που συμβόλιζαν την Πaλaιστίνη, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης προς τον λαό της. Το σύνολό της ήταν μαύρο στο μπροστινό μέρος και λευκό πίσω, ενώ η ουρά του κατέληγε σε μια πράσινη απόχρωση, που σε συνδυασμό με το κόκκινο χαλί, έφτιαχνε το καρέ χρωμάτων της σημαίας.

 

France Cannes 2024 The Apprentice Red Carpet | AP International News | messenger-inquirer.com

 

Η επιλογή της Μπλάνσετ δεν ήταν τυχαία, καθώς η ηθοποιός έχει μιλήσει στο παρελθόν για την υποστήριξή της στην Πaλaιστίνη, ενώ έχει υπογράψει ανοιχτές επιστολές που καταδικάζουν την ισραηλινή στάση και έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις αλληλεγγύης προς τους Πaλaιστίνιους.

 

 

Η τολμηρή δήλωση της Μπλάνσετ έλαβε ευρεία κάλυψη από τα ΜΜΕ και πυροδότησε θετικές αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί χρήστες επαίνεσαν την ηθοποιό για το θάρρος και την ακτιβιστική της στάση, ενώ κάποιοι ερμήνευσαν την εμφάνισή της ως μια απαραίτητη υπενθύμιση για τo τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Γάζα.

 

 

Η Μπλάνσετ χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της ως διάσημη ηθοποιός για να φέρει την προσοχή σε ένα σημαντικό ζήτημα που συχνά αγνοείται. Η εμφάνισή της ήταν μια τολμηρή δήλωση αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό και μια υπενθύμιση για τα δεινά που υφίσταται. Δεν είναι η μόνη διασημότητα που έχει χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για να υποστηρίξει την Παλαιστίνη. Άλλοι καλλιτέχνες, όπως η Emma Thompson, η Rihanna και ο Roger Waters, έχουν επίσης μιλήσει για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση και έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στον Παλαιστινιακό λαό. Είναι σημαντικό τα διάσημα πρόσωπα να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να μιλούν για την αδικία και να προωθούν την κοινωνική αλλαγή.

Η πράξη της Μπλάνσετ είναι ένα θετικό παράδειγμα για άλλους και ελπίζουμε ότι θα εμπνεύσει περισσότερους ανθρώπους να μιλήσουν για αυτό που πιστεύουν. Φυσικά, η εμφάνιση της Μπλάνσετ δεν θα λύσει από μόνη της την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση. Ωστόσο, είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ευαισθητοποίηση και την προώθηση του διαλόγου για ένα τόσο περίπλοκο κι αμφιλεγόμενο ζήτημα.