Το Κακουργιοδικείο Πάφου εξέδωσε καταδικαστική απόφαση εναντίον του 32χρονου Ουκρανού Β.Ι., που κατηγορήθηκε για βιaσμό κατά τη διάρκεια πάρτι σε ένα έπαυλη στην Πάφο τον Ιούνιο του 2020. Μάλιστα, τα 8 χρόνια φυλάκισης που του επιβλήθηκαν παρέμειναν αναλλοίωτα, καθώς το Κυπριακό Εφετείο δε δέχθηκε κανέναν από τους λόγους έφεσης που υπέβαλε ο κατηγορούμενος, όπως ανέφερε ο Μανώλης Καλατζής μέσω του prwtothema.gr

Ο Β.Ι., κατάδικος πια χωρίς τη δυνατότητα να ασκήσει έφεση, υποστήριξε πως ουδέποτε υπήρξε βιaσμός, αλλά αντίθετα η Κ. Ρ. και θύμα κινήθηκε εναντίον του στην τουαλέτα του σπιτιού στο οποίο φιλοξενούνταν. Μαρτυρία που δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο. Το ιστορικό της υπόθεσης τοποθετεί θύτη και θύμα στην Κύπρο, σε μια έπαυλη στην Πάφο, όπου τον φιλοξενούσε η ίδια με τον σύντροφό της, από την Τσεχία. Στην έπαυλη βρίσκονταν επιπλέον καλεσμένοι, όπως επίσης και τα τρία ανήλικα παιδιά των Τσέχων. Στον Β.Ι. δόθηκε το σαλόνι κι ένας καναπές για να κοιμηθεί.

Στις 6 Ιουνίου 2020, στον χώρο της πισίνας της έπαυλης λοιπόν, πραγματοποιήθηκε ένα πάρτι προς τιμήν του, με τον ίδιο να αγοράζει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ για να τους κεράσει. Σύμφωνα λοιπόν με την κατάθεση που έγινε στο δικαστήριο, μετά την κατανάλωση αρκετών ποτών κι αφού τα παιδιά είχαν πάει για ύπνο, το θύμα φαίνεται να βούτηξε στην πισίνα μαζί με τον σύντροφό της, όπου ο ίδιος της αφαίρεσε το πάνω μέρος του μαγιό. Αυτή η πράξη όμως δεν είχε την ίδια ερμηνεία κι από τον Β.Ι. ο οποίος υποστήριξε ότι η ίδια έβγαλε το πάνω μέρος του μαγιό ενώ ο σύντροφός της γδύθηκε εντελώς, κίνηση που θεώρησε απρεπή και τους έκανε μάλιστα παρατήρηση, πράγμα που δε δέχτηκε το δικαστήριο.

Έπειτα και μετά το μπάνιο τους, η γυναίκα έφυγε από το πάρτι καθώς η κατανάλωση αλκοόλ την είχε εξασθενήσει, αποσυρμένη στο υπνοδωμάτιό της, πέφτοντας για ύπνο στο κρεβάτι της, φορώντας μόνο το κάτω μέρος του μαγιό της. Οι υπόλοιποι, συνέχισαν στο πάρτι, μέχρι που και ο σύντροφός της βγήκε off από το ποτό και μεταφέρθηκε, όπως δήλωσε ο ίδιος ο Β.Ι. στο δωμάτιο, για να ξαπλώσει δίπλα στη σύντροφό του, την οποία όπως υποστήριξε ο θύτης, δεν είδε.

Οι πληροφορίες, όμως, θέλουν τον Β.Ι. να πηγαίνει λίγο αργότερα στο υπνοδωμάτιο του ζευγαριού και να αφαιρεί το κάτω μέρος του μαγιό της γυναίκας, αρχίζοντας να τη βιaζει. Το τραγικό της ιστορίας είναι το ότι εκείνη, νομίζοντας πως το κάνει ο σύντροφός της, τον αγκάλιασε και δέχθηκε την πράξη, μέχρι που ο ίδιος ο Β. Ι. της μίλησε ρωτώντας την «Σου αρέσει έτσι π…;». Η προφορά του έκανε την κοπέλα να καταλάβει πως δεν επρόκειτο για τον σύντροφό της κι έτσι άμεσα πετάχτηκε από το κρεβάτι σταματώντας την πράξη. Μάλιστα, ακολούθησε έντονη διαμάχη με τον σύντροφο της κοπέλας, αφού συνήλθε, νε τον τραυματίζει πετώντας του μια καρέκλα και τους δυο τους να χειροδικούν.

Στη δικαστική διαδικασία, ο κατηγορούμενος προσπάθησε να αρνηθεί τις κατηγορίες. Σημειώνεται ότι κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, εντοπίστηκε γενετικό υλικό του κατηγορούμενου στο σεντόνι του υπνοδωματίου, ενισχύοντας την καταδικαστική απόφαση. Ο κατηγορούμενος συνελήφθη τελικά τρεις μέρες αργότερα στο αεροδρόμιο Πάφου, ενώ προσπάθησε να επιβιβαστεί σε πτήση για την πατρίδα του.