Πριν γίνει η Lady Gaga που γνωρίζουμε — παγκόσμιο είδωλο, performer, ηθοποιός και fashion icon — υπήρξε απλώς η 15χρονη Stefani Germanotta, που εργαζόταν σκληρά για να βγάλει τα πρώτα της χρήματα στη Νέα Υόρκη. Στη συναυλί ατης αποκάλυψε ότι τότε δούλευε σε ελληνικά εστιατόρια, τα οποία θυμάται ακόμη με ονόματα: το ένα λεγόταν The Aegean, το άλλο “Metsovo”.

@cccisforcuunt LOVE MY ITALIAN FROM NY #ladygaga #artrave #greece #fyp ♬ original sound – ⛧

 

Η ίδια ανέφερε πως για να κερδίζει περισσότερα τιπς, συνήθιζε να υποδύεται την Ελληνίδα, μιλώντας με προφορά και λέγοντας στους πελάτες πως κατάγεται από την Ελλάδα. Ένα κορίτσι που δούλευε σιωπηλά πίσω από έναν δίσκο και έπλαθε ήδη τα πρώτα της πρόσωπα — ίσως και τα πρώτα της όνειρα.

Είναι από αυτές τις ιστορίες που θυμίζουν πως κανείς δεν γεννιέται εκεί που καταλήγει. Από μια κουζίνα εστιατορίου, ανάμεσα σε τραπέζια και τυχαίους πελάτες, μέχρι την κορυφή της παγκόσμιας μουσικής, η διαδρομή της Gaga δεν ήταν ούτε εύκολη ούτε δεδομένη. Και το γεγονός ότι ένα κορίτσι υποδυόταν την Ελληνίδα για λίγα δολάρια επιβίωσης, είναι απλώς μια υπενθύμιση πως όλοι κάπου ξεκινάμε — αρκεί να μη σταματήσουμε να βαδίζουμε.