Τι σημαίνει να είσαι νονός;

Πρώτα, είναι η αναγνώριση της τιμής που σου γίνεται, όταν στο προτείνουν. Έπειτα, είναι η κατανόηση της ευθύνης που αναλαμβάνεις, καθώς δεν είναι ένας τίτλος που σήμερα κατακτάς κι αύριο αφήνεις στην άκρη. Ακολουθεί ο σεβασμός στην τέλεση του μυστηρίου της βάφτισης, η απαγγελία του «Πιστεύω» που διατηρεί τη δική του βαρύτητα. Το πραγματικά διασκεδαστικό κομμάτι των δώρων, των κερασμάτων, των τραπεζιών, της λαμπάδας και του παραδοσιακού 50ρικου τα Χριστούγεννα. Νονός στην Ελλάδα, σημαίνει, όμως, πρώτα και κύρια οικογένεια. Γι’ αυτό κι αυτή η είδηση είναι από τις πιο συγκινητικές που θα διαβάσεις σήμερα.

 

Νονοί

 

Πρόκειται για μια στιγμή στον χρόνο, που θα μείνει αξέχαστη για όσους παρευρέθηκαν εκεί κι υπήρξαν κομμάτι της. Και δεν είναι άλλη, από τη βάφτιση του 20χρονου Εμμανουήλ, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ναυπλίου παρουσία φίλων κι αγαπημένων προσώπων. Ο νεαρός Εμμανουήλ, Αλβανικής καταγωγής, επέλεξε να βαφτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος σε ηλικία 20 ετών κι έχει τεράστια αξία η επιλογή, διότι, στην ηλικία των 20 ετών γνωρίζεις αρκετά καλά τους λόγους που προβαίνεις στο ιερό αυτό μυστήριο, και κυρίως, η συνειδητότητά σου αυτή σε ακολουθεί για ολόκληρη τη μετέπειτα ζωή σου.

 

 

Εκτός αυτού, την εμπειρία έκανε ακόμη πιο ιδιαίτερη, η αγάπη που επέδειξαν οι 27 νέα παιδιά, που είχαν την τιμή να είναι οι νονοί του Εμμανουήλ, στη βάφτισή του. Συμμαθητές και φίλοι του, με προθυμία και χαρά ανέλαβαν τον ρόλο αυτό, ενισχύοντας έτσι τη σημαντικότητα της θρησκευτικής τελετής αλά και δίνοντας πνοή και ζωντάνια στο όλο σκηνικό, δημιουργώντας μια άλλου τύπου συγκίνηση μέσα μας. Από εκείνες, που είναι σχεδόν καταγεγραμμένες στο DNA μας και δείχνουν πόσο όμορφοι μπορούν να είναι οι άνθρωποι, όταν έχουν ως οδηγό την ανάγκη για σύνδεση.

 

 

Ο εφημέριος του Ναού, πατέρας Ελευθέριος Μίχος, δήλωσε με συγκίνηση: «Εύχομαι στον νεοφώτιστο Εμμανουήλ, η νέα του πορεία να είναι φωτισμένη κι αγιασμένη και στα 27 νέα παιδιά, που έγιναν ανάδοχοι, πολλά συγχαρητήρια και να είναι ευλογημένα στη ζωή τους». Το Βαπτιστήριο Ενηλίκων του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου γέμισε με τις ευχές για φώτιση, όλων όσοι έζησαν αυτήν τη βάφτιση του Εμμανουήλ.

 

 

Η είδηση έγινε γνωστή μέσα από το τοπικό μέσο argolikeseidhseis.gr, το οποίο δημοσίευσε και το φωτογραφικό υλικό από το μυστήριο της βάφτισης. Κι είτε είσαι πιστός είτε όχι, δεν μπορείς παρά να συγκινηθείς με την αγνότητα των προθέσεων και τη χαρά που αντανακλά η στιγμή. Γιατί, είναι ένα γεγονός που στάθηκε αφορμή να ενωθούν και να γιορτάσουν φίλοι, που θέλησαν να γίνουν οικογένεια κι αυτό αξίζει να το κρατήσουμε στο τέλος της ημέρας.

Κι όταν βλέπεις τόσες χαμογελαστές φάτσες, μπορείς να μη χαίρεσαι με τη χαρά τους;