

Μια σημαντική δικαστική απόφαση φέρνει ξανά στο προσκήνιο τη ρήξη ανάμεσα στην Ηλιάνα Παπαγεωργίου και την πρώην μάνατζέρ της, Έλενα Χριστοπούλου. Kαι ναι, λίγη ώρα μόλις πριν, βγήκε ο λευκός καπνός, αφού το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, μετά από εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων, έκρινε πως η Χριστοπούλου υποχρεούται να επιδείξει άμεσα τις συμβάσεις συνεργασίας που είχε συνάψει για λογαριασμό της Παπαγεωργίου – βάζοντας τέλος σε μια περίοδο εντάσεων και νομικών διεκδικήσεων.
Τι ζητούσε η Παπαγεωργίου
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη ζητώντας να της επιδειχθούν οι πρωτότυπες συμβάσεις που είχαν υπογραφεί για λογαριασμό της με τρίτες εταιρείες, ενώ διεκδικούσε και επίσημα επικυρωμένα αντίγραφα. Σύμφωνα με την ίδια, δεν είχε λάβει γνώση για το περιεχόμενο αυτών των συμφωνιών, παρά την άμεση εμπλοκή της σε αυτές.
Τι έκρινε το δικαστήριο
Με απόφαση που εξεδόθη στις 7 Απριλίου 2025, το Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών υποχρεώνει την Έλενα Χριστοπούλου να επιδείξει τις συμβάσεις «παρουσία των πληρεξούσιων δικηγόρων της και εξειδικευμένου τεχνικού συμβούλου», ωστόσο δεν απαιτείται η παράδοση επικυρωμένων αντιγράφων, και η επίδειξη πρέπει να γίνει άμεσα, αλλιώς επισύρει χρηματική ποινή 5.000 ευρώ καθώς και καταβολή των δικαστικών εξόδων (450 ευρώ).
Τα επιχειρήματα της Χριστοπούλου και η αντίδραση της Δικαιοσύνης
Η πλευρά της Χριστοπούλου είχε δηλώσει από την αρχή πρόθυμη να επιδείξει τα έγγραφα, υπό τον όρο ότι η Παπαγεωργίου θα υπέγραφε συμφωνία εμπιστευτικότητας, καθώς –όπως υποστήριζε– περιλαμβάνονται δεδομένα που αφορούν και τρίτα πρόσωπα.
Ωστόσο, το δικαστήριο απέρριψε αυτό το αίτημα, υπογραμμίζοντας πως η Παπαγεωργίου δεν είναι τρίτο πρόσωπο. Αντιθέτως, όπως αναφέρεται ρητά, τα αιτούμενα συμβατικά κείμενα περιλαμβάνουν «δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα» του ίδιου του μοντέλου, όπως αναγνωριστικά στοιχεία, όνομα και πληροφορίες που αφορούν στην οικονομική και επαγγελματική της ταυτότητα.
Στην απόφαση αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία Χριστοπούλου «έχει εκ του νόμου υποχρέωση να παράσχει στην κυρία Παπαγεωργίου αντίγραφα των αιτούμενων εγγράφων, χωρίς να τίθεται όρος περί υπογραφής οποιασδήποτε σύμβασης εμπιστευτικότητας». Το επιχείρημα περί προσωπικών δεδομένων καταρρίπτεται ως «νόμω και ουσία αβάσιμο».
Η επόμενη μέρα
Η επίδειξη των συμβάσεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί παρουσία των δικηγόρων και των τεχνικών συμβούλων των δύο πλευρών, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα συμμετάσχει και γραφολόγος για περαιτέρω έλεγχο.
Αν μη τι άλλο είναι μια είδηση που συζητιέται, όχι μόνο για τη φύση της σχέσης των δυο εμπλεκόμενων κυριών αλλά και γιατί δημιουργεί προηγούμενο για αντίστοιχες περιπτώσεις συνεργασιών στον χώρο της showbiz, κι ανοίγει αυτή τη μεγάλη και αχανή συζήτηση για τα όρια στις εξουσίες των μανατζερικών απέναντι στο δικαίωμα των καλλιτεχνών στην πλήρη διαφάνεια των επαγγελματικών τους συμφωνιών.