Ρωτώντας πας στην Πόλη αλλά μαθαίνεις και πράγματα που κανένα google ποτέ δε θα σου πει. Μυστικά μαντζούνια, ερωτήσεις κάπως άβολες ή αδιάκριτες, απορίες για τις μεγάλες ώρες, τιπς για τη δουλειά ή συνταγές ξεχασμένες, ό,τι δεν ήξερες ότι ήθελες να μάθεις, θα στο πουν τα μικρά μας ρεπορτάζ.

 

Γράφει ο Κ. 

Ήταν μια φάση από εκείνες που ήθελε σπρωξίδι για να έρθει το κέφι κι η διάθεση. Τόσο μέσα όσο κι έξω. Λίγο που είχε περάσει καιρός μπόλικος χωρίς σ3ξ λίγο που η τύπισσα ήταν όντως όμορφη κι ενδιαφέρουσα, είπα να της πω μετά το ποτό να έρθει σπίτι μου. Μουσικούλα, λίγη σοκολάτα που ‘χα στο ψυγείο, ανέβηκα και πρώτος να συμμαζέψω λίγο όσο εκείνη ήθελε να κάνει ένα ιδιωτικό τηλεφώνημα στην είσοδο της πολυκατοικίας, όλα τζετ. Στο κρεβάτι χημεία καμία. Αμηχανίες στάσεις, αμήχανα γέλια, να πιάνεται το γόνατο μου, να πονάει η μέση της, γενικώς μια ταλαιπωρία. Από κάποια ώρα και μετά δεν μπορούσα να λειτουργήσω καν. Είχα τότε στο δωμάτιο κι ένα φως που άναβε με αισθητήρα και κάθε που αναβόσβηνε ήθελα ένα λεπτό να ξαναμπώ στη φάση. Κάποια στιγμή είδα κι από μέρους της μια γκριμάτσα δυσαρέσκειας κι εκεί θυμήθηκα τα λόγια του θεραπευτή μου και λέω «κάτσε, ρε φίλε, γιατί υποβάλλεις τον εαυτό σου σε διαδικασίες που δε γουστάρεις;». Σηκώθηκα λίγο μετά να βάλω νερό κι ευτυχώς στο μεταξύ ήταν κι αυτή ήδη στο μπάνιο και πλενόταν. Δεν επικοινώνησε ξανά κανένας από τους δυο μας κι έκτοτε κατάλαβα ότι δεν αρκεί, τουλάχιστον για μένα, απλώς το να μου αρέσει κάποια. Πρέπει και να με φτιάχνει -κυρίως εγκεφαλικά.

 

Εξομολογείται η Α. 

Δύο φορές έχω κάνει one night stand. H πρώτη ήταν με ένα φανταστικό παιδί που ήταν πολύ περιποιητικός, το σ3ξ, τέλειο, (ιδέα δεν έχω πώς δεν κόλλησα), μου φέρθηκε υπέροχα και γενικά θα το ξανάκανα. Έλα όμως που η δεύτερη (κι εννοείται τελευταία) ήταν με έναν τύπο που όχι μόνο ήταν το ακριβώς αντίθετο, αλλά σχεδόν με έκανε να θέλω να αλλάξω πόλη/όνομα/ταυτότητα. Ο τύπος ήταν μυθομανής, βί@ιος και τρομακτικός. Αφού έγινε ό,τι έγινε και είχα ήδη αρχίσει να καταλαβαίνω ότι κάτι δεν πάει πολύ καλά, εγώ δεν ήθελα να το συνεχίσουμε. Αυτός θύμωσε κι άρχισε να με αποκαλεί με διαφορά κοσμητικά, να με παρακολουθεί, να με κυνηγάει, να μου λέει πως θα μου δείξει πώς φέρονται «σε κάποιες σαν εμένα» και το έκανε αυτό για πάνω από ένα χρόνο. Γιατί δεν πήγα στην αστυνομία; Επειδή όλα αυτά τα έλεγε μόνο προφορικά, από κοντά, ενώ στα μηνύματα μου μιλούσε με το σεις και με το σας, οπότε δεν είχα αποδείξεις για τίποτα. Και ήμουν σχετικά μικρή και φοβόμουν.

 

Θυμάται ο Φ. 

Μιλούσαμε πάνω από χρόνο στο τσατ χωρίς να έχουμε στα πλάνα μας να βρεθούμε. Έλα όμως που έτυχε να βρεθώ στην πόλη της για δουλειά και είπα να κάνω την πρόταση να τα πούμε από κοντά κι ο,τι γίνει. Εκείνη δέχτηκε με ενθουσιασμό, βγήκαμε, ήπιαμε μερικά ποτά και βρεθήκαμε με το αμάξι στις ερημιές κι ενώ γινόταν ό,τι γινόταν, κάποιος έσπασε το τζάμι από το αμάξι. Απ’ ότι φάνηκε ήταν ο άντρας της (δεν ρώτησα ποτέ αν είναι single ή όχι επειδή δε με πολυενδιέφερε να σας πω την αλήθεια), ο οποίος μου έριξε τόσο ξύλο που με έστειλε στο νοσοκομείο με σπασμένα πλευρά και δόντια. Ο τύπος μας παρακολουθούσε από την αρχή του ραντεβού μέχρι εκείνη τη στιγμή. Ακόμα και σήμερα, 3 χρόνια μετά, τρέχουμε με δικηγόρους. Σημείωση: Η κοπέλα είναι ακόμα παντρεμένη μαζί του.

 

Μοιράζεται η Ε. 

Θυμάμαι ένα φεγγάρι πηγαίναμε μαζί φροντιστήριο και είχαμε ένα γεια στα διαλείμματα (ψέματα, του είχα δώσει δυο φορές και κάτι ασκήσεις να αντιγράψει). Οι πόλεις που περάσαμε απείχαν 900 χιλιόμετρα, όμως είμαστε κι οι δυο από Θεσσαλονίκη. Ξεκινήσαμε κάποια στιγμή να μιλάμε μέσω fb. Μετά από κάνα 3μήνο καθημερινό skype και πέσιμο, είπαμε να βρεθούμε από κοντά και καταλήξαμε να κοιμηθούμε μαζί. Ωραία πέρασα, δε λέω, την επόμενη μέρα όμως μου είπε ότι δεν ήθελε να έχουμε τίποτα από δω και στο εξής και πως ξενέρωσε γιατί ήμουν πολύ «εύκολη». 5 χρόνια μετά και συνεχίζει να μου στέλνει. Να θυμηθώ άμα του απαντήσω να τον ρωτήσω αν έχει ακόμα την ίδια άποψη.

 

Παραθέτει η Ρ. 

Δεύτερο έτος στο πανεπιστήμιο, και πάνω που νόμιζα ότι είχα βρει τον έρωτα της ζωής μου (πάρτα), σκάει ένας χωρισμός που δεν περίμενα με τίποτα. Στα πατώματα εγώ, φρεσκοχωρισμένο και μια χαρά ελεύθερο πουλί, έμπλεξα με ένα παιδί από τη σχολή μου, σιγά-σιγά και αφού ξεκαθάρισα πως δεν είμαι σε φάση για δεσμεύσεις αποφάσισα να το κάνουμε. Έλα όμως που αφού έγινε το μοιραίο, πήγα χαλαρά το πρωί για μάθημα κι ανακάλυψα πως είχε πει παντού τι είχε παιχτεί μεταξύ μας και με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.

Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.