Αγαπημένα μας πλάσματα καλημέρα και καλή εβδομάδα. Η εβδομάδα που μας πέρασε ήταν άκρως ηλιόλουστη και ελπίζουμε να την απολαύσατε όσο κι εμείς. Όπως κάθε εβδομάδα ερχόμαστε με νέες χαρούμενες ειδήσεις, για να φωτίσουμε ένα τσικ παραπάνω τη Δευτερίλα. Πάμε λοιπόν να δούμε τα όμορφα πράγματα που έγιναν στον κόσμο τις προηγούμενες μέρες:
1.Η Μιμή Ντενίση συγκίνησε τη Γαλλία και έκανε περήφανη την Ελλάδα. Η σπουδαία δημιουργός, που έχει τιμηθεί στο παρελθόν ως Ιππότης της Λεγεώνας της Τιμής και Πρέσβειρα της Ακαδημίας Πολιτιστικής Διπλωματίας, έζησε χθες μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της καριέρας της: η Ακαδημία Γραμμάτων, Επιστημών και Τεχνών της Γαλλίας τής απένειμε το πλατινένιο παράσημο, την ύψιστη διάκρισή της. Η τελετή κορυφώθηκε όταν, με τον Εθνικό Ύμνο να αντηχεί στην αίθουσα, πάνω από χίλιοι Γάλλοι σηκώθηκαν όρθιοι προς τιμήν της Ελλάδας. «Όταν βραβεύεται ένας Έλληνας, βραβεύεται και η χώρα μαζί», δήλωσε συγκινημένη η ίδια.
2. Η περασμένη εβδομάδα ήταν η εβδομάδα των Νόμπελ. Μπορεί νικήτρια του Νόμπελ Ειρήνης Μαρία-Κορίνα Ματσάδο να συζητήθηκε αρκετά, όμως έχουμε μια πολύ σπουδαία συμμετοχή στο Νόμπελ Ιατρικής. Το βραβείο αυτό απονεμήθηκε σε μια ομάδα επιστημόνων: την Mary E. Brunkow, τον Frederick J. Ramsdell και την Shimon Sakaguchi για τις σημαντικές ανακαλύψεις τους σχετικά με την περιφερειακή ανοσολογική ανοχή. Μισό λεπτό να το εξηγήσουμε με πιο απλά λόγια και λιγότερους επιστημονικούς όρους. Πρόκειται για τον μηχανισμό που εμποδίζει το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτίθεται στους ίδιους τους ιστούς του σώματος. Μάλιστα, η ανακάλυψη αυτή έχει άμεση σχέση με τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Τα ιατρικά επιτεύγματα πάντα μας κάνουν λίγο παραπάνω αισιόδοξους!
3. Περνάμε τώρα στα πιο καλλιτεχνικά νέα. Το sequel της ταινίας «Ο διάβολος φοράει Prada 2» είναι γεγονός. Τα γυρίσματα έχουν ξεκινήσει και αυτή τη στιγμή σύσσωμοι, παραγωγή και συντελεστές βρίσκονται πού αλλού; Στο Μιλάνο φυσικά, για γυρίσματα. Ένα πρόσωπο έκπληξη θα εμφανιστεί σύμφωνα με δημοσιεύματα στην ταινία. Το πρόσωπο αυτό είναι η Lady Gaga. Η τραγουδίστρια, έπειτα από τις sold out εμφανίσεις της στο Λονδίνο, εντοπίστηκε στο Μιλάνο, φουντώνοντας τις φήμες. Τίποτα ωστόσο δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επίσημα. Αναμένουμε λοιπόν.
Πάντως, θα θέλαμε να τη δούμε και σε έναν άλλο ρόλο, μετά την ερμηνεία της στο “A star is born”. Συμφωνείτε;
4. Ανακοινώθηκε η έλευση του εικαστικού πλανηταρίου του Van Gogh στην Αθήνα. Περισσότερα από 3.000 έργα του Ολλανδού ζωγράφου θα παρουσιαστούν με τη βοήθεια της τεχνολογίας, με έναν άκρως εντυπωσιακό τρόπο στο ελληνικό κοινό. Η πολυαναμενόμενη έκθεση θα ξεκινήσει σε λίγες μέρες και ανυπομονούμε να επισκεφτούμε τον πολύχρωμο κόσμου του Van Gogh στο Ολυμπιακό Κέντρο στο Γουδί.

Stay tuned…Θα μείνουμε με το στόμα ανοιχτό από ό,τι φαίνεται.
5. Το mood μετατρέπεται σε αθλητικό και ένα δάκρυ χαράς και περηφάνειας κυλάει. Μπορεί η αγωνιστική σεζόν για φέτος να έχει φτάσει στο τέλος της, όμως ο Εμμανουήλ Καραλής πέτυχε μια ακόμη σημαντική διάκριση. Η “World Athletics”δημοσίευσε μια λίστα με τους καλύτερους άντρες αθλητές παγκοσμίως. Ο Μανόλο κατέκτησε την 7η θέση με 1.487 βαθμούς.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Έπεται και συνέχεια από την επόμενη χρονιά. Μανόλο keep flying!
6. Η τελευταία είδηση είναι άκρως φιλοζωική, μιας και πριν λίγες ημέρες ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων. Η αλήθεια είναι ότι ο αριθμός των αδέσποτων ολοένα και αυξάνεται, προκαλώντας έντονους προβληματισμούς. Ο Sir Darius Brown, CEO της εταιρείας “Beaux and Paws” συγκέντρωσε το αστρονομικό ποσό των 500.000 δολαρίων, με σκοπό την υποστήριξη των καταφυγίων ζώων. Για κάθε πώληση προϊόντος ως συμβολική κίνηση προσέφερε έναν φιόγκο.
Ραντεβού την ερχόμενη εβδομάδα με νέες χαρούμενες ειδήσεις. Μέχρι τότε προσπαθήστε να κρατήσετε την αισιοδοξία σας ψηλά! Bye!
Πηγή κεντρικής εικόνας: Lifo
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη
