roz14

Το pillowfights γιορτάζει τα δύο χρόνια λειτουργίας του και τoυς επερχόμενους μαξιλαροπόλεμους στις 2 Απρίλη σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, με ένα εορταστικό reunion!
Παλιοί κι αγαπημένοι pillowfighters από την 1η ως την 15η Μαρτίου, επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος και μας χαρίζουν ένα ακόμη άρθρο.

Καλώς μας ξανάρθατε και καλώς σας ξαναδεχτήκαμε!

Γράφει η Έρμα Γεωργίου.

Καυγάδες, φωνές, βρισιές, κλάματα, πακετάρισμα, μετακομίσεις. Οι φίλοι να σου λένε να είσαι δυνατός, θα το ξεπεράσεις, δεν ήταν για σένα και άλλες τέτοιες στερεοτυπικές εκφράσεις που έχουν γίνει πια must για κάθε χωρισμό.

Κι εσύ στο ίδιο μοτίβο ή θα κλαις από ένα πρωί μέχρι το άλλο πρωί στην αγκαλιά των φίλων, που ήδη θα σου προξενεύουν τα γνωστά σε όλους μας «καλά παιδιά» ή θα ανήκεις στην αντίπερα όχθη των χωρισμένων που το έχει ρίξει έξω και να σου τα ποτάκια και να σου οι χοροί και να τα φλερτ από δω και το κέφι στο ζενίθ. Ή έτσι νομίζουν τουλάχιστον .Έτσι μπορεί να νομίζεις και εσύ.

Κι εκεί λοιπόν που διατυμπανίζεις σε όλους περίτρανα το χωρισμό σου και πόσο χαρούμενος και ανανεωμένος νιώθεις και όλοι σε επαινούν για το θάρρος και τη μεγαλοψυχία σου, αρχίζουν οι άτιμες σκέψεις να τρυπώνουν στο μυαλό σου. Μήπως τελικά έφταιγες και εσύ για όλα αυτά που έγιναν; Όχι και πάλι όχι, απαντάς περίτρανα στον εαυτό σου. Μα τι κάνεις επιτέλους; Δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα;
Βλέπεις μπροστά σου καρέ-καρέ τους χειρότερους καυγάδες σας να ζωντανεύουν στην ταινιοθήκη του μυαλού σου μπας και σε μεταπείσουν. Και το καταφέρνουν, για λίγες ώρες ακόμη.

Έχεις ήδη πάρει την απόφαση αλλά δεν τολμάς καν να το παραδεχτείς σε σένα. Και η αφορμή με τον ένα ή άλλο τρόπο δίνεται. Και φυσικά το παίζεις ακόμα σκληρός και αδιάφορος ώσπου έρχεται η ριμάδα η στιγμή που κοιτάς τον άλλο κατάματα. Δε βλέπεις πια το θυμό στα μάτια, τα πικρόχολα σχόλια έχουν δώσει τώρα τη θέση τους σε πειράγματα και υπονοούμενα.

Ξαφνικά σου φαίνονται όλα πάλι υπέροχα. Το μυαλό σου τρέχει ήδη με χίλια. Κι εκεί που προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της δικής σου φαντασίας, σε κλάσματα δευτερολέπτου βρίσκεστε να κουρνιάζετε αγκαλιά μιας και όπως λέει και το άσμα τα «λόγια κομμάτια». Έλα όμως που δεν είναι μόνο τα λόγια, τα πάντα μοιάζουν με κομμάτια που με μια αέναη ροή σπάνε και ενώνονται και δεν ξέρεις πού θα σταματήσει η ρουλέτα. Γιατί ναι αυτή η φάση μοιάζει λίγο με τζόγο. Ποντάρεις αλλά ξέρεις ότι οι πιθανότητες να κερδίσεις είναι ελάχιστες.

Το άγγιγμα γνωστό και νοσταλγικό, σου φέρνει χιλιάδες εικόνες στο μυαλό. Σε κάποιες χαμογελάς και τις υπόλοιπες προσπαθείς απλά να τις διώξεις. Το σεξ είναι καλύτερο από ποτέ και νιώθεις λες και σε καταράστηκε κάποιος. Πόσα συναισθήματα να αντέξει ένας άνθρωπος ταυτόχρονα; Πώς γίνεται να είσαι και χωρισμένος και ερωτευμένος με τον ίδιο άνθρωπο; Όλες αυτές οι σκέψεις κατοικούν και στο δικό του κεφάλι ταυτόχρονα. Τις βλέπεις την ώρα που σε κοιτάει και δε λέει τίποτα. Και δε λες κι εσύ τίποτα.

Ξέρετε και οι δύο ότι δε σας ενώνει μόνο το σεξ αλλά δεν αντέχετε να προσπαθήσετε και πάλι από την αρχή. Πώς να πιστέψεις ξανά σε κάτι που το έχεις ήδη δει να τελειώνει τόσο άδοξα;

Δεν μπορείτε καν να ορίσετε τι είναι αυτό που έχετε, δεν είναι μόνο σχέση και δεν είναι μόνο σεξ. Και τι σημασία έχει άραγε; Ο τίτλος είναι αυτός που θα καθορίσει αν θα είστε καλά;

Ένα τέλος δεν έρχεται ποτέ τυχαία και όσες δικαιολογίες και αν θες να το φορτώσεις, μέσα σου το ξέρεις.

Θες να φαντάζεσαι ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Θα βάλετε καινούργιες βάσεις και θα κάνετε μια καινούργια αρχή. Για να γίνει κάτι τέτοιο βέβαια πρέπει να είστε και οι δύο συνειδητοποιημένοι και έτοιμοι να κάνετε αλλαγές. Ακατόρθωτο; Δεν ξέρω. Δύσκολο πάντως.

Και το συνειδητοποιείς στο πρώτο σας καβγά, που διαφέρει τόσο πολύ από το πρώτο καβγά μια καινούργιας σχέσης. Είναι σαν μια υπενθύμιση του τέλματος στο οποίο βρίσκεστε που σας χτυπάει το κουδουνάκι λέγοντας «Η κατάσταση αυτή είναι. Ή συμβιβάζεσαι και δεν παραπονιέσαι ή παίρνεις τη βαλιτσούλα σου και φεύγεις. It’s your choice my dear».

Επιμέλεια Κειμένου Έρμας Γεωργίου: Κατερίνα Κεχαγιά.


Διάβασε εδώ όλα τα άρθρα της Έρμας στην προσωπική της στήλη στο pillowfights.

 

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!