Κατά καιρούς δημιουργούνται αρκετά beef στην πολιτική σκηνή. Τι κι αν πριν λίγο καιρό μπορεί να ήταν στο ίδιο κόμμα, να ενστερνίζονταν τις ίδιες απόψεις και να υποστήριζαν σθεναρά ο ένας τον άλλον; Ρόδα είναι και γυρίζει και τα πράγματα μεταβάλλονται. Πόσοι βουλευτές έχουν αλλάξει ένα ή και περισσότερα κόμματα κατά τη διάρκεια της θητείας τους; Ονόματα δε λέμε, αλλά είναι αρκετοί όσο να πεις. Και φυσικά, υπάρχουν κι εκείνες οι κόντρες που πάντα υπάρχουν σε ένα υφέρπον στάδιο, όμως δε γίνονται ανοιχτά γιατί στην πράξη δε συμφέρει κανέναν. Μέχρι αυτό να μην ισχύει πια.
Ας πάρουμε όμως ένα πολύ πρόσφατο παράδειγμα. Στέφανος Κασσελάκης- Αλέξης Τσίπρας. Όταν ο Κασσελάκης, εμφανίστηκε στην πολιτική σκηνή με πρόταση Τσίπρα να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο κι έπειτα ανέλαβε τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ το 2023, κανείς δεν περίμενε ότι σύντομα θα βλέπουμε έναν Τσίπρα αμέτοχο σε όλο το drama του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά άλλαζαν όμως από τότε, τα πράγματα αγρίεψαν, με τον Κασσελάκη να πέφτει από την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας για το Άγιο Δισκοπότηρο που λέγεται Αλέξης και κανείς στο κόμμα δεν τολμούσε να αγγίξει, αλλά και τον Τσίπρα να κάνει λόγο για αδειανά πουκάμισα και φθηνά εντυπωσιακά λόγια.
Αλέξης Τσίπρας VS Στέφανος Κασσελάκης
Η επικείμενη επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην πολιτική σκηνή συζητιέται εδώ και καιρό. Μάλλον, θα επιστρέψει δριμύτερος, ιδρύοντας νέο κόμμα και φέρνοντας αναταράξεις στην κάπως βαλτωμένη θα έλεγε κανείς πολιτική σκηνή. Ο Στέφανος Κασσελάκης φυσικά δεν το άφησε αυτό να πέσει κάτω, και τοποθετήθηκε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ «Σήμερα», καρφώνοντας τον Αλέξη Τσίπρα.
Όπως είπε ο ίδιος: «Πιστεύω πως θα τα πάει πολύ καλά ο κ. Τσίπρας. Πρώτον πάει για σπουδές σε αμερικανικό πανεπιστήμιο, μετά γράφει βιβλίο, μετά αρχίζει νέο κόμμα. Από τη στιγμή που με αντιγράφει, πιστεύω ότι θα πάει πολύ καλά. Να έρθει και στις Σπέτσες που είναι στην περιφέρειά του, να μιλήσει σε ψηφοφόρους».
Παρόλα αυτά, συνεχίζοντας είπε ότι δε φοβάται την επιστροφή του πρώην Προέδρου. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Μακάρι να επιστρέψει. Γιατί όλοι πρέπει να κρινόμαστε. Εγώ ξέρω πολύ καλά τι έχει συμβεί, πώς προωθούμε ένα αφήγημα ότι θα έρθει ο σωτήρας και ο ένας, ο άλλος. Τους ξέρετε όλους πλέον. Κοιτάξτε εμένα, πόση λάσπη έχω φάει δύο χρόνια, πώς έχω αντέξει, πώς συνεχίζω… Και κοιτάξτε και άλλους που έχουν κάνει rebranding. Φτάνει πλέον με τις μηχανοραφίες, την ίντριγκα. Βάλτε καθαρούς ανθρώπους μπροστά που έχουν δουλέψει στην κοινωνία, φτάνει πια».
Τις μπηχτές του προς όλα τα μέτωπα τις πέταξε. Εμμέσως πλην σαφώς την είπε και στον ίδιο τον Τσίπρα, αλλά και σε όσους τον κατηγόρησαν, παρουσιάζοντας τον ως σωτήρα στην αρχή και έπειτα τον κατακεραύνωσαν δίχως δεύτερη σκέψη. Είναι σαν να προδιαγράφει το μέλλον του, λέγοντας ότι και με εκείνον το ίδιο θα συμβεί. Αναφέρθηκε σε κάποιους που έχουν κάνει rebranding και μάλιστα είπε ευθέως ότι ο Τσίπρας τον αντιγράφει κάνοντας ό,τι έκανε κι αυτός. Ε, και για αυτό θα πετύχει, γιατί η συνταγή είναι δοκιμασμένη, σύμφωνα με τον Κασσελάκη. Επίσης, έκανε λόγο για διαφθορά στον χώρο της πολιτικής και τόνισε ότι χρειάζεται νέο αίμα που δεν έχει εμπλοκή με τα τεκταινόμενα.
Από ό,τι φαίνεται ο Αλέξης Τσίπρας και ο Στέφανος Κασσελάκης θα παίζουν πια σε αντίπαλα στρατόπεδα ανοιχτά. Τι κι αν άλλοτε βρίσκονταν κάτω από την ίδια κομματική στέγη. Όπως είπε και ο ίδιος τα πράγματα αλλάζουν.
Εμείς πάντως έχουμε κουραστεί από τις αναρίθμητες πλέον υποθέσεις διαπλοκής κι από τα ανούσια πολιτικά ντιμπέιτ. Θα αλλάξει άραγε αυτό σύντομα;
