Αντί να μένετε σε αμήχανες σιωπές ή να σπάτε το κεφάλι σας τι στο καλό να πείτε για να συνεχίσει η συζήτηση, διαλέξτε ένα από τα 25 θέματα συζήτησης που ακολουθούν και δείτε την κουβέντα (από κοντά ή και στο τσατ) να ανθίζει!

 

1. Κάντε ο ένας στον άλλον ερωτήσεις με μόνο κανόνα την πολύ γρήγορη απάντηση, με σκοπό να είναι όλες εντελώς αυθόρμητες. Μπορούν να είναι πολύ απλές τύπου “ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό” μέχρι πιο σύνθετες τύπου “αν σου έλεγαν ότι μπορείς να ζήσεις στο φεγγάρι χωρίς να επιστρέψεις όμως στη γη ποτέ ξανά, θα το έκανες;”.

2. Οραματιστείτε παρέα το ταξίδι των ονείρων σας στην Ασία, την Αμερική, την Αφρική, τον κόσμο όλο.

3. Ρώτα τι θεωρεί μοναδικό από αυτά που έχει η δουλειά που κάνει ή ποια δουλειά θα ήθελε να κάνει αν δεν είχε ανάγκη τα χρήματα.

4. Να στέλνετε ο ένας στον άλλον τραγούδια και να συνομιλείτε αποκλειστικά με αυτόν τον τρόπο, ανταλλάσσοντας υπονοούμενα

5. Να παρατηρείτε τους περαστικούς με βίντεο κλήση (αν δεν είστε κοντά_) και να φτιάχνετε φανταστικά σενάρια για την ιστορία ζωής του καθένα.

6. Να συζητήσετε για εκείνο το ένα πράγμα που θεωρείτε αδιανόητο που δεν είναι δεδομένο για πολλούς ενώ για εσάς είναι σαν αναπνοή.

7. Εκφράστε χωρίς καμία ντροπή πόσο μορφάρα είναι ο Κουτσούμπας (ό,τι κι αν ψηφίζετε).

8. Μιλήστε για τ’ αδέρφια σας. Είναι ένα θέμα που φέρνει οικειότητα αλλά και χαλαρότητα.

9. Να μιλήσετε για το πόσο αδιανόητα χάλια ήταν το τέλος του GOT.

10. Nα μοιραστείτε ο ένας με τον άλλον το τελευταίο πράγμα που σας έκανε να γελάσετε πολύ και να κλάψετε πολύ.

11. Να βουτήξετε σε ηθικά αμφισβητήσιμες ερωτήσεις τύπου “αν ήξερες πως δε θα σε πιάσουν, θα έκλεβες το ταμείο από ένα σούπερ μάρκετ;”.

12. Να δώσετε ο ένας στον άλλον μια λίστα με το ποια θεωρείτε πως είναι -για σας- τα καλύτερα τραγούδια όλων των εποχών.

13. Να παίξετε μπλε ιστορίες.

14. Να κάνετε μια σειρά από ερωτήσεις ο ένας στον άλλον τύπου fuck marry kill με πρόσωπα της επικαιρότητας.

15. Να κάνετε μια υποθετική συζήτηση σχετικά με το τι θα αλλάζατε στη χώρα αν αναλαμβάνατε το τιμόνι της ως πρωθυπουργοί.

16. Να κάνετε το τεστ κηλίδων μελάνης Ρόρσαχ και να συζητήσετε τι βγάζει στον καθένα σας κάθε σχέδιο.

17. Να μιλήσετε για το πόσο αδιανόητα καλή σειρά είναι το breaking bad και η πλοκή του.

18. Να κάνετε μια συζήτηση πάνω σε βιντεάκια από το Λούμπεν.

19. Μπορείς να ρωτήσεις ποια είναι η γνώμη τ@ για τις ελεύθερες σχέσεις, αν δηλαδή αναγνωρίζει την ανάγκη ύπαρξής τους ή αν το θεωρεί ως προσπάθεια αποφυγής ευθυνών και στρουθοκαμηλισμού.

20. Μπορείς να ρωτήσεις πότε έπιασε την πρώτη τ@ δουλειά και με ποια αφορμή. Έτσι θα καταλάβεις αν είναι δραστήριο κι ανεξάρτητο άτομο, εάν είναι τεμπέλ@ ή απλώς υπήρξε άτυχ@.

21. Από τη στιγμή που κι οι δυο βλέπετε ταινίες μπορείς να ρωτήσεις αν προτιμά αμερικάνικο ή ευρωπαϊκό κινηματογράφο και στη συνέχεια ποιο είδος ταινιών προτιμά.

22. Θα μπορούσες να τον ρωτήσεις για την επικαιρότητα – σίγουρα θα βγάλεις πολλά συμπεράσματα από αυτό.

23. Εάν έχει κολλήσει με το booktok να του μιλήσεις για το ότι η καλή κριτική που έλαβαν τα γυρίσματα και το casting του it ends with us σταμάτησε την παραγωγή.

24. Εν όψει καλοκαιριού μιλήστε για τις χειρότερες και τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας.

25. Ανοίξτε pillowfights και σχολιάστε τα άρθρα της ημέρας!