sdesftre

Κινείστε στους ίδιους κύκλους, βγαίνετε, μαζί, οι παρέες είναι κοινές, υπάρχει μια χημεία και σίγουρα ταιριάζετε σε πολλά. Και να τα γέλια και να τα ξενύχτια και να που η καρδούλα σου άρχισε να χτυπάει λιγάκι διαφορετικά. Έλα όμως που έχει μπει η ρετσινιά του «κάνουμε παρέα» οπότε το θέμα χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς για να πετύχεις τον σκοπό σου μεν, αλλά να μην τα διαλύσεις όλα στη διαδρομή, δε. 

 

1. Παίξε τη γνωστή μπάλα της ταινίας, σε σπίτι μακριά από εκεί που μένει, έτσι ώστε οι πιθανότητες να γυρίσει (αν είστε χαλαρά μεταξύ σας) να είναι πιο μικρές και φυσικά φρόντισε να μείνεις κι εσύ εκεί. Στα sleep over αυτά γίνονται θαύματα.

2. Στείλε μήνυμα σε κάποιον άλλον από την παρέα να βγείτε οι τρεις σας και μετά ζήτα να σας αφήσει μόνους.

3. Κάνε κοπλιμέντα κι επιδίωξε μια πιο στενή σωματική επαφή τύπου τυχαία αγγίγματα, πιο σφιχτές αγκαλιές.

4. Στείλε ένα μεθυσμένο μήνυμα χωρίς να είσαι απαραίτητα μεθυσμέν@ και με την αντίδραση, συνεχίζεις αναλόγως.

5. Συζήτησε περί ανέμων και υδάτων μέσα στην παρέα πως δεν είναι κακό κάποιοι να τα φτιάξουν μεταξύ σας για να απενοχοποιηθεί εάν αυτό είναι που τον/την κρατάει.

6. Στείλε ένα αστείο βιντεάκι για να δείξεις ότι σου ήρθε στο μυαλό για να χαλαρώσει με χιούμορ και μετά χτύπα με πολύ ξεκάθαρο φλερτ τύπου «θέλω να είμαι ο λόγος για να γελάς».

7. Μοιράσου ένα σοβαρό σου πρόβλημα μαζί τ@ και δώσε την ευκαιρία να έρθει πιο κοντά σου συναισθηματικά.

8. Βρες μια αφορμή για να ξεκινήσει ένα «παιχνίδι» μεταξύ σας όπως π.χ. το γαργάλημα.

9. Εκμυστηρεύσου σ’ ένα τρίτο άτομο -από την παρέα- πώς αισθάνεσαι και ζήτησέ του να βάλει στο άτομο που σ’ ενδιαφέρει το μικρόβιο του πόσο ταιριάζετε, τι ωραία σχέση θα είχατε κ.τ.λ. Ίσα-ίσα για να φύγει το μυαλό του ατόμου αυτού από το ξεκάθαρο friend zone.

10. Βρεθείτε οι δυο σας σε σπίτι -έτσι κι αλλιώς φίλοι είστε και δεν υπάρχει περίπτωση να παρεξηγηθεί η κίνηση. Βρες πρόφαση ότι δεν είσαι στα καλύτερά σου από το άγχος, και πρότεινε να παίξετε ένα drinking game για μα ξεχαστείς. Λίγο τα γέλια, λίγο η ζαλάδα από το αλκοόλ, θα βγουν πράγματα στη φόρα.

11. Οργανώστε εκδρομές ή δραστηριότητες σε μέρη που ξέρεις ότι μόνο εσείς οι 2 ενδιαφέρεστε να πάτε.

12. Πέτα πρόταση σ’ αυτό το άτομο, σε αντίστοιχη συζήτηση εννοείται, ότι αν δεν έχετε παντρευτεί έως κάποια ηλικία, να παντρευτείτε μεταξύ σας. Αν και καλά δώσει το οκ, ξεκίνα εν καιρώ τον χαβαλέ, με εικόνες από το μέλλον σας και υποθετικά σενάρια σχέσεων.

13. Ξεκίνα να προτείνεις πιο εντατικά να βγαίνετε η να μένετε μόνοι, με το πρόσχημα πως νιώθεις πιο κοντά τ@ σε σχέση με τους υπόλοιπους.

14. Επιδίωξε να συζητήσεις πιο ανοιχτά το θέμα για μετάβαση από φιλία σε κάτι παραπάνω ρωτώντας αν θα μπορούσε να σε δει αλλιώς.

15. Με έμμεσο τρόπο δήλωσε πως δεν είναι τυχαίο (αν όντως συμβαίνει) ότι εσείς οι δυο είστε εκτός σχέσης. Σαν να υπονοείς πως πρέπει να καταλήξετε μαζί κάποια στιγμή.

16. Ακόμα κι αν στην αρχή ντρέπεσαι και φοβάσαι, να τ@ καρφώνεις με το βλέμμα σου. Αν το κάνεις θα δείξεις πόσο πιστεύεις στον εαυτό σου αλλά και μαζί με ένα μικρό χαμόγελο, θα στείλεις το πρώτο μήνυμα.

17. Περνάς μια βόλτα από τη δουλειά για ένα γεια ή ένα καφεδάκι στα γρήγορα (στείλε ένα μήνυμα πιο πριν ή ένα κάνε ένα τηλέφωνο του τύπου «τυχαίνει να είσαι στο δρόμο μου, σε βολεύει να περάσω να σε δω που μου έλειψες;»).

18. Θυμήσου κάτι μικρό που ανέφερε ότι θέλει ν’ αγοράσει και πρόσφερέ το την επόμενη φορά που θα βρεθείτε.

19. Δώσε ένα ψευδώνυμο. Αυτό δείχνει οικειότητα. Φρόντισε να είναι κάτι γλυκό και παιχνιδιάρικο. Αν σου δώσει κι ο άλλος, τότε βουρ στο ψητό.

20. Για τους τολμηρούς: Σε ένα φιλία για καληνύχτα, πήγαινε πιο αργά από το κλασικό σταυρωτό και τσέκαρε αν θα νιώσει αμηχανία ή προσμονή μήπως πάτε για ένα διαφορετικό φιλί.

21. Παίξε μπάλα με αφιερώσεις τραγουδιών ή με ταινίες που στέλνουν ξεκάθαρα το μήνυμα -αυτό θα είναι το εκπαιδευτικό σου υλικό.

22. Φρόντισε να υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά στη στάση σου απέναντί τ@ σε σχέση με την υπόλοιπη παρέα. Ακόμα και στον τρόπο που κάνεις προσκλήσεις, έχει σημασία να πεις «λέω να πω σε όλους μου τους φίλους, αλλά και σε σένα».

23. Αν θέλεις να γίνεις λίγο τόξικ μπορείς να παίξεις το κλασικό παιχνίδι του κρύο-ζέστη όπου θα φέρεσαι διαχυτικά και γλυκά και την επόμενη στιγμή θα το κόβεις. Με δική σου ευθύνη όμως.

24. Σε κάποια από τις εξόδους σας πηγαίνετε για χορό και δώσ’τα όλα κάνοντας ξεκάθαρο ερωτικό κάλεσμα.

25. Διάβασε το Βγες απ’ το Friendzone, το e-book του pillowfights και ξέχνα μια για πάντα τη φιλική σας ιστορία!