Η συγχώρεση είναι μιας μορφής δύναμη. Θέλει δύναμη να μπορείς να συγχωρείς, να πηγαίνεις παρακάτω, χωρίς να σημαίνει πως υποχωρείς ή επαναπαύεσαι, απλώς δεν κρατάς καμία κακία, δε νιώθεις κανένα συναισθηματικό βάρος, και είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις την όποια κατάσταση αντικειμενικά και ψύχραιμα. Ας δούμε με ποιον τρόπο, λοιπόν, το κάθε ζώδιο συγχωρεί. Πόσο άνετα προσπερνάει ό,τι το ενόχλησε; 

 

Κριός

Όσο εύκολα θυμώνει, άλλο τόσο και ευκολότερα συγχωρεί. Δεν μπορεί να κρατήσει μούτρα, δεν είναι του χαρακτήρα του. Μπορεί στην αρχή να σου δείξει ότι πειράχτηκε, όμως στην πραγματικότητα σε έχει συγχωρήσει πριν καν του το ζητήσεις. Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι είναι μεγαλόψυχος, αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να συσσωρεύει αρνητική ενέργεια μέσα του, του χαλάει τη διάθεση. Μη νομίζεις όμως ότι ξεχνάει το ίδιο εύκολα, μιας και έχει μνήμη ελέφαντα.

Ταύρος

Το ταυράκι δεν είναι εύκολο στη συγχώρεση. Πάντα θα βλέπει εκείνο το κόκκινο πανί στο πίσω μέρος του μυαλού του. Αλλά άπαξ και αποφασίσει ότι εσύ είσαι πιο σημαντικός από τον εγωισμό του που πληγώθηκε, τότε δε θα αργήσει να έρθει να σου κάνει τις γνωστές τους τσαχπινιές. Θα επανέλθει για χάδια και γλυκόλογα, θα σε προσεγγίσει τόσο θερμά που θα απορείς αν όντως ήταν τόσο θυμωμένος όσο έδειχνε. Αλλά μην ξεγελαστείς. Αν δε λάβει την προσοχή που ελπίζει, θα αρχίσει πάλι να βγάζει καπνούς απ’ τα ρουθούνια.

Δίδυμος

Θα σε συγχωρέσει. Είναι σίγουρο αυτό. Τουλάχιστον το μισό του είναι δεν μπορεί χωρίς εσένα. Το άλλο μισό βέβαια δε θα ξεχάσει ποτέ αυτό που τον απομάκρυνε. Για αυτό θα σε συγχωρέσει και με προϋποθέσεις. Υπόσχεσαι να μην το ξανακάνεις; (ξέρεις εσύ τι έκανες, δε θα κάτσει τώρα να το ξανά αναλύσει) Θα είσαι υπόδειγμα σχέσης, όπως ακριβώς σε θέλει; Ωραία. Θα αισθάνεσαι ότι κρατά μια πισινή, ακόμα και εφόσον έχει δεχτεί τη συγγνώμη σου μαζί με σένα ξανά στη ζωή του. Αν τον δεις να χάνεται στις σκέψεις, να δυσανασχετεί, μην τον ρωτήσεις τι έχει• ξέρεις ήδη.

Καρκίνος

Εφόσον τα μάτια του θα έχουν στερέψει από τα δάκρυα, και θα έχει ανασύρει οτιδήποτε του έχεις κάνει από τη πρώτη μέρα της γνωριμίας σας μέχρι τώρα, άπαξ και έχει πει το κομμάτι του, προσπαθώντας να σε πληγώσει όπως τον πλήγωσες με λόγια μαχαιριές, το καρκινάκι θα σε συγχωρέσει. Μόνο αν αισθάνεσαι αρκετές ενοχές. Και εφόσον έχεις υποσχεθεί από λαγούς με πετραχήλια μέχρι και πράσινα άλογα για να τον ξανακερδίσεις. Η αλήθεια είναι ότι σε έχει ήδη συγχωρέσει, αλλά χρειάζεται αυτό το κάτι επιπλέον για να αισθανθεί επιβεβαίωση ότι επιστρέφεις με όλη σου τη καρδιά για να μείνεις.

Λέων 

Δεν ξεχνάει το λιοντάρι. Σου το κρατάει. Αν το ενοχλήσεις δε θα το περάσει στο ντούκου. Βέβαια, δε θα κάτσει και να ασχοληθεί να σου αναλύσει τι σκέφτεται, τι νιώθει, ούτε δικαιολογίες θα βρει, ούτε σκηνές θα κάνει. Θα αδιαφορήσει. Αυτό. Απλά και ήρεμα. Κι ας βράζει κι ας καίγεται.Αφού περάσει, όμως, ο καιρός και φύγει η πρώτη μπόρα, σίγουρα θα σε συγχωρέσει, αλλά μην περιμένεις να έρθει να στο πει, ούτε στάση θα αλλάξει απέναντί σου. Σε συγχώρεσε μέσα του κι αυτό αρκεί. Δε θα στο δείξει κιόλας.

Παρθένος

Να το αναλύσουμε λίγο; Ε ναι. Να δούμε όλες τις παραμέτρους, να εξετάσουμε τους υπόπτους, να δούμε τις αντικρουόμενες πλευρές, να γίνουν όλα σωστά, με τάξη. Ένας παρθένος, πέραν του ότι δε συγχωρεί εύκολα, θα το σκεφτεί από εκατοντάδες εκατομμύρια πλευρές μέχρι να βγει άκρη. Οπότε αν έκανες κάτι που πρέπει να ζητήσεις συγνώμη, ετοιμάσου για χρονοβόρα διαδικασία που διαρκεί και διαρκεί, όπως το απορρυπαντικό ένα πράγμα.

Ζυγός

Μόνο όταν δει ότι πραγματικά έχεις μετανιώσει. Ο Ζυγός δε θα σε συγχωρήσει αμέσως, αλλά όχι γιατί θέλει να το παίξει δύσκολος και να κάνει πείσματα. Θα σου αφήσει ένα χρονικό διάστημα να σκεφτείς και να καταλάβεις τι έκανες, να αναλύσεις την κατάσταση μόνος σου και μετά, για να σε συγχωρέσει, περιμένει να τα συζητήσετε και μαζί.

Σκορπιός

Ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα εξ αρχής: δε θα σε συγχωρέσει. Μην έχεις φρούδες ελπίδες. Ό,τι κι αν κάνεις, ό,τι κι αν πεις, όσο κι αν σ’ αγαπάει. Απλά κάποια στιγμή θα αποφασίσει να βάλει κάποια πράγματα πίσω του, να τα αφήσει στο παρελθόν γιατί δεν μπορεί στη σκέψη να μη σε έχει αυτός και να σε έχει άλλος. Θα κάνει πως δε συνέβει τίποτα, να ξεχάσει και να ξεχαστεί. Το θέμα είναι, κάτι που ο ίδιος ενδεχομένως να μην καταλαβαίνει καν, τον εαυτό του δεν συγχωρεί, που αφέθηκε, που επέτρεψε στον εαυτό του να πληγωθεί, που δεν το είδε, που είχε εμπιστοσύνη.

Τοξότης

Στου Τοξότη την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Κι αν δεν ανοίξει πάρε την πόρτα και φύγε. Δεν ιδρώνει το αυτάκι του. Μην περιμένεις να τον χτυπήσεις στο φιλότιμο. Με το που του κάνεις κάτι, έχει φύγει μίλια μακριά κι ούτε θα τον ξαναδείς, ούτε θα τον βρεις, μήτε θα του ξαναμιλήσεις. Τρελό πείσμα. Θα πάει παρακάτω, θα σε συγχωρέσει επιφανειακά, αλλά μέσα του θα το θυμάται πάντα. Μην τον παρεξηγείς όμως. Είναι που θέλει ξεκάθαρες κουβέντες και τον ενοχλεί αφάνταστα η αχαριστία. Άσ’ τον να ηρεμήσει μόνος του.

Αιγόκερως 

Για να σε συγχωρέσει ο Αιγόκερως, πρέπει να παρακαλέσεις. Το πείσμα του και ο εγωισμός του είναι πάνω απ’ όλα, οπότε θέλει να σε δει να πέφτεις στα πατώματα μέχρι να δει ότι έχεις όντως μετανιώσει. Ένα ζώδιο δύσκολο στη συγχώρεση που θέλει πάνω από όλα την ικανοποίηση ότι σε είδε να παρακαλάς μέχρι να σε συγχωρέσει. Τώρα το κατά πόσο το εννοεί ή το κάνει μόνο για να πει ότι το έκανε, είναι άλλο θέμα.

Υδροχόος

Μία κι έξω. Αν ζητήσεις συγνώμη και την εννοείς, θα τη δεχτεί κατευθείαν. Όσο περισσότερες φλυαρίες βάζεις, όσο περισσότερη γκρίνια και συζήτηση υπάρχει, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να τσαντιστεί και να αλλάξει γνώμη. Σιχαίνεται τα ημίμετρα, τα δήθεν, τα μεγάλα λόγια και τα πολλά. Το ίδιο ισχύει και για τις συγγνώμες του. Απλά λιτά και ξεκάθαρα. Έτσι συγχωρεί ο Υδροχόος.

Ιχθύς 

Δε χρειάζεται να ζητήσεις συγχώρεση από έναν Ιχθύ. Συγχωρεί τα πάντα αμέσως. Το θέμα είναι κατά πόσο εσύ θα εκμεταλλευτείς αυτή την κατάσταση ή όχι. Κάποια στιγμή η ανοχή του θα σε εξαντληθεί και τότε δεν πρόκειται να σου δώσει ούτε την παραμικρή σημασία. Οπότε πρόσεχε πώς του συμπεριφέρεσαι, γιατί είναι πολύ καλός μέχρι να θυμώσει και να έρθει η στιγμή της μεγάλης έκρηξης.