maira212

Αγάπες, λουλούδια, καρδούλες, μηνυματάκια και όλα τα συναφή. Έτσι ξεκινούν όλες οι όμορφες σχέσεις. Στην αρχή μιας γνωριμίας, περνάς λίγο χρόνο με τον σύντροφό σου, βγαίνετε συγκεκριμένες μέρες και αν κοιμάστε ο ένας στον άλλον, αυτό συμβαίνει μετρημένες φορές. Όταν ξεκινά η σχέση σας, νιώθετε έντονα την ανάγκη να περνάνε περισσότερο χρόνο ο ένας με τον άλλον, κάνετε πολλά πράγματα μαζί και μοιράζεστε ακόμη περισσότερα.

Κάποια στιγμή το πολύ μαζί, κουράζει! Βαλτώνει η σχέση αν δεν έχετε και ξεχωριστές εμπειρίες, συνήθειες. Δεν έχεις νέα να πεις σ’ έναν άνθρωπο με τον οποίο είστε όλη μέρα μαζί. Τι να πεις; «Πήγαμε εκεί και κάναμε αυτό»; Μα το ξέρει, μαζί ήσασταν. Καλές οι σχέσεις αλλά καλό είναι να μη γίνονται και εμμονικές, να έχει ο καθένας τον χώρο του και δε μιλάμε αποκλειστικά για πραγματικό χώρο αλλά και για νοητό, να περνά χρόνο και χωρίς εσένα.

Σκέψου λίγο πόσο θα σας ανανεώσει να περάσετε λίγο χρόνο χώρια; Θα αναζωπυρώσει τη φωτιά που είχατε στα πρώτα ραντεβού τότε που είχατε διαφορετικές ζωές και ενδιαφέροντα. Δεν ανυπομονούσες περισσότερο να βρεθείτε όταν δε βρισκόσασταν κάθε μέρα;

Είχε τη γλύκα της εκείνη η αγωνία του «πού να είναι τώρα και τι να κάνει, με σκέφτεται άραγε;» Το παιχνίδι με τα μηνύματα, τα βλέμματα και τα ραντεβού είναι αυτό που κρατά ζωντανό το πάθος ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι.Όταν η σχέση γίνει συνήθεια τότε και οι πράξεις σας σε όλους τους τομείς θα γίνονται μηχανικές και ανιαρές. Θα βαρεθείς εύκολα κάτι το οποίο θα ξέρεις απέξω και ανακατωτά και κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει γι’αυτό.

Φύγε λίγες μέρες μακριά με την παρέα σου, να δείτε νέα μέρη, να δοκιμάσετε καινούργια πράγματα, να μην μπορείς να πετύχεις το έτερον ήμισυ ούτε τυχαία στον δρόμο -καλό θα σας κάνει, θα δεις! Ακόμα κι αν δεν μπορείς να φύγεις κάποιο ταξίδι τώρα, μακρινό ή κοντινό, φρόντισε για λίγες μέρες να μη βρεθείτε. Μην επικοινωνήσεις με 60 μηνύματα τη μέρα, μην επιδιώξεις να βγείτε μαζί και μην περάσεις από το σπίτι του, γιατί ξέρουμε και οι δύο ότι εκείνος δεν είναι ο κοντινότερος δρόμος να πας εκεί που θέλεις!

Κάνε πράγματα για τον εαυτό σου και άσε και τον σύντροφο σου να κάνει πράγματα για τον εαυτό του. Πήγαινε να δεις εκείνη την ταινία που δεν ήθελε με τίποτα να δείτε, ξανά πήγαινε στο γυμναστήριο που κοντεύουν να ξεχάσουν ότι έχεις γραφτεί, βγες με φίλους και φίλες που χαθήκατε επειδή σ’ έφαγε ο έρωτας.

Μη σε παίρνει από κάτω, δεν είναι σαν χωρισμός. Σε καμία περίπτωση το να έχει ο καθένας σας τον χώρο και τα ενδιαφέροντά του δεν αποτελεί ένδειξη ότι δεν ενδιαφέρεστε πραγματικά ή είστε στα πρόθυρα χωρισμού. Θα κάνει πολύ καλό στη σχέση σας το να λείψετε λίγο ο ένας στον άλλον, θα την ανανεώσει τραβώντας σας από τη ρουτίνα στην οποία έχετε πέσει.

Όταν γίνεις καθημερινή συνήθεια για έναν άνθρωπο, δεν τον εκπλήξεις με τίποτα πια και έτσι σταματάς να εκπλήσσεις και εσένα. Κακό πράγμα η ανία και εσύ δεν την θέλεις ούτε στη ζωή σου ούτε στη σχέση σου. Φρόντισε να κάνεις πράγματα που ανανεώνουν τόσο εσένα όσο και τη σχέση που έχεις δημιουργήσει. Όσο πιο δραστήριο και ευτυχισμένο κρατάς τον εαυτό σου τόσο ευτυχισμένο θα κάνεις και τον άνθρωπο δίπλα σου. Δεν είναι ανάγκη να είστε όλη τη μέρα μαζί για να είστε ερωτευμένοι, είναι ανάγκη όμως να μη βαρεθείτε στη σχέση σας για να μείνετε ερωτευμένοι!

Συντάκτης: Κατερίνα Μάρου
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!