Ωραία! Μες στις εντάσεις μας αφήνει ο Σεπτέμβριος -για να μην το ξεχάσουμε το κάνει, καταλάβατε, διαφορετικά τι λόγους είχε να ‘ναι ξινούτσικος και να μας ταλαιπωρεί χωρίς λόγο κι αιτία; Κατά έναν περίεργο τρόπο, αισθηματικά κι επαγγελματικά μπλέκονται αυτήν την εβδομάδα και χαρά στα ζευγάρια που δουλεύουν μαζί. Όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να πάρουμε ποπ κορν και να χαζέψουμε, θα ‘ναι σαν μεξικάνικη σαπουνόπερα ένα πράγμα. Ευτυχώς, όμως, έχουμε μία Νέα Σελήνη στο τέλος της εβδομάδας κι αν σοβαρευτούμε λίγο, θα μπορέσουμε να κάνουμε μία νέα αρχή στις σχέσεις μας. Εκτός κι αν περνάτε μια χαρά έτσι. Περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, δε λένε;

 

Κριός

Ώρα να σηκώσεις τα μανίκια και να ριχτείς στη δουλειά, Κριαράκι μου γιατί αν χάσεις την ευκαιρία που σου δίνεται να μαζέψεις το χάλι που επικρατεί στη σχέση σου, δε θα το γλυτώσεις το κράξιμο, στ’ ορκίζομαι. Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά θα πέσεις με τα μούτρα στη δουλειά και να πώς μαζεύονται τα παράπονα και η γκρίνια από το ταίρι σου. Εκτός αν είσαι μαζόχας, οπότε πάω πάσο. Εσύ που είσαι ακόμα μοναχούλι, πάρ’ το με το μαλακό. Ναι, εντάξει, είδες μια ψυχή κι ερωτεύτηκες και μπράβο σου. Είσαι σίγουρος πως βρήκες την αδερφή ψυχή ή θα πρέπει να υπομείνουμε την γκρίνια σου, όταν συνειδητοποιήσεις πως έχεις κάνει πατάτα;

Pillowfight: Το περίμενες ότι ο Ζυγός θα ήταν τόσο δυναμικός; Ε, ούτε κι εγώ! Του πάει, όμως.
Goodnight: Ούτε τον ήλιο δε θέλει να βλέπει ο Καρκίνος. Θα μουχλιάσει στο τέλος. Κι εσύ μαζί του.

 

Ταύρος

Πώς τα φέρνει η τύχη, ε, Ταυράκι μου; Συνήθως σου φωνάζω να ‘σαι πιο ενεργός όσον αφορά τη σχέση σου και να που αυτή την εβδομάδα σου λέω να κάτσεις στ’ αβγά του, να ‘σαι φρόνιμο παιδάκι και κυρίως μη μιλάς για θέματα όπως η δουλειά. Εκτός αν είστε συνεργάτες με το ταίρι σου, οπότε καλά κρασιά. Δε θέλει πολύ ώστε μια κουβέντα να γίνει βόμβα ναπάλμ, γι’ αυτό καλύτερα να πάρεις πασατέμπο για να ‘χεις κάτι ν’ απασχολείς το στόμα σου. Αν είσαι ελεύθερος, όσο κι αν το προσπαθήσεις, πάλι μόνος θα μείνεις. Δε θέλει να σε βοηθήσει το σύμπαν, βρε παιδί μου. Δεν ξέρω τι του ‘χεις κάνει αλλά σου ‘χει θυμώσει.

Pillowfight: Απλά, λιτά κι απέριττα αλλά με πολλή αγάπη. Αυτά δίνει ο Καρκίνος. Τα θες;
Goodnight: Έχει μεγάλο σόι ο Υδροχόος και θέλουν όλοι να ξέρουν το πώς και το γιατί. Άπαπα!

 

Δίδυμος

Η εβδομάδα σου εξαρτάται καθαρά από ‘σένα, Διδυμάκι μου, οπότε κανόνισε να τα κάνεις θάλασσα και μετά να τραγουδάς το «Άνοιξε πέτρα για να μπω» σαν τη Μαρινέλα. Τα κάνεις κάτι κουλά εσύ κι αντί να χαρείς τα δώρα των πλανητών και να περάσεις ζωή και κότα στη σχέση σου, πας και θυμάσαι κάτι ψόφιες ιστορίες απ’ το παρελθόν κι όχι μόνο αυτό, αλλά τις κάνεις μέρος της ζωής σου. Πάλι θάλασσα θα τα κάνεις, στο λέω για να μην εκπλαγείς. Αν δεν έχεις ταίρι, μη νομίζεις ότι κουβαλώντας το παρελθόν σου μαζί σου όπου πας θα σε βοηθήσει να βρεις σύντροφο. Γιατί, ναι, αυτό που θέλει μια νέα σχέση για να πάει καλά, είναι η μίρλα για τον/την πρώην σου.

Pillowfight: Ναι, ο Υδροχόος είναι party animal. Εσύ πας πίσω, ε; Αφού είστε το ένα και το αυτό!
Goodnight: Με την άποψη που έχει ο Παρθένος για τον εαυτό του, γιατί να ‘χεις εσύ καλύτερη;

 

Καρκίνος

Bρε Καρκινάκι μου, ζήλεψες τη δόξα των ερημιτών αλλά επειδή δε θες να τρέφεσαι με χόρτα και σαλιγκάρια έχεις αποτραβηχτεί από τα εγκόσμια αλλά στον πολιτισμό; Όχι ότι μου κάνει εντύπωση ότι θες να ‘σαι εσύ, η κουβέρτα σου και το Netflix, αλλά αν δεν εξηγηθείς σταράτα στο ταίρι σου, μπορεί να διαβάσει λάθος τα σήματα καπνού και τότε την έβαψες. Καλή η μοναξιά, δε λέω, αλλά πολλές φορές την απολαμβάνεις καλύτερα με παρέα. Όσο για ‘σένα το μπακούρι, σου φέρνω καλά νέα. Δεν ξέρω αν τα συμπεράσματα που ‘χεις βγάλει είναι θετικά ή όχι για το άτομο που σ’ ενδιαφέρει αλλά κι όλα στραβά να πάνε, τουλάχιστον θα ξέρεις πού πατάς και πού πηγαίνεις.

Pillowfight: Θα κάνει τα πάντα να βρει χρόνο για ‘σένα ο Αιγόκερως. Απορεί κι ο διευθυντής του.
Goodnight: Πάει, χάλασε κι ο Λέοντας. Έχει, λέει, δουλειές με φούντες. Άλλο και τούτο.

 

Λέων

Πώς καταφέρνεις να μετατρέπεις τα αισθηματικά σου σε «μπίζνες σε απόγνωση» δεν μπορώ να το καταλάβω, Λιονταράκι μου. Λες κι έχεις λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα στη σχέση σου, είπες να ταράξεις τα νερά και να βγάλεις το ταίρι σου απ’ τα ρούχα του με τις σπατάλες που κάνεις. Αν δεν έχεις φυτέψει κανένα δέντρο που βγάζει λεφτά στην αυλή σου, κάνε λίγο κράττει, γιατί βλέπω τον σύντροφό σου να κηρύττει πτώχευση στη σχέση σας. Αουτς, μόνο αυτό σου λέω. Αν δεν είσαι σε σχέση, δε σε ανησυχεί τι θα σπαταλήσεις αλλά η νηνεμία στα ερωτικά σου. Δεν κουνιέται φύλλο, όντως! Όχι λόγω καλοσύνης όμως, αλλά λόγω γκαντεμιάς!

Pillowfight: Παιχνιδιάρης και τσαχπίνης, όπως πάντα, ο Τοξότης. Πώς να μη σε καταφέρει!
Goodnight: Έχει άλλον έρωτα αυτήν την εβδομάδα ο Ταύρος. Τη δουλειά του. Άσχημα τα πράγματα.

 

Παρθένος

Αμάν, βρε Παρθενάκι μου, αν νιώθεις λες κι είσαι του πεταματού, πώς θα κάνεις το άλλο σου μισό να πιστέψει πως είσαι θησαυρός; Και το κεφάλι με τσεκούρι να του ανοίξεις και να του βάλεις μέσα την ιδέα, αν εσύ ο ίδιος θεωρείς ότι σου κάνει χάρη που είναι μαζί σου, εκεί θα καταλήξετε, να το θυμάσαι. Επίσης να θυμάσαι πως το αμόρε σου σε βλέπει όπως αισθάνεσαι, άρα πρέπει να αποφασίσεις τι αισθάνεσαι. Λουλούδι του Μαγιού ή γαϊδουράγκαθο ενοχλητικό και μόνο; Τα ίδια να κάτσεις να σκεφτείς κι εσύ που είσαι ακόμα single. Αν δεις το άτομο που σ’ ενδιαφέρει να σου γυρνάει την πλάτη, είναι γιατί μάλλον βαρέθηκε το δράμα σου.

Pillowfight: Θα στα πει σταράτα ο Ταύρος. «Σε Γουστάρω. Γουστάρεις κι εσύ;» Ναι, γουστάρεις!
Goodnight: Έχει πολλές φουρτούνες ο Κριός κι εσύ θα ζαλιστείς μαζί του. Κρίμα δεν είναι;

 

Ζυγός

Είπαμε, όλα τα φώτα πάνω σου, Ζυγάκι μου, αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να πάρεις ψηλά τον αμανέ και να το παίζεις Μαρία Αντουανέτα! Αν κάποιο πουλάκι σου σφύριξε πως είσαι ο ομφαλός της Γης, σου είπε ψέματα και τώρα γίνεσαι ρεζίλι. Παρακάλα να ‘χει υπομονή το ταίρι σου με τα καμώματά σου, γιατί τα ψώνια δεν τα συμπαθεί κανείς. Άσε που μ’ αυτά και μ’ αυτά ξέχασες πως έχεις σύντροφο. Ομολογώ ότι με εκπλήσσεις, αλλά τι να σου πω κι εγώ! Αν είσαι ακόμα σόλο, αλλά θες να σταματήσεις να έχεις την ησυχία σου, θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου τι θες. Δεν μπορείς να ‘χεις και την Κική και την Κοκό. Λοιπόν, τι λες, θα πας παρακάτω αναποφάσιστε άνθρωπε;

Pillowfight: Δώσε ψίχουλα στον Λέοντα και θα σου δώσει τον κόσμο όλο. Είναι και κουβαρντάς.
Goodnight: Ξέρεις τι θα σου πω, ε; Ο Αιγόκερως θα σε βάλει πάνω απ’ τη δουλειά. Ξανά. Ω, ναι.

 

Σκορπιός

Έτσι όπως σε είδα με στολή παραλλαγής, νόμιζα πως μπήκαμε στο τριώδιο, βρε Σκορπιδάκι μου και να με συγχωρείς. Ναι, δε λέω, σου αρέσει το παρασκήνιο, αλλά μήπως το παρατραβάς λίγο με την τόση μυστικότητα στις ερωτικές σου σχέσεις; Είναι απλά τα πράγματα. Αν έχεις σχέση, άρχισε τις σφαλιάρες σε όποιον σου κάνει υποδείξεις για το τι θα κάνεις. Θα βγάλεις και το άχτι σου. Εσύ που δεν έχεις σχέση, μπορείς να κάνεις το ίδιο! Ποιος είμαι εγώ που θα σου στερήσω τέτοια χαρά; Και κάτι άλλο ακόμα, χαλαρά με τα μυστήρια, γιατί το άτομο που σ’ ενδιαφέρει θέλει να κάνει σχέση, όχι να παίξει Cluedo.

Pillowfight: Ποιος θα μου το έλεγε ότι το Ψάρι θα σε συναγωνιζόταν σε πάθος. Πάμε ένα ματς!
Goodnight: Πόσο εγωκεντρικός πια αυτός ο Ζυγός; Έσπασε όλα τα κοντέρ και τα ρεκόρ.

 

Τοξότης

Κάτι μου λέει πως ζήλεψες τη δόξα του Λέοντα που έχει καβγάδες με το ταίρι του για τα οικονομικά τους κι είπες να μη μείνεις απ’ έξω, οπότε τι να κάνεις κι εσύ, αποφάσισες να κάνεις τα νεύρα του συντρόφου σου τσατάλια με τις σπατάλες σου, Τοξοτάκι μου. Είσαι σίγουρος ότι αυτό θες απ’ την εβδομάδα σου; Μπορώ να σου βρω χίλιους τρόπους να περάσεις μερικές ενδιαφέρουσες στιγμές αντί να χαλάς τη ζαχαρένια τη δική σου και του συντρόφου σου για το τίποτα. Σκέψου το και ρώτα με. Εδώ θα ‘μαι. Όσο για σένα που είσαι μοναχούλι, το κλειδί για τον παράδεισο το κρατάνε φίλοι. Ή θα σου γνωρίσουν τον έναν και τον μοναδικό, ή ένας από αυτούς θα σου αναστατώσει το είναι.

Pillowfight: Ή έφαγε πολύ μέλι ή όντως γλύκανε ο Δίδυμος. Θα χάσεις τέτοια ευκαιρία;
Goodnight: Αν κάθε λάθος του ήταν κι ένα ευρώ, θα ήταν εκατομμυριούχος το Ψαράκι.

 

Αιγόκερως

Είσαι σίγουρος ότι το σωστό είναι να χώσεις τα αισθηματικά σου σε ό,τι κενά μπορεί να σου αφήσει ελεύθερα η δουλειά σου αυτήν την εβδομάδα, Αιγοκεράκι μου; Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι κάτι κάνεις λάθος, καλό μου, και το μήνυμα που δίνεις στη σχέση σου είναι ότι το κάνεις αγγαρεία. Ναι, το ξέρω ότι πνίγεσαι, αλλά κάτι μου λέει πως εκτός από το πνίξιμο που έχεις στα επαγγελματικά, θα θέλει να σε πνίξει και το ταίρι σου -κυριολεκτικά. Όσο για ‘σένα που είσαι ακόμα μόνος, ο νταλκάς στο κεφάλι σου είναι το αν έχει μέλλον μία γνωριμία που έχεις κάνει ή όχι. Και με το δίκιο σου, είναι καιρός για αποτυχημένες σχέσεις; Κάνε μία έρευνα και, όταν ανακαλύψεις αυτά που θες, προχώρα.

Pillowfight: Να ‘τος ο Παρθένος που θέλει κι αλλαγές. Κοίτα μπας και μπεις κι εσύ στη ζωή του.
Goodnight: Σπάταλος, βρε παιδί μου, ο Τοξότης. Να δω πόσο θα τον αντέξεις.

 

Υδροχόος

Επιχείρηση «πώς να κρατήσω το κουτσομπόλικο σόι μακριά απ’ τα προσωπικά μου και τη σχέση μου» θα ‘πρεπε να λέγεται η εβδομάδα σου, Υδροχοάκι μου, αφού η τάση να έχει άποψη για τα ζητήματά σου ακόμα κι η κουτσή Μαρία θα σε βάλει σε μπελάδες. Επειδή δεν ξέρω αν θα καταφέρεις να κλείσεις τα αφτιά σου στο μακρύ και το κοντό του καθενός, καλύτερα μακριά κι αγαπημένοι -και με αυτούς, και με το ταίρι σου. Αν είσαι μόνος, σου επιτρέπω να ξεπορτίζεις όσο συχνά θες. Ναι, και για τη διασκέδασή σου νοιάζομαι αλλά κυρίως για να βρεις την αδελφή ψυχή σου, βρε. Κάπου εκεί έξω είναι και παρτάρει, καθώς σε περιμένει να κάνεις την εμφάνισή σου.

Pillowfight: Φουριόζος και ξέρει τι θέλει από ‘σένα ο Κριός. Εννοείται ότι πρέπει να του πεις «ναι».
Goodnight: Αν δεις κάποιον με καμπαρντίνα, γυαλιά και σκουφί, ο Σκορπιός είναι. Μακριά εσύ, ε;

 

Ιχθύς

Στην κυριολεξία μες στην υπερβολή είσαι αυτή την εβδομάδα, βρε Ψαράκι μου. Κάνεις την τρίχα τριχιά κι άντε να μαζέψεις τα συναισθήματά σου τα ασυμμάζευτα. Να δω τι θα κάνω με ‘σένα. Δεσμευμένοι κι αδέσμευτοι θα τσακωθείτε με την ψυχραιμία κι αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι τι σας έφταιξε η κακομοίρα. Για το καλό σας δουλεύει και τώρα που θα ‘στε σαν τα αγρίμια αυτές τις μέρες και θα κάνετε το ένα λάθος μετά το άλλο, θα καταλάβετε τι εννοώ, αλλά θα ‘ναι αργά. Όσοι έχετε ταίρι, θα το φέρετε στο αμήν κι όσοι είστε μόνοι, θα διώξετε από δίπλα σας όποιον ενδιαφέρεται για σας. Δε λέω, θέλει κόπο να το πετύχεις αυτό κι εσείς τα καταφέρατε. Ζήτω!

Pillowfight: Σε καταλαβαίνω. Πώς να μη σε ρίξει με τόσο μυστήριο ο Σκορπιός; Τα θες κι εσύ!
Goodnight: Όλο και κοιτάει πίσω απ’ την πλάτη του στα παλιά ο Δίδυμος. Φτάνει, παιδί μου, πια.

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη