«Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου». Μια τόσο δα μικρή πρόταση που κρύβει μέσα της όλα τα αισθήματα του κόσμου. Κι είναι το πιο γλυκό, τρυφερό κι ερωτικό που μπορείτε να πείτε για τον σύντροφό σας ως ευχαριστώ. Θεωρείται ουτοπία να πιστεύουμε ότι υπάρχει το άλλο μας μισό. Και δεν είναι υπέρ μας να θεωρούμε ότι ερχόμαστε μισοί σ’ αυτή ζωή. Και πόσα μισά μας υπάρχουν, για να καταλήξουμε ποιο είναι εκείνο που μας ταιριάζει; Υπάρχει λοιπόν από ένα ολόκληρο που ανήκει στον καθένα και τα δύο ολόκληρά μας δημιουργούν το ιδεώδες της σχέσης σας.

Δείγμα μια υγιούς σχέσης είναι η ισορροπία μεταξύ των ζευγαριών. Αυτό που συχνά λέμε· να εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος. Να έχουν την ίδια συναισθηματική αντίληψη και παράλληλα να διατηρούν μέσα απ’ αυτή, την προσωπικότητά τους. Να είναι αυτόνομοι κι όχι αγκιστρωμένοι ο ένας στον άλλον.

Κανένας δε μας ανήκει. Δεν είναι ιδιοκτησία μας κι εμείς δεν είμαστε κτήμα τους. Είχαμε τις ζωές μας πριν από τη δημιουργία της σχέσης κι οφείλουμε να τις αποδεχόμαστε, να τις σεβόμαστε και να τις επιτρέπουμε να διατηρούνται. Σημαντικά στοιχεία για τη δημιουργία μιας αρμονικής συνύπαρξης είναι η κατανόηση, οι υποχωρήσεις, η συντροφικότητα και η αμοιβαία επίδραση μεταξύ σας.

Ο άνθρωπός μας είναι ο αντικατοπτρισμός του δικού μας χαρακτήρα, ο εαυτός μας. Είναι η ανάγκη μας να έχουμε στη ζωή μας αυτούς που μας απέδειξαν ότι αξίζει να τους χαρίσουμε όλο τον κόσμο, γιατί πολύ απλά κατάφεραν να μας ανοίξουν τον δικό τους. Αυτούς που όταν υπάρχει ένα πρόβλημα δε λύνουν τη σχέση, αλλά το πρόβλημα. Που είναι δυναμικοί, δε ρίχνουν ευθύνες, δε στερούνται ενδιαφέροντα και δε σαμποτάρουν τα δικά μας. Η αυτονομία της προσωπικότητας του καθενός μέσα στη σχέση. Ο ιδανικός σύντροφος που θα σου εξασφαλίζει τις ανάσες σου, τον χώρο σου και τον δικό σου προσωπικό χρόνο, ν’ αφιερωθείς σε οτιδήποτε θελήσεις.

Άνθρωπός σου είναι αυτός που θα ξέρει τον τρόπο να σε πλησιάσει για να σε ρωτήσει κι όχι να απαιτήσει να του μιλήσεις για να διευθετήσετε τα ζητήματά σας. Που γνωρίζει πως μπορεί να στερηθείτε τον κοινό σας χρόνο και το αντιλαμβάνεται, για να μπορέσετε εσείς να λειτουργήσετε αυτόνομα ως προσωπικότητα.

Άνθρωπός σου είναι αυτός που πάντα θ’ ανακαλύπτει τρόπους για να σου προσφέρει τη συναισθηματική του ασφάλεια. Θα έχει επενδύσει τον χρόνο του να σε μάθει, να γνωρίζει με βεβαιότητα πώς να χειριστεί τους καβγάδες, τις εντάσεις και πώς να εφεύρει τρόπους υποχώρησης και για τους δυο σας. Γιατί ξέρει το μυαλό σου. Τρύπωσε, εξερεύνησε και ξέσκισε και το δικό του μυαλό για να το καταφέρει.

Μην αναρωτηθείτε πότε έρχεται η στιγμή που θ’ ανταμώσετε με τον άνθρωπό σας. Δεν υπάρχει συνταγή. Θα εμφανιστεί και θ’ ανατρέψει τα δεδομένα σας. Θα το νιώσετε να σας προειδοποιεί, να σας φωνάζει. Θα έρθει όταν έχετε πειστεί ότι δεν υπάρχει για σας. Θα καταλάβετε ότι τον αγαπούσατε πριν καν τον συναντήσετε. Και τότε τα σκοτάδια του καθενός, οι δυο μαζί θα τα κάνετε φως. Και θ’ αποδείξετε ότι οι ζωές σας δεν ενώνονται από δύο μισά, αλλά από τα ολόκληρά σας.

 

 

 

 

 

 

 

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου