Το πάθος είναι μία υπόθεση εντελώς προσωπική, είναι ένα δυνατό συναίσθημα, που δύσκολα μπορείς να το ελέγξεις. Δεν μπορείς να το περιγράψεις με λόγια, όμως όταν είναι υπαρκτό στην καρδιά σου, γίνεται ο οδηγός σου, που σε παρασύρει σε μονοπάτια ανεξερεύνητα, τα οποία τις περισσότερες φορές έχουν εμπόδια, όμως όλη αυτή η διαδρομή, είναι ιδιαίτερα συναρπαστική!

Το πάθος, είτε θα σου χαρίσει δυνατές συγκινήσεις και θα σε κάνει ακόμα πιο πλήρη και δημιουργικό, είτε θα σε κάψει στο πέρασμά του! Κάθε άνθρωπος, βιώνει με εντελώς διαφορετικό τρόπο το πάθος κι ακόμα κι όσοι το αποφεύγουν έχουν κι αυτοί τις δικές τους ευαίσθητες στιγμές που παραδίδονται άνευ όρων, στο πάθος που έρχεται και κυριεύει το μυαλό και την καρδιά τους! Ποιοι είναι όμως οι πιο παθιάρηδες του ζωδιακού;

 

Κριός

Πάθος σημαίνει δράση για τον εκρηκτικό Κριό, ο οποίος λόγω της πύρινης, παρορμητικής φύσης του, δε φοβάται να ζει έντονα, να απολαμβάνει παθιασμένες στιγμές και να αφήνεται ελεύθερος, σε όσα ορίζει η καρδιά του! Κάν’ το με πάθος κι ας είναι λάθος είναι το μότο της αισθηματικής του ζωής, αφού ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων, που δεν τους αρέσουν οι χλιαρές καταστάσεις! Το πάθος ενεργοποιεί τον Κριό, τον ωθεί να κάνει αλλαγές στη ζωή του, να λειτουργήσει διεκδικητικά, τον οδηγεί σε έναν ακόμα πιο φιλελεύθερο τρόπο δράσης. Το πάθος τον εξιτάρει ερωτικά, όμως πολλές φορές τον κάνει να λειτουργεί αρκετά εγωιστικά. Ένας παθιασμένος Κριός, είναι σαν ένα άτακτο παιδί, που σκαρώνει αταξίες προκειμένου να πετύχει τους στόχους του, που δεν υπολογίζει τον κίνδυνο, δεν έχει τον φόβο, αλλά θα τα δώσει όλα για να απολαύσει αυτό που τόσο πολύ λαχταρά και που θεωρεί ότι είναι δικό του!

 

Καρκίνος

Το πάθος είναι η ψυχική, συναισθηματική και σωματική ολοκλήρωση για τον Καρκίνο, ο οποίος στην ουσία κάνει ένα πολύ μεγάλο λάθος: Μπερδεύει το πάθος, με τον έρωτα και την αγάπη κι όλα αυτά τα συναισθήματα γίνονται μέσα του ένα πολύ δυνατό κοκτέιλ, που τον παρασύρουν να γίνεται εκρηκτικός, συναισθηματικός κι απόλυτα δοτικός! Αν καταφέρεις να αγγίξεις τις ευαίσθητες χορδές του, να του ξυπνήσεις συναισθήματα τα οποία ήταν καλά κρυμμένα μέσα του, τότε σίγουρα θα τον δεις να αφοσιώνεται παθιασμένα σ’ εσένα, σε σημείο όμως που δε θα μπορείς αντέξεις όλη αυτή τη συναισθηματική υπερβολή! Ο παθιασμένος Καρκίνος, αφοσιώνεται στον άνθρωπο του πάθους του, τον ελέγχει, τον φροντίζει, έχει απαιτήσεις, θέλει να είναι δύο άτομα σε ένα. Δε δέχεται ημίμετρα, τίποτα δεν τον εμποδίζει να δείξει αυτό που νιώθει! Το πάθος του δε σβήνει, τον κυριεύει, τον αναστατώνει, τον κάνει να κλαίει τις στιγμές που δεν μπορεί να το εκπληρώσει, δεν μπορεί να το ξεχάσει, δεν μπορεί να το αφήσει πίσω του.

 

Λέων

Το πάθος λάμπει στη ζωή του Λέοντα και τον οδηγεί σε μεγάλες υπερβάσεις, σε απόλυτες καταστάσεις, τον κάνει να αισθάνεται ότι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού! Πάθος για τον Λέοντα είναι το απόλυτο, είναι η δύναμη που τον κάνει να ξεφεύγει από όλα όσα ήξερε ως τώρα, είναι το πιο δυνατό συναίσθημα, που γίνεται γι’ αυτόν τρόπος έκφρασης! Παθιάζεται με κάθε τι που του ξυπνά μέσα του τον πόθο, την ανάγκη για κατάκτηση, τη μεγάλη προσδοκία κι όταν ο Λέοντας είναι παθιασμένος, γίνεται ο κυρίαρχος του παιχνιδιού! Όταν βιώνει ένα αμοιβαίο ερωτικό πάθος, γίνεται ακόμα πιο δημιουργικός, μπορεί να αποδίδει ακόμα καλύτερα στις ανάγκες της καθημερινότητάς του, νιώθει την καρδιά του να ξεχειλίζει από τα πιο όμορφα συναισθήματα και το χαμόγελο είναι μόνιμα κολλημένο στα χείλη του, ενώ αρχίζει παράλληλα να θέτει νέους στόχους για τη ζωή του, κάνει όνειρα, σχέδια κι έχει φιλοδοξίες. Το πάθος λοιπόν, μπορεί να λειτουργήσει πολύ δημιουργικά στη ζωή του Λέοντα. Όταν όμως βιώνει ένα αδιέξοδο πάθος, που έχει εμπόδια, προκλήσεις και μπελάδες, τότε γίνεται ο πρωταγωνιστής μιας ταινίας δράματος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκρατηθεί!

 

Σκορπιός

Ζώδιο του πάθους είναι Πλουτώνιος Σκορπιός, που είναι το αντιπροσωπευτικό δείγμα του ζωδιακού, που εκφράζει το απόλυτο, φλογερό πάθος! Για έναν Σκορπιό πάθος είναι το ανεκπλήρωτο, το παράνομο, το απωθημένο, αυτό που δεν κατάφερε στην ουσία να κατακτήσει, είναι ο έρωτας που δεν είχε ανταπόκριση. Βιώνει έντονα την κάθε στιγμή κι επιβάλει την αποκλειστικότητα, την αφοσίωση, την πλήρη ανταπόκριση, δε δέχεται αρνήσεις, εμπόδια κι αψηφά τον κίνδυνο! Ο παθιασμένος Σκορπιός διεκδικεί, δε στέκεται με δεμένα τα χέρια, αλλά γίνεται ο απόλυτος εξουσιαστής, ο οποίος ζηλεύει, υποψιάζεται, ελέγχει, παρακολουθεί και το μυαλό του είναι μόνιμα κολλημένο στο πονηρό. Το πάθος για τον Σκορπιό λοιπόν είναι αυτή η ερωτική δύναμη, που τον ορίζει και δεν τον αφήνει σε ησυχία, μέχρι να μπορέσει να χορτάσει και να γευτεί το απόλυτο!

 

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι ικανός να αλλάξει τρόπο ζωής για ένα μεγάλο πάθος, μπορεί να κινήσει γη και ουρανό, να κάνει τις υπερβολές του, να αλλάξει συνήθειες, ακόμα και χώρα! Ο απρόβλεπτος τύπος του ζωδιακού, ζει πολλές φορές ένα μεγάλο πάθος, το οποίο τον κυριεύει, του δίνει δύναμη και τον ωθεί να κάνει ριζικές αλλαγές στη ζωή του! Μη νομίζεις ότι το πάθος του κρατά πολύ, έτσι όπως ξαφνικά δημιουργείται, το ίδιο ξαφνικά τον εγκαταλείπει, όμως ο ίδιος απολαμβάνει την κάθε στιγμή, δεν υπολογίζει τα εμπόδια και δεν τον τρομάζει ακόμα κι ο πόνος που μπορεί να προκληθεί από ένα μοιραίο πάθος! Ο παθιασμένος Υδροχόος παύει να φοβάται τη δέσμευση, σταματά να μασά τα λόγια του όταν τίθεται θέμα σχέσης, γίνεται ανατρεπτικός, ερωτικός και γεμάτος εκπλήξεις!