Βρε υπάρχει καλύτερο αίσθημα απ’ αυτό του έρωτα; Όχι πείτε μου. Ειδικά όταν πιστεύεις ότι βρήκες τον άνθρωπό σου και νιώθεις ότι έπιασες λιμάνι κι ήρθε η ώρα να ρίξεις άγκυρα. Επιτέλους λίγη ηρεμία και ευτυχία που τόσο πολύ αναζητούσες και δεν μπορούσες να βρεις. Ώρα να το ζήσεις. Τι γίνεται όμως αν τελικά συνειδητοποιήσεις ότι το ζεις μόνος σου, που λένε; Πόσο πιθανόν είναι να έχεις αφεθεί τόσο πολύ που να αμέλησες κάποια όχι και τόσο προφανή σημάδια που δείχνουν ότι το ταίρι σου είναι μεν μαζί σου, αλλά το μυαλό του -κι όχι μόνο- κάπου τρέχει. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι αυτά τα σημάδια, όλες εκείνες οι σχεδόν μη προφανείς μικρές λεπτομέρειες που συνήθως δε φαίνονται, μα κρύβουν πολλά.

 

1. Σου κόβει ξαφνικά την πρόσβαση σε λάπτοπ και κινητό

Τι γίνεται ρε παιδιά; Εκεί που ζητούσες το λάπτοπ να κάνεις μια εργασία και στο έδινε χωρίς δεύτερη σκέψη, ξαφνικά σταμάτησε να το δίνει. Εκεί που ήξερες κωδικούς τηλεφώνου, να πάρεις ένα τηλέφωνο ρε παιδί μου αν χρειαστεί, πάει κι αυτό, μόνο επείγουσες κλήσεις πλέον καθώς οι κωδικοί αλλάζουν συνέχεια άπαξ και τους μάθεις. Και τότε που βλέπατε μαζί φωτογραφίες και βίντεο απ’ το κινητό σου μοιάζει μακρινή ανάμνηση, καθώς πλέον σου τα δείχνει από μακριά ή τέλος πάντων δεν σ’ αφήνει να παραμείνεις και πολύ στην οθόνη. Μήπως έχουμε κάτι να κρύψουμε;

 

2. Μονίμως στο αθόρυβο

Ούτε δόνηση ούτε τίποτα. Κι όταν ρωτήσεις γιατί, θα σου πει «ε, τώρα είμαστε μαζί μη μας ενοχλούν» ή «εγώ πάντα στο αθόρυβο το έχω όταν είμαι σπίτι». Σε εμάς τα πουλάς αυτά μωρέ; Τόσο καιρό μια χαρά χτυπούσε μέρα-νύχτα και ξαφνικά θυμήθηκες ότι σε ενοχλεί; Και να τα τα τηλέφωνα 11 το βράδυ να τα και τα μηνύματα.

 

3. Αυξάνονται οι έξοδοι με την «παρέα» χωρίς να έχεις πρόσκληση πια

Εντάξει δε λέω, δε γίνεται να βγαίνετε συνέχεια μαζί ή να χώνεσαι, αλλά εκεί που βγαίνατε με κάποιες παρέες μαζί τώρα πλέον πηγαίνει πάντα χωρίς εσένα. Απλά στο αναφέρει κι ούτε σε καλεί ούτε τίποτα κι αργεί και να γυρίσει. Τρεις πιθανότητες υπάρχουν σ’ αυτή τη περίπτωση: ή κάποιος απ’ τη παρέα άρχισε να μη σε χωνεύει, ή κάτι γίνεται εκεί πέρα που δε θέλει να το μάθεις, ή απλώς δε θέλει να είσαι εκεί για να κάνει παιχνίδι. Καλά παίζει κι απλά να θέλει να βγει λίγο χωρίς εσένα, αλλά εμείς οι σχεδόν μόνιμα καχύποπτοι έτσι αρνητικά θα το παίρναμε.

 

4. Δεν έχει χρόνο λέμε

Πού το βρίσκεις πού το χάνεις το ταίρι, όλο κάπου τρέχει. Κι όποτε προτείνεις εσύ κάτι να κάνετε μαζί ή δεν έχει λεφτά ή έχει δουλειά πολύ σημαντική που δεν μπορεί να αναβληθεί. Hello και εμείς είμαστε εδώ.

 

5. Εκνευρίζεται συνέχεια για το παραμικρό

Ό, τι κάνεις για το ταίρι σου είναι λάθος σε τέτοιο σημείο που σκέφτεσαι διπλά και τριπλά πλέον πριν μιλήσεις. Όλη την ώρα μαλώματα για κάθε ψύλλου πήδημα ίσα να χαλάτε τις καρδιές σας. Δεν ξέρω, μπορεί να υπερβαίνεις κι εσύ τα όρια και να εκνευρίζεται αλλά παίζει και να προβάλει τις ενοχές που έχει πάνω σου, θέλοντας να πιστέψει ότι όντως κι εσύ κάνεις λάθη στη σχέση αυτή.

 

6. Άγγιγμα το ακριβό

Εσείς που περπατούσατε χεράκι-χεράκι, που σε φιλούσε σε κάθε ευκαιρία, τώρα παρατηρείς ότι αυτά έχουν ελαττωθεί ή κοπεί και τελείως. Αντιδράει σχεδόν μηχανικά στο δικό σου άγγιγμα, οριακά δυσφορεί, δεν υπάρχει πια η οικειότητα της επαφής. Δυο ξένοι, που κάποτε αγγίζονταν.

 

7. Σε αποκάλεσε με λάθος όνομα

Αν σε πει Τάκη κι εσύ τον Τάκη τον ξέρεις, μικρό το κακό. Αν όμως σε λένε Γιάννη και σε πει Θρασύβουλο και γίνει πάνω από μία φορά, τότε να ανησυχήσεις. Η λανθάνουσα γλώσσα λέει πάντα την αλήθεια δε λένε; Κάτι θα ξέρουν. Κι αν δεν ξέρεις κανέναν με τέτοιο όνομα, άντε να ψάξεις να τον βρεις, καλή τύχη- βέβαια αν τον λένε Θρασύβουλο ίσως και να είναι εύκολο, πόσοι θα είναι πια. Ντύσου θάμνος και ξεκίνα παρακολούθηση, θα πρότεινα εγώ, γιατί κάτι παίζει.

 

Δεν είναι και 100% σίγουρο ότι όσοι δείχνουν αυτά τα σημάδια ντε και καλά απατούν, μην είμαστε κι απόλυτοι. Τις περισσότερες φορές όμως η ιστορία έχει αποδείξει ότι όπου υπάρχει καπνός, δυστυχώς υπάρχει και φωτιά. Όσοι διαβάσατε και παρατηρείτε πως το ταίρι σας παρουσιάζει κάποια απ’ τα  παραπάνω σημάδια μη βιαστείτε να χωρίσετε. Υπάρχει κι ο διάλογος μην το ξεχνάμε. Να έχεις πάντα στο μυαλό σου ότι πολλές φορές, μπορεί να σου δείχνει απλώς με λάθος τρόπο ότι νιώθει παραμέληση ή ότι χρειάζεται λίγο παραπάνω χώρο. Τα βιαστικά συμπεράσματα οδηγούν σε λάθος αποφάσεις. Τώρα αν επιμένεις να αγοράσεις εκείνη τη στολή-θάμνος που λέγαμε, ξέρω μαγαζί, αλλά δεν το έμαθες ποτέ από εμένα.

 

 

Συντάκτης: Φιλομήλα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου