Όλοι περνάμε καλές και κακές μέρες. Κάθε στιγμή δεν είναι ίδια. Κι είναι κι οι μέρες οι απάλευτες. Μπορεί να ξύπνησες στραβά, να θύμωσες, να στεναχωρήθηκες, να έβγαλες την κακή σου ενέργεια πάνω σε κάποιον που δεν το άξιζε. Ένα ρητό λέει όμως “If nothing goes right, go left” και υπάρχουν άκοποι τρόποι να το καταφέρεις μέσα στη μέρα σου, για να δεις την άλλη πλευρά του νομίσματος σε μια στιγμή.

 

Κάνε ένα αναπάντεχο κομπλιμέντο σε έναν συνάδελφο, στη μαμά σου, σε έναν φίλο ή σε κάποιον που είδες στον δρόμο και σου άρεσε κάτι πάνω του. Οι όμορφες σκέψεις γίνονται ομορφότερες όταν βγαίνουν προς τα έξω και λειτουργούν αμφίδρομα- για την ψυχολογία αυτού που τις εκφράζει, αλλά κι αυτού που τις λαμβάνει.

 

Κράτησε την πόρτα σ’ έναν άγνωστο για να περάσει. Θα συνειδητοποιήσεις ότι μια τόσο μικρή κι απλή κίνηση θα ζωγραφίζει επιτόπου ένα αγνό χαμόγελο, που θα σου μεταδώσει την καλή ενέργεια και θα συνεχίσεις την ημέρα σου λίγο πιο θετικά.

 

Κάνε μια αγκαλιά σε κάποιον που δε θα το περιμένει. Αν αυτό το άτομο δεν έχει συνηθίσει αυτή τη συμπεριφορά από εσένα θα παραξενευτεί με τον πιο γλυκό τρόπο. Η αγκαλιά ποτέ δεν ψεύδεται και πάντα μας κάνει καλό στην ψυχολογία μας.

 

 

Κλείσε εισιτήρια για ένα ταξίδι της στιγμής. Η ανυπομονησία, η αδρεναλίνη και η χαρά που θα πάρεις, όχι μόνο εκείνη τη στιγμή, αλλά και μέχρι να έρθει η ώρα της απογείωσης (ή του απόπλου) θα είναι μαγική και θα αλλάξει τη ρότα της ημέρας σου στο λεπτό.

 

Μαγείρεψε εκείνο το φαγητό που απολαμβάνεις τόσο πολύ, αλλά έχεις απαγορεύσει στον εαυτό σου να το τρως συχνά πυκνά και νιώσε την ευτυχία κάθε μπουκιάς, που σου φέρνει την απελευθέρωση.

 

Πήγαινε σ’ ένα πάρκο ή σε ένα απόμερο μέρος της περιοχής σου και παρατήρησε: τη φύση, τα πουλιά, το περιβάλλον και τους ανθρώπους που περνούν από μπροστά σου. Άδειασε το μυαλό σου από σκέψεις και προσπάθησε να σκιαγραφήσεις τα πάντα. Θα γυρίσεις από τη βόλτα σου άλλος άνθρωπος.

 

Κάνε μια έκπληξη σ’ ένα αγαπημένο σου πρόσωπο. Πήγαινε απρόσκλητος στο σπίτι του (εφόσον έχεις την οικειότητα) ή κάλεσέ τον σε έναν απρόοπτο καφέ, στείλε λουλούδια, φαγητό ή κρασί και περίμενε υπομονετικά μέχρι να λάβεις τα ευχαριστήρια και τη συγκίνησή του.

 

Πήγαινε μια βόλτα κεντρικά και βρες έναν μουσικό του δρόμου. Μοιράσου το πάθος του τραγουδώντας ή χορεύοντας μαζί του, χωρίς να σε νοιάζει αν σε κοιτούν ή μιλούν για εσένα. Ζήσε τη μουσική στιγμή και νιώσε την αρνητική ενέργεια να φεύγει σε κάθε νότα.

 

Βάλε ένα πιάτο φαγητό κι ένα με νερό έξω από την πόρτα της πολυκατοικίας σου για τυχόν αδέσποτα που μπορεί να περάσουν πεινασμένα ή διψασμένα. Κάθισε λίγο στη γωνία και περίμενε μέχρι να εμφανιστεί ένα γλυκό πλάσμα που η κίνησή σου θα του φανεί σαν θείο δώρο. Η ευχαρίστηση που θα πάρεις εσύ μπορεί να είναι και μεγαλύτερη από εκείνου.

 

Βοήθησε κάποιον να κάνει κάτι στο οποίο δυσκολεύεται. Αν δεις κάποιον να κάνει πενήντα μανούβρες για να παρκάρει, δώσ’ του κατεύθυνση. Αν δεις έναν ηλικιωμένο άνθρωπο να ζορίζεται να ανέβει μια σκάλα, γίνε το στήριγμά του. Αν δεις κάποιον στο μετρό να μην καταλαβαίνει που πηγαίνει, βοήθησέ τον να βρει το δρόμο του.

 

Μια καλή πράξη μπορεί να μας κάνει να αισθανθούμε ότι είμαστε χρήσιμοι, ότι είμαστε άνθρωποι. Κι αυτή η σκέψη είναι τόσο μεγαλύτερη από κάθε πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζεις και να σου καταναλώνει όλη την ενέργεια, δίχως να μπορείς να λειτουργήσεις μέσα στην ημέρα σου. Κάνε καλό για να δεις κάτι καλύτερο.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ίλυα Τρανούδη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου