Όλοι γνωρίζουμε τα γούστα του συντρόφου μας ως έναν βαθμό, αφού κάθε σχέση ξεκινά σαν ένα παιχνίδι στο οποίο καλούμαστε ν’ απομνημονεύσουμε όσα περισσότερα στοιχεία μπορούμε, με σκοπό να τον γνωρίσουμε και να τον μάθουμε, να τον εκπλήξουμε ή και να τον ευχαριστήσουμε κάπου στην πορεία. Σε μια κλίμακα από το ένα έως το δέκα, πόσο ψηλά ή χαμηλά θα βαθμολογούσατε τις γνώσεις σας, γύρω από τα γούστα του έρωτά σας; Ας δούμε λοιπόν μαζί επτά μικροπράγματα, τα οποία σίγουρα πρέπει να έχουμε ανακαλύψει στο πρώτο εξάμηνο της σχέσης.

 

Πώς αγαπά να γιορτάζει τα γενέθλιά τ@

Σημαντικότατο στη λίστα για να το γνωρίζουμε, αφού καθένας μας απολαμβάνει να γιορτάζει αυτήν τη μέρα με εντελώς διαφορετικό τρόπο. Άλλος επιθυμεί να διασκεδάσει με την παρέα του μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, άλλος αγκαλιά με το ταίρι του σε πιο ιδιαίτερες στιγμές κι άλλος θέλει απλώς να μείνει μόνος του. Φαντάζεστε να οργανώσουμε ένα πάρτι έκπληξη και το ταίρι μας να τα σιχαίνεται; Ή ακόμη χειρότερα να έχουμε οργανώσει μια πιο πικάντικη βραδιά και ξαφνικά, μαζί με το ταίρι μας, να εμφανιστεί και μια στρατιά ατόμων ως προσκεκλημένοι του;

 

Κι όμως· τα δώρα δεν αρέσουν σε όλους

Υπάρχουν άτομα που δεν τους αρέσουν τα δώρα, ούτε την ημέρα των γενεθλίων ή της γιορτής τους, ούτε και σε καμία άλλη περίσταση. Δεν είναι πρόβλημα βέβαια αυτό, αρκεί να μας το έχει πει ή να έχουμε φροντίσει να το μάθουμε εμείς έγκαιρα. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί τρόποι να ευχαριστήσουμε ή να εκπλήξουμε το ταίρι μας, όπως με το να του ετοιμάσουμε το αγαπημένο του φαγητό, να του κάνουμε ένα αισθησιακό στριπτίζ όταν δε θα το περιμένει, να πάμε μια βόλτα σ’ ένα μέρος που δεν έχουμε βρεθεί ξανά και πάντα θέλαμε, ή σε κάποιο που ίσως έχουμε ορίσει ως το μέρος μας.

 

Το αγαπημένο τ@ φαγητό

Προχωράμε στην επόμενη λεπτομέρεια αυτής της λίστας που είναι το αγαπημένο φαγητό της σχέσης μας. Κι επειδή όπως λένε, ο έρωτας περνά από το στομάχι, όλοι θα θέλαμε να έχουμε δίπλα μας κάποιον που ξέρει να μαγειρεύει, πόσω μάλλον το αγαπημένο μας φαγητό. Το ίδιο κι ο σύντροφός μας. Σε περίπτωση όμως που ανήκουμε στην κατηγορία αυτών που δεν ξέρουν να σπάνε ούτε αυγό, don’t worry my friends, κανένας δε γεννήθηκε σεφ. Μερικές δοκιμές για εξάσκηση στην αγαπημένη συνταγή του έρωτά μας -κι ίσως πολλές παρτίδες στα σκουπίδια- είναι αρκετές. Αν πάλι όχι, λογικά θα εκτιμήσει την προσπάθειά μας να τον ευχαριστήσουμε.

 

Πόσο ασφαλής αισθάνεσαι στη σχέση σου;

Κάνε τώρα το τεστ!

 

Το χρώμα που ξεχωρίζει

Μια ακόμη σημαντική πληροφορία είναι το αγαπημένο χρώμα της σχέσης μας. Καθένας έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση σ’ ένα ή περισσότερα απ’ αυτά, την οποία εκφράζει με την πρώτη ευκαιρία, κυρίως με το ντύσιμό του -κι όχι μόνο. Τα χρώματα κι επιλογή κάποιου ως αγαπημένο, είναι ένα μέσο έκφρασης της διάθεσης και της ψυχολογίας μας κι ένας τρόπος να επικοινωνήσουμε στους γύρω μας τα συναισθήματά μας. Αντίστοιχα, η απόρριψη κάποιων άλλων είναι επίσης μες στο παιχνίδι, είτε γιατί νιώθουμε πως δε μας ταιριάζει είτε γιατί ασυναίσθητα το έχουμε συνδέσει με κάτι που μας προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Όταν λοιπόν ένα χρώμα λέει τόσα πολλά για τη σχέση μας, γίνεται να μην το γνωρίζουμε;

 

Το κρεβάτι δεν είναι μόνο για να κοιμόμαστε

Στον τομέα «κρεβάτι» είσαι ευχαριστημένος μόνο εσύ ή και το ταίρι σου; Έχεις βρει τι είναι εκείνο που το ανάβει ή και το φτάνει στα όριά του -με την καλή έννοια; Γνωρίζεις έστω μία φαντασίωσή του; Έχεις προσπαθήσει να μάθεις τις προτιμήσεις του;  Αν η απάντηση είναι «όχι», μην αγχώνεσαι, απλώς προσπάθησε να τολμήσεις και ν’ αφεθείς, για να δεις σε τι ενδίδει το ταίρι σου, τι το ερεθίζει και τι το ξενερώνει. Βάλε φαντασία, δώσε προσοχή κι εστίασε στο να ζεις αυτές τις μοναδικές στιγμές, με το να είσαι ο εαυτός σου ασφαλώς. Μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο θα μπορέσετε από κοινού ν’ απογειώσετε αυτόν τον τομέα και να φτάσετε μαζί στα ουράνια.

 

Προσωπικός «χωροχρόνος»

Είχες ποτέ την περιέργεια να μάθεις πως περνά τον ελεύθερο χρόνο του ή αρκείσαι στο να γνωρίζεις μόνο όσα αφορούν στον κοινό σας; Ήρθε λοιπόν η στιγμή να το μάθεις, κάνοντας μια απλή ερώτηση στον σύντροφό σου. Μ’ αυτόν τον τρόπο θα δείξεις το ενδιαφέρον σου και το ταίρι σου, με τη σειρά του, θα νιώσει ότι το νοιάζεσαι, αφού σ’ ενδιαφέρει να μάθεις τι κάνει μακρυά από σένα. Αν δε, σέβεσαι και δεν καταπατάς τον προσωπικό του χώρο και χρόνο, από ζήλια ή ανασφάλεια, θα το εκτιμήσει ακόμα περισσότερο, ενώ με τη σειρά του θα πράξει αναλόγως με τον δικό σου.

 

Με ποια κριτήρια επέλεξε τα κολλητάρια

Είναι όμορφο να σου συστήνει κάποιος τη ζωή του από την αρχή, σελίδα-σελίδα. Μ’ αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεσαι καλύτερα τον χαρακτήρα και την κάθε πτυχή της ζωής του. Μέσα απ’ αυτήν τη διαδικασία αντιλαμβάνεσαι τα κριτήρια με τα οποία επιλέγει τους ανθρώπους που έχει κοντά του και τα κριτήρια που τον οδήγησαν ν’ απομακρύνει κάποιους άλλους. Γι’ αυτό πρέπει να του εμπνεύσεις εμπιστοσύνη και να του συστήσεις με τη σειρά σου την πιο ζεστή πλευρά του εαυτού σου, αποκαλύπτοντας κι εσύ με τη σειρά σου αντίστοιχες πτυχές.

Συμπερασματικά, ο χρόνος που διαθέτουμε στη σχέση μας κι η προσπάθειά μας να μάθουμε τις προτιμήσεις, τα γούστα κι άλλες σημαντικές λεπτομέρειες που την αφορούν, είναι αναγκαία στο να γνωρίσουμε καλύτερα το άτομο που έχουμε κοντά μας. Δεν είναι εφικτό να μάθουμε τα πάντα από την πρώτη μέρα, ούτε από τον πρώτο μήνα, οπότε καλό είναι να μη μας αγχώνει αυτή η διαδικασία. Αντιθέτως, ας το αντιμετωπίσουμε σαν ένα παιχνίδι εξερεύνησης. Άλλωστε ποιος έχει βαρεθεί σ’ ένα παιχνίδι ανακάλυψης για να συμβεί τώρα;

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

 

Συντάκτης: Άρτεμις Τακιανού
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου