Πολλές φορές στη ζωή μας ακούμε τον όρο φετίχ. Η έννοια αυτή παραπέμπει σε ένα είδος ερωτικής επιθυμίας που μπορεί να αφορά ένα αντικείμενο, ένα μέρος του σώματος, μια κατάσταση. Για την ιστορία, να πούμε ότι στις πρωτόγονες θρησκείες το φετίχ αποτελούσε είδος λατρείας. Μεταφορικά, δεν έχει αλλάξει το νόημα που δίνουμε σήμερα στη λέξη. Χαρακτηριστικό του είναι η ικανοποίηση, η απόλαυση, το ξύπνημα των αισθήσεων.

Ένα από τα πιο κοινά και διόλου απαρατήρητα φετίχ είναι αυτό της λατρείας των ποδιών. Η επίσημη ονομασία του, ποδοφιλία. Ο όρος δεν περιλαμβάνει μόνο τα πόδια, αλλά και τα παπούτσια. Από τα πιο γνωστά, το φετίχ των ψηλοτάκουνων. Η ποδοφιλία αφορά το 10% έως 50% του πληθυσμού -όσο κι αν το νούμερο ακούγεται υπερβολικό- και συναντάται συχνότερα σε άντρες. Λέγεται αλλιώς και ποδολαγνεία και δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ερωτική ικανοποίηση που προσφέρουν τα πόδια. Κι όσο και αν δυσκολευόμαστε να σκεφτούμε τρόπους που μπορεί να γίνεται αυτό, στην πραγματικότητα είναι πολλοί. Φιλί των ποδιών, πιπίλισμα και δάγκωμα των δαχτύλων, τρίψιμο των ποδιών στο σώμα του άλλου, τριβή των γεννητικών οργάνων με τα πόδια, ακόμη και η μυρωδιά των ποδιών του συντρόφου. Όλα μέρος μιας απόλαυσης, ικανής να απογειώσει την ερωτική μας ζωή.

Όταν μιλάμε για φετίχ μπαίνουμε πολλές φορές στο τριπάκι να αναλύσουμε γιατί προτιμάμε το συγκεκριμένο σημείο και τι είναι αυτό που μας προσφέρει ευχαρίστηση και πόθο. Πρώτος και καλύτερος ο Sigmund Freud ανέφερε πως η ποδολαγνεία αναπτύσσεται επειδή οι άνθρωποι θεωρούν το πόδι ή τα δάχτυλα υποκατάστατα του πeους. Ερευνητές υποστήριξαν, ακόμα, πως έχει να κάνει με τις συνδέσεις του εγκεφάλου μας, καθώς τα πόδια ενεργοποιούν τις ίδιες περιοχές με τα γεννητικά μας όργανα στον εγκέφαλο. Υπάρχουν και θεωρίες που υποστηρίζουν πως οι ορμόνες είναι αυτές που μας ωθούν να αναπτύσσουμε μια ιδιαίτερη έλξη απέναντι σε ένα μέρος του σώματος.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

Τι είναι όμως αυτό που κάνει τα πόδια τόσο γοητευτικά; Με μεγάλη διαφορά, η αντίδραση στην αίσθηση της αφής. Τα πόδια και τα δάχτυλά μας έχουν νευρικές απολήξεις και κάθε φορά που τα αγγίζουμε δημιουργείται μια αίσθηση διέγερσης, ικανή να μας ερεθίσει. Ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ψυχολογία της ταπείνωσης. Τα πόδια είναι το χαμηλότερο σημείο του σώματος και δίνουν την αίσθηση εξουσίας επί του άλλου. Ένα ακόμα στοιχείο που μας κάνει να έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στα πόδια είναι αυτό της υποταγής. Τα πόδια συνηθίζουν να λατρεύονται από κάπως πιο υποτακτικούς συντρόφους, οι οποίοι μπορούν να γονατίσουν και να τα θεοποιήσουν. Αν δε δοκιμάσετε, δε θα ανακαλύψετε τι είναι αυτό που εξιτάρει εσάς τους ίδιους.

Πώς μπορείτε όμως να ξεκινήσετε την εξερεύνηση των ποδιών; Ακολουθούν οι πιο απλοί τρόποι.

1. Κάντε ένα μασάζ με λαδάκι και προσπαθήστε να συμπεριλάβετε το φετίχ σας στο ερωτικό παιχνίδι. Το μασάζ είναι πάντα μια καλή αρχή. Αγγίζετε, χαϊδεύετε, αφήνετε το μυαλό ελεύθερο, φαντασιώνεστε. Παρατηρείτε συμπεριφορές και -γιατί όχι;- τολμήστε να ρωτήσετε τον παρτενέρ σας αν του αρέσει.

2. Γλείψτε, δαγκώστε, τρίψτε. Στο παιχνίδι εξερεύνησης της γλώσσας πάνω στο σώμα του άλλου, προχωρήστε μέχρι τα ακροδάχτυλα των ποδιών διασχίζοντας όλο το πόδι. Μπορείτε επίσης να το κάνετε την ώρα της πράξης και όσο έχετε σηκωμένα τα πόδια του συντρόφου να παίζετε ταυτόχρονα μαζί τους.

3. Δοκιμάστε ένα μπάνιο με το ταίρι, στο οποίο θα δώσετε βαρύτητα στη φροντίδα των ποδιών. Θα νιώσετε ακόμα πιο όμορφα αν δείτε την καθαριότητά τους από κοντά και οι οποίες δεύτερες σκέψεις μπορεί ν έχετε θα φύγουν στη στιγμή. Δεν είναι παρά ένα ακόμα σημείο που καλύπτεται από δέρμα.

4. Ενσωματώστε τα πόδια στην πράξη. Αγγίξτε, τρίψτε και παίξτε με τα γεννητικά όργανα του συντρόφου σας, χρησιμοποιώντας τα, όπως ακριβώς θα κάνατε με τα χέρια σας. Δεν είναι δύσκολο και θα διαπιστώσετε πως είναι άκρως ερεθιστικό. Αρκεί να του δώσετε μια ευκαιρία, όσο κι αν στην ιδέα σας φαίνεται πρωτόγνωρο.

5. Δεν είναι τυχαίο που κυκλοφορούν τόσες selfies ποδιών. Η θέα τους και μόνο μπορεί να δημιουργήσει φαντασιώσεις. Στείλτε μια φωτογραφία στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει και έτσι θα έχει κάτι να χαζεύει τις ώρες που δε θα είστε μαζί, αφήνοντας τη φαντασία του ελεύθερη και κάνοντας σχέδια για μετά.

Τίποτα στη ζωή δεν είναι απαγορευτικό όταν χρησιμοποιείται με μέτρο. Καθένας μας έχει τις προτιμήσεις του και απολαμβάνει το σώμα του και τον έρωτα όπως επιθυμεί. Στην τελική, οτιδήποτε δεν έχουμε δοκιμάσει δεν μπορούμε να το απορρίπτουμε. Άντε, τι περιμένετε; Απολαύστε το!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.