Είτε πρόκειται για μια ένοχη απόλαυση είτε για μια συνήθεια open, είναι δύσκολο να βρεις κάποιον που να μην έχει τουλάχιστον περιστασιακά την επιθυμία να παρακολουθήσει μερικά ριάλιτι. Ίσως να είσαι Bachelor babe, RuPaul’s Drag Race φαν ή Σαρβάιβορ μανιακός. Ανεξάρτητα από τη σειρά που προτιμάς, μία από τις πιο πολύτιμες πτυχές κάθε καλού ριάλιτι σόου είναι σίγουρα οι άνθρωποι που συμμετέχουν σε αυτό, καθώς η διανομή ενός απόλυτα χαοτικού μείγματος από προσωπικότητες που διψούν για προσοχή είναι αυτό που κάνει πολλές από αυτές τις εκπομπές να αξίζουν να τις παρακολουθείσεις. Δεδομένης της σημασίας ορισμένων χαρακτηριστικών του χαρακτήρα στο καστ μιας σειράς, είναι λογικό να αναρωτιέται κανείς αν υπάρχουν ορισμένα ζώδια που είναι ιδανικά για ριάλιτι.

Κάθε ζώδιο είναι ικανό να προσφέρει ψυχαγωγική αξία και να προκαλέσει δράμα με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, οπότε σίγουρα υπάρχει θέση για όλα τα ζωδιακά αρχέτυπα στο βασίλειο της ριάλιτι τηλεόρασης. Και πέρα από τα ζώδια του ήλιου, υπάρχουν κι άλλα ενδιαφέροντα σημάδια σε έναν γενέθλιο χάρτη που μπορούν να υποδείξουν ότι κάποιος έχει κλίση προς τα ριάλιτι. Για παράδειγμα, η ύπαρξη πολλών σημαντικών πλανητών στον πρώτο οίκο του εαυτού μπορεί να υποδηλώνει μια μεγάλη προσωπικότητα ή μια αξέχαστη πρώτη εντύπωση.

Προφανώς, χρειάζεται κάτι περισσότερο από το να γεννηθεί κάποιος μια συγκεκριμένη ημέρα του έτους για να εγγυηθεί κανείς τη ροπή κάποιου σε ριάλιτι σειρές. Αλλά αν είσαι ένα από τα ζώδια που είναι ιδανικά για ριάλιτι, τότε ίσως η συμμετοχή σου στο καστ του Μπάτσελορ, να είναι τελικά το κάλεσμά σου.

 

Κριός

Οι πρωτοπόροι Κριοί είναι το πρώτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου κι ως γεννημένοι ηγέτες, δε φοβούνται να λένε τη γνώμη τους ή να ακολουθούν τις παρορμήσεις τους, ανεξάρτητα από το πόσο δράμα ξεκινούν κατά τη διαδικασία. Αυτά τα οξύθυμα ζώδια της φωτιάς μπορεί να είναι λίγο θερμοκέφαλα, γεγονός που σ’ ένα περιβάλλον ριάλιτι φέρνει τη δυνατότητα για πολλές διασκεδαστικές στιγμές αντιπαράθεσης. Οι Κριοί είναι επίσης ένα από τα πιο ανταγωνιστικά ζώδια, οπότε αν υπάρχει ένα βραβείο ή ένας τίτλος που πρέπει να κερδηθεί μέχρι το τέλος της εκπομπής, μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι θα βάλουν τα δυνατά τους στο ταξίδι τους προς την κορυφή.

 

 

 

 

Δίδυμοι

Ως ένα από τα πάντα κοινωνικά ζώδια του αέρα, οι Δίδυμοι είναι όλα για την επικοινωνία και τους αρέσει πολύ να μιλάνε. Βάλτε αυτούς τους πολυλογάδες σ’ ένα εξομολογητήριο, αμέσως! Αυτά τα ιδιαίτερα περίεργα άτομα είναι εξαιρετικά ικανά να αποσπούν πληροφορίες από τους ανθρώπους και δε φοβούνται να κάνουν ερωτήσεις με την ελπίδα να ικανοποιήσουν την ατελείωτη περιέργειά τους. Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι οι Δίδυμοι τείνουν να μαθαίνουν άφθονα κουτσομπολιά για να τα μοιραστούν. Αντιπροσωπεύονται από τα κοσμικά δίδυμα για κάποιο λόγο, καθώς μπορούν να προκαλέσουν διπλάσια προβλήματα από οποιοδήποτε άλλο ζώδιο.

 

Λέων

Κυβερνώμενοι από τον ίδιο τον ήλιο, οι Λέοντες με τα αστροπελέκια είναι γεννημένοι για τα φώτα της δημοσιότητας. Αυτά τα φανταχτερά κι επιδεικτικά ζώδια της φωτιάς λατρεύουν απόλυτα την προσοχή κι ευδοκιμούν όταν μπορούν να βρίσκονται στο επίκεντρό της – γεγονός που τους καθιστά ιδιαίτερα κατάλληλους για τα ριάλιτι και τη βιομηχανία του θεάματος γενικότερα. Αυτά τα κοσμικά λιοντάρια έχουν γενικά κοινωνικότητα και συμπαθητική προσωπικότητα, αλλά έχουν επίσης μεγάλη προτίμηση στο δράμα. Αναμείνατε υπερβολικές παραστάσεις και θεατρικές αντιδράσεις, ακόμη και στην παραμικρή ενόχληση ή διαφωνία. Λέγεται show business, κι οι Λέοντες τη διδάσκουν.

 

Τοξότης

Οι Τοξότες είναι τα ελεύθερα ζώα του ζωδιακού κύκλου και η χαρούμενη προσωπικότητά τους φέρνει χαρούμενη κι εορταστική ενέργεια σε κάθε κατάσταση. Αυτά τα διασκεδαστικά ζώδια της φωτιάς αναζητούν πάντα περιπέτειες, νέες εμπειρίες κι ευκαιρίες για να διευρύνουν τους ορίζοντές τους- οπότε το να τους στείλουν σε μια μακρινή τοποθεσία ή ν’ ανακατευτούν με πολλούς νέους ανθρώπους θα ήταν το ιδανικό γι’ αυτούς. Οι Τοξότες είναι επίσης πολύ αυθόρμητοι κι οι αποφάσεις τους κρατούν πάντα τους ανθρώπους σε εγρήγορση. Δεν υπάρχει ποτέ βαρετή στιγμή μ’ έναν Τοξότη στο προσκήνιο, γι’ αυτό και μπορούν να γίνουν τόσο διασκεδαστικές προσθήκες στο καστ ενός ριάλιτι σόου.

 

Ιχθείς

Οι Ιχθείς είναι βαθιά ενσυναισθητικοί άνθρωποι που τείνουν ν’ απορροφούν την ενέργεια όλων γύρω τους, καλώς ή κακώς, κάτι που σίγουρα μπορεί να προσθέσει ένα ενδιαφέρον στοιχείο σ’ ένα ριάλιτι σόου. Οι περισσότερες σειρές ριάλιτι λατρεύουν να παρουσιάζουν ένα ή δύο δακρύβρεχτα ξεσπάσματα ανά σεζόν -κι οι Ιχθύες δεν έχουν έλλειψη από δάκρυα για να προσφέρουν, εντός ή εκτός οθόνης. Αυτά τα τρυφερά ζώδια του νερού νιώθουν βαθιά τα συναισθήματά τους και μερικές φορές μπορεί να γίνουν λίγο υπερευαίσθητα, αν νιώσουν ότι κάποιος είναι κακός ή επικριτικός απέναντί τους. Τούτου λεχθέντος, η ονειρική τους συμπεριφορά σε συνδυασμό με την ευαισθησία τους τούς δίνει τη δυνατότητα να είναι άκρως διασκεδαστικά μέλη οποιασδήποτε ριάλιτι σειράς.