Μια ακόμη τραγωδία έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα περιστατικών βίας στη Θεσσαλονίκη, αφού ένας 20χρονος νεαρός άφησε την τελευταία του πνοή μετά από αιματηρή επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Καλαμαριά, με τις Αρχές να εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οπαδικών κινήτρων.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ στην οδό Αργοναυτών, όταν το Κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε κλήση για έναν νεαρό άνδρα που βρισκόταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή κάνοντάς του ΚΑΡΠΑ επί τόπου, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

 


 

Ο 20χρονος έφερε σοβαρό τραύμα από μαχαίρι στην πλάτη και παρά τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, η επίθεση δεν ήταν τυχαία. Τρία άτομα φέρεται να είχαν στήσει καρτέρι στον νεαρό. Όταν τον εντόπισαν, τον κυνήγησαν, τον ακινητοποίησαν και τον μαχαίρωσαν. Κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν ότι ο 20χρονος κατέρρευσε αιμόφυρτος στο έδαφος, δίπλα σε έναν κάδο απορριμμάτων. Οι δράστες, σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, απομακρύνθηκαν αρχικά από το σημείο, όμως επέστρεψαν για λίγα δευτερόλεπτα πριν τελικά τραπούν σε φυγή.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, μία γυναίκα αστυνομικός εντόπισε ύποπτα άτομα και επιχείρησε να τα καταδιώξει, χωρίς όμως να καταφέρει να τα ακινητοποιήσει. Την υπόθεση, πλέον, έχει αναλάβει το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, καθώς οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η επίθεση να συνδέεται με οπαδική βία.

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες που εξετάζουν οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το θύμα είχε ταυτοποιηθεί στο παρελθόν ως ένας από τους δέκα συμμετέχοντες σε ομάδα που φέρεται να παγίδευε άτομα μέσω ψεύτικων ραντεβού με δήθεν ανήλικα κορίτσια. Σύμφωνα με τη δικογραφία που είχε σχηματιστεί από το ΤΕΕ Παύλου Μελά, τα μέλη της ομάδας καλούσαν τα θύματα σε συγκεκριμένα σημεία – κυρίως στο άλσος Μετεώρων – και όταν εκείνα εμφανίζονταν, τους επιτίθεντο και τους λήστευαν.

Η συγκεκριμένη ομάδα φέρεται να είχε πραγματοποιήσει τουλάχιστον πέντε τέτοιες επιθέσεις το διάστημα από 10 έως 30 Νοεμβρίου 2025. Σε βάρος του 20χρονου και άλλων εννέα ατόμων είχε σχηματιστεί δικογραφία για ληστεία, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Οι έρευνες της αστυνομίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Αρχές να αναζητούν τους δράστες και να εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια πίσω από τη δολοφονική επίθεση. Το μόνο βέβαιο είναι ότι ένα ακόμη βίαιο περιστατικό αφήνει πίσω του έναν νεκρό νέο άνθρωπο και θα ήταν πραγματικά θλιβερό να δούμε να επαναλαμβανεται η ιστορία του Άλκη Καμπανού και τόσων άλλων νέων παιδιών που άφησαν την τελευταία τους πνοή γιατί απλώς υποστήριζαν ένα χρώμα φανέλας.