Καλό μήνα, λοιπόν, και καλώς ήρθαμε στον πιο πολύχρωμο μήνα του χρόνου- αν και είμαστε στο χειμώνα, ο οποίος με το καλημέρα μας φέρνει όμορφα δωράκια, αφού την Πέμπτη, ο Ερμής που μας τυράννησε με τα καμώματά του, γυρνάει στην ορθή του πορεία και σταματάει να παίζει με το μυαλό μας και τις αντοχές μας. Τέρμα οι εξελίξεις με ρυθμούς χελώνας, τέρμα η ανασφάλεια και τέρμα η αμφιβολία που είχαμε πάνω-κάτω για τα πάντα. Το «χαλασμένο τηλέφωνο» που λέγαμε επικοινωνία αποκαθίσταται και μαζί του οι σχέσεις μας, που να μην το κρύβουμε, πότε-πότε μας έκαναν να αναρωτιόμαστε γιατί κάνουμε παρέα κάποιους. Άντε, πάμε για νέες αρχές και νέους στόχους.

 

Κριός

Άντε, λίγη υπομονή ακόμα, Κριαράκι μου κι ο Ερμής θα γυρίσει στην ορθή του πορεία και ‘συ θα πάρεις μια βαθιά ανάσα. Μέχρι τότε όμως, δέσε την ζώνη σου γιατί αναμένονται πολλές εκπλήξεις και ανατροπές αυτήν την εβδομάδα, κυρίως σε θέματα συμφωνιών για τις οποίες έχεις κοπιάσει. Προσπάθησε να καταπιείς την πίκρα σου και τουλάχιστον να μάθεις από το πάθημά σου. Αλλά τα νέα που αφορούν ένα άτομο από την οικογένειά σου, που είχατε μαλλιοτραβηχτεί να το πω, είναι παραπάνω από θετικά, μιας και θάβετε τις διαφωνίες και τις έχθρες και λέτε να ξαναγίνετε φίλοι.  Άρχισε να βγαίνεις λίγο από το σπίτι. Όμορφες γνωριμίες σε περιμένουν, μην τις χάσεις.

 

Ταύρος

Εφόσον το πήρε απόφαση να γυρίσει στην ορθή του πορεία ο Ερμής και να φερθεί φρόνιμα, η ζωή σου παίρνει άλλη τροπή αυτήν την εβδομάδα, Ταυράκι μου και εκεί που ήσουν ολίγον τι μίζερο και μες την γκρίνια, να που έρχονται χρήσιμες συναντήσεις και γνωριμίες, νέες εμπειρίες και νέα γνώση. Κοίτα, το ξέρω ότι μπορεί να σου μαζευτεί πολλή ευτυχία και να μην ξέρεις πώς να τη διαχειριστείς, άρα τι κάνεις; Καταρχάς μη σε πάρει η χαρά κι αρχίσεις να λες σ’ όλες τις προτάσεις που σου γίνονται «ναι». Αν δεν έμαθες το μάθημά σου μέχρι τώρα, κάηκες. Πάρ’το χαλαρά, αξιολόγησε τις ευκαιρίες σου και πέσε με τα μούτρα σ’ αυτήν που θα σε οδηγήσει στην κορυφή. Τόσο απλά.

 

Δίδυμος

Αυτός ο αχταρμάς μέσα στο μυαλό σου που σε οδηγούσε στο να σκέφτεσαι και να κάνεις πράγματα που δεν έβγαζαν νόημα λαμβάνει τέλος, Διδυμάκι μου και ναι, όπως μπορείς να φανταστείς, ο σκανταλιάρης Ερμής σταματάει να είναι ανάδρομος και ‘συ με τη σειρά σου σταματάς να θες να βάλεις φωτιά σε ό,τι είχες πετύχει μέχρι τώρα. Σου επιτρέπω να αναπνεύσεις ξανά και να κάνεις όνειρα για την εξέλιξη της καριέρας σου, αλλά και όλων των στόχων που έχεις θέσει. Μη σου πω ότι τα καλά νέα συνεχίζονται με την προοπτική ενός ταξιδιού που μπορεί να σε φέρει σε επαφή με άτομα που θα σε βοηθήσουν στο μέλλον. Καθόλου άσχημα, ε;

 

Καρκίνος

Οι μέρες που έτρεχες σαν το Βέγγο φτάνουν στο τέλος τους, Καρκινάκι μου και επιτέλους, εκτός από τα ποδαράκια σου θα ξεκουράσεις κομματάκι και το μυαλουδάκι σου που είχε γίνει ομελέτα από το πολύ άγχος. Και τώρα, τι γίνεται, θα με ρωτήσεις. Μα φυσικά ό,τι θες εσύ, γιατί παύεις να είσαι σήκω-κάτσε των καταστάσεων και μπορείς να κάνεις αυτό που λαχταρά η καρδούλα σου. Θες βόλτες; Θα τις έχεις. Νιώθεις πιο εξωστρεφής; Και τις  παρέες σου θα έχεις. Γυρίζεις σελίδα κι απ’ αυτό το άχρωμο πλάσμα που ήσουν, θα μεταμορφωθείς σε μια κοινωνική πεταλούδα που δε θα έχει καμία όρεξη να κάτσει σπίτι της. Μεγάλη αλλαγή για σένα και να ευχαριστείς τον Ερμή γι’ αυτό.

 

Λέων

Σ’ το έλεγα, δε σου το έλεγα να κάνεις λίγη υπομονή και να μη χλωμιάζεις λόγω των προβλημάτων και των καθυστερήσεων στα ζητήματά σου γιατί σύντομα όλα θα πήγαιναν καλά κι έτσι όπως τα είχες σχεδιάσει, Λιονταράκι μου; Να που από την Πέμπτη κι έπειτα και με τον Ερμή να γυρίζει στην ορθή του πορεία, που η υπόσχεσή μου θα εκπληρωθεί. Από τη μια μέρα στην άλλη βρίσκεις τη λάμψη και το φως σου μιας και τα προβλήματα, στα οικογενειακά θέματα κυρίως, τρέπονται σε φυγή και έρχεται μια μεγάλη συγνώμη από άτομα που σε είχαν λίγο κλωτσοσκούφι το προηγούμενο διάστημα. Αλήθεια τώρα, υπάρχει μεγαλύτερη νίκη από αυτό;

 

Παρθένος

Αφού πέρασες ένα διάστημα με τα μούτρα τόσο χαμηλά στο πάτωμα, σε σημείο να το σφουγγαρίζουν κιόλας, τα χαμόγελα επιστέφουν στο όμορφο μουτράκι σου, Παρθενάκι μου. Καλά θα κάνεις να ετοιμάσεις ένα ημερολόγιο για να καταγράφεις τις επιτυχίες σου από ‘δω και πέρα, αφού κι εσύ ευεργετείσαι από την ορθή πορεία του Ερμή, καθώς θα ζήσεις πολλές κι όμορφες στιγμές χαράς κι ευτυχίας. Το σημαντικότερο είναι, ότι εκτός από τα μούτρα σου, σηκώνεται και η αυτοπεποίθησή σου από το πάτωμα- μπας κι αγαπήσεις τον εαυτό σου λίγο παραπάνω, βρε παιδί μου. Επίσης, οικογενειακά προβλήματα, γιοκ. Ως δια μαγείας. Ε, είναι να μην χαρείς;

 

Ζυγός

Κοίτα να δεις τι γίνεται με σένα, Ζυγάκι μου, αυτήν την εβδομάδα. Όλοι χαίρονται που σταματάνε τα τερτίπια του Ερμή κι εσύ από την άλλη πέφτεις σε περισυλλογή, λες και πρέπει να λύσεις το μεγαλύτερο φιλοσοφικό μυστήριο της χιλιετίας. Να τολμήσω να ρωτήσω γιατί είσαι έτσι, ή θα μου τα ψάλεις; Το πιο πιθανό είναι να κουβαλάς λίγη από την ένταση των προηγούμενων ημερών -που ομολογουμένως τρόμαξες πολύ κόσμο με τα νευράκια σου- αλλά είναι δώρο-άδωρο να έχεις την ευκαιρία να ξαλαφρώσεις από κάποιες καταστάσεις και να το παίζεις ιτιά κλαίουσα. Όχι, καλό μου. Δε με νοιάζει τι θες, αλλά αυτήν την εβδομάδα πρέπει να βρεις ξανά το κέφι σου και θα το κάνεις!

 

Σκορπιός

Πάρε μεγάλο καλάθι αυτήν την εβδομάδα, Σκορπιδάκι μου, γιατί κάτι μου λέει ότι τα κεράσια θα είναι μπόλικα και δε θα ξέρεις πού να τα βάλεις. Ο Ερμής στην ορθή του πορεία, λοιπόν, και ‘συ είσαι καθ’όλα έτοιμος να πανηγυρίσεις τα επιτυχή αποτελέσματα των προσπαθειών που έκανες τόσο καιρό. Παράλληλα, βγαίνεις από το καβούκι σου και πότε-πότε σκας κι ένα χαμόγελο. Καλά θα κάνεις να το συνηθίσεις γιατί στο κοντινό μέλλον θα έχεις λόγους να χαμογελάς. Χρησιμοποίησε την όμορφη γλώσσα μας για να κάνεις νέες γνωριμίες, μην είσαι αγαλματάκι αμίλητο κι ακούνητο. Μην κρατάς αποστάσεις από ανθρώπους, παρά μόνο από περίεργες καταστάσεις και κάποιους συγγενείς.

 

Τοξότης

Τι κι αν ο κόσμος γύρω σου καταρρέει; Αυτό που έχει σημασία είναι ότι εσύ έχεις καλή διάθεση, Τοξοτάκι μου, και θα βγάλεις την εβδομάδα μες την τρελή χαρά. Μάλλον βαρέθηκες την σοβαροφάνεια, που δε σου πάει κιόλας και θες να βγεις, να ξεσκάσεις, να μη σε νοιάζει τίποτα, αλλά πού και πού να κάνεις και κανένα διάλειμμα για να βοηθήσεις με την αστείρευτη σοφία σου όποιον σ’ έχει ανάγκη. Βρίσκεις ικανοποίηση σ’ αυτόν τον τρόπο ζωής και καλά κάνεις! Μακάρι να το έκαναν κι άλλοι αυτό. Έχε το νου σου, βέβαια, καθώς μια υπόθεση που αφορά την οικογένεια τείνει να λυθεί και είναι κρίμα να σε αφήσουν στην απέξω.

 

Αιγόκερως

Είπαμε να κάνουμε την αυτοκριτική μας, αλλά εσύ το έχεις παρακάνει λίγο και δεν έχεις τελειωμό Αιγοκεράκι μου. Γιατί βγάζεις άχρηστο τον εαυτό σου και του προσάπτεις όλα τα στραβά και τα ανάποδα, δεν το καταλαβαίνω. Άσε που γίνεσαι και γραφικός και καταφέρνεις να χώσεις τον ίδιο σου τον εαυτό σε μια τρύπα από την οποία δεν μπορείς να βγεις, γιατί έχεις πειστεί πως εκεί ανήκεις. Αυτό πού το πας. Θα έλεγα πως χρειάζεσαι μερικά χαστούκια, αλλά επειδή είμαι κατά της βίας, πάρε μερικές ανάσες, κάνε μια ανασκόπηση των καλών πραγμάτων που σου έχουν συμβεί ως τώρα και φυσικά όσων έχεις πετύχει, γιατί δε σε βλέπω καλά. Ανασκουμπώσου τώρα, όσο είναι καιρός.

 

Υδροχόος

Καλώς τα δέχτηκες, μα βδομάδα γεμάτη συναντήσεις με άτομα που είχες κάνει μαύρα μάτια  μέχρι να τα δεις και σε γεμίζουν με χαρά, αλλά που κατά κύριο λόγο σε σπρώχνουν λιγάκι πιο κοντά προς τους στόχους σου, χωρίς να σε κοιτούν σαν εξωγήινο όταν μιλάς για τις καινοτόμες ιδέες σου, Υδροχοάκι μου. Τα πήγαιν’ έλα θα είναι πολλά, το ίδιο και οι προσκλήσεις για διασκέδαση, αλλά καλά θα κάνεις να μη λες σε όλες ναι. Ωραία τα βράδια σε μπαράκια αλλά έτσι μπορείς άνετα να γκρεμίσεις ό,τι έχτισες, γι’ αυτό φρόντισε να επικεντρωθείς και στα σημαντικά. Πάντως, τώρα είναι η στιγμή που περίμενες και που τα προβλήματά σου θα βρίσκουν ένα-ένα τη λύση τους. Τι άλλο θες;

 

Ιχθύς

Κακός μπελάς ώρες-ώρες η οικογένεια, Ψαράκι  μου και ‘συ το έχεις νιώσει για τα καλά, αλλά πλέον μπορείς να αρχίσεις να σφυρίζεις από χαρά αφού τα οικογενειακά σου προβλήματα αρχίζουν να λύνονται και ‘συ να θα κάνεις ένα ωραιότατο νέο ξεκίνημα αυτή τη βδομάδα. Αυτές οι μέρες είναι πάντως κατάλληλες για νέους στόχους, ενώ νέες γνωριμίες θα σου δώσουν ένα χέρι βοηθείας για να πας μπροστά και να βιώσεις αυτήν την κοινωνική κι επαγγελματική εξέλιξη που τόσο καιρό ονειρεύεσαι. Απόλαυσε όλα τα καλά που σου συμβαίνουν, αλλά μην ξεχαστείς και συνεχίσεις να πετάς στο συννεφάκι σου, αφού δεν πρέπει να σταματήσεις τη δουλειά ή να επαναπαύεσαι!

Συντάκτης: Λέτα Μπεζεργιάννη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου