Πάντα μαζί. Όπου κι αν είσαι, το έχεις μαζί σου. Μπορεί να μην είναι πρόσωπο, φίλος ή σύντροφος, είναι όμως εκείνο το ξεχωριστό αντικείμενο που δεν μπορείς να αποχωριστείς καθόλου εύκολα. Είναι η συνήθειά σου. Το αγαπημένο αξεσουάρ ακόμα κι αναμνηστικό, ό,τι κι αν είναι αυτό που κρατάς μαζί σου, το ζώδιό σου καθορίζει αυτή την επιλογή.

 

Κριός

Τα αθλητικά του παπούτσια. Ο τολμηρός Κριός βρίσκεται διαρκώς σε υπερένταση, αναζητά την αδρεναλίνη και δε χάνει ποτέ ευκαιρία για λίγη περιπέτεια. Πρώτος σε εκδρομές και πεζοπορίες, ενώ απολαμβάνει να τρέχει, ξεφεύγοντας έτσι απ’ τη ρουτίνα του. Χρειάζεται επομένως να ‘ναι διαρκώς άνετος και γρήγορος για να μπορεί να κυνηγά τη νίκη, αφού η λέξη «ανταγωνιστικός» μετράει και για συνώνυμό του.

Ταύρος

Το καλό φαγητό -ή γενικά το φαγητό. Ο λιχούδης Ταύρος είναι σαν εκείνες τις γιαγιάδες που γεμίζουν ταπεράκια για την παραλία, ίσως βασικά να ‘ναι οι ίδιες οι γιαγιάδες. Δεν αποχωρίζεται ποτέ τα αγαπημένα του σνακ και τις συνταγές του, που εγγυώνται γαστρονομικούς οργασμούς. Δε σταματά εκεί, όμως, αφού δεν αντέχει στιγμή χωρίς το πορτοφόλι του. Ναι, εκτός από καλοφαγάς είναι και –ας μην τον πούμε «τσιγκούνη»– οικονόμος.

Δίδυμος

Ακουστικά. Είτε για να ακούει μουσική καθώς βολτάρει, είτε για να μιλήσει ακατάπαυστα κι όσο θέλει, έχοντας ελευθερία κινήσεων. Αν προτιμούσε κάτι από τα δύο (μουσική ή επικοινωνία) η επιλογή του εξαρτάται από τις διαθέσεις του. Η μουσική τον αποσπά από τις τετριμμένες του σκέψεις κι είναι το απόλυτο μέσω έκφρασης για εκείνον, ενώ η επικοινωνία τον βοηθάει να επεκτείνει κι άλλο τους ορίζοντές του και να μοιράζεται τις απόψεις και την ιδεολογία του.

Καρκίνος

Παλιές φωτογραφίες. Μπορεί να τις έχει χωμένες στο πορτοφόλι του ή και να είναι σε κάποιο φάκελο στο κινητό του απλά, δεν υπάρχει όμως περίπτωση το ευαίσθητο καρκινάκι μας να βρεθεί πουθενά –και ποτέ- χωρίς κάποιες παλιές φωτογραφίες συναισθηματικής αξίας μαζί του. Είτε για να χαρεί, είτε για να νοσταλγήσει μια εποχή περασμένη, πάντα κρατά πάνω του στιγμιότυπα των πιο χαρούμενων στιγμών του. Και θα τις δείξει μόνο σε αυτούς που μάλλον πρόκειται να προστεθούν στο hall of fame τους.

Λέων

Το πορτοφόλι του. Ως γαλαντόμος και δοτικός το λιοντάρι θα ξοδέψει για τους αγαπημένους του χωρίς να σκεφτεί το κόστος. Τα ψώνια στα μαγαζιά και γενικότερα ό,τι έχει να κάνει με τον καλλωπισμό και την περιποίησή του είναι πάντα προτεραιότητά του. Κάποιες φορές μπορεί να γίνει υπερκαταναλωτικός και να το παρακάνει, αλλά χαλάλι του γιατί σημασία έχει που θέλει να φροντίζει τον εαυτό του στο έπακρον.

Παρθένος

Το κινητό του. Το οποίο είναι φυσικά από τα έξυπνα, έχει GPS, όλα του τα στοιχεία, τραπεζικά, ταυτοτητας, διεύθυνση, να είναι οργανωμένος, να κουβαλάει μαζί του πάντα τις επαφές και τη σύνδεσή του με τον κοσμο, μην τυχόν τύχει κάτι και είναι απροετοίμαστος. Ένας παρθένος ποτέ.

Ζυγός

Τις φόρμες του. Πέραν από αθλητικοί τύποι, οι ζυγοί είναι οπαδοί της άνεσης και της χαλαρότητας. Σπάνια θα δεις έναν ζυγό ντυμένο με κοστούμι και γραβάτα ή δωδεκαποντες γόβες. Έχουν μια φόρμα κατάλληλη για κάθε τους δραστηριότητα και δεν τις αποχωρίζονται ούτε στον ύπνο. Και γιατί να το κάνουν θα μου πεις.

Σκορπιός

Το γούρι του. Μπορεί να είναι ένα κόσμημα. Ίσως να είναι κάποιο μπρελόκ ή κάποιο μπιχλιμπίδι που έχει από παιδί ή ακόμα και κάτι που βρήκε στο έδαφος καθώς περπατούσε έχοντας πάρει μια μεγάλη απόφαση. Θα είναι κάτι όμως που πάντα θα έχει είτε πάνω του, είτε μέσα σε καμιά τσέπη. Και ,όσο και να θες, όσο αγαπημένος του κι αν είσαι, μπορεί να μη μάθεις ποτέ ποια είναι η πραγματική σημασία αυτού του αντικειμένου για αυτόν. Θεωρεί ότι αυτό το πραγματάκι, ό,τι κι αν είναι, έχει κάποια «μαγική δύναμη». Είναι από ‘κείνα τα μυστήρια του Σκορπιού· μην το ψάχνεις.

Τοξότης 

Τη φωτογραφική του μηχανή. Θα έχει σίγουρα προβλέψει να κρατά μαζί του μια επαγγελματική μηχανή, ώστε να απαθανατίζει κάθε του περιπέτεια σε πολύ καλή ανάλυση. Απρόβλεπτος και δραστήριος, θέλει να αποθηκεύει στιγμές, να κρατάει αναμνήσεις, να θαυμάζει τοπία κι ενθουσιάζεται στη σκέψη πως θα έχει στη συλλογή του όλες τις στιγμές από τις βόλτες και τις εκδρομές του.

Αιγόκερως 

Στυλό και χαρτί. Καθώς είναι της οργάνωσης και της λίστας ο Αιγόκερώς μας, δε θα μείνει ποτέ χωρίς γραφική ύλη μαζί του. Πλέον δεν είναι ανάγκη να κουβαλά παντού σημειωματάρια, ευτυχώς πρόβλεψαν κι αυτό οι κατασκευαστές κινητών, όμως αν μπορεί, προτιμά τον παλιό παραδοσιακό τρόπο καταγραφής των πραγμάτων. Τον βοηθά να αισθάνεται ασφάλεια ότι δε θα ξεχάσει ποτέ τίποτα, πράγμα σημαντικότατο γιατί απεχθάνεται να βρίσκεται απροετοίμαστος.

Υδροχόος 

Τα κλειδιά του. Θα μου πείτε, και ποιος αποχωρίζεται τα κλειδιά του; Καλά λέτε. Όμως για τον Υδροχόο είναι σαν ανάγκη, ζήτημα ζωής και θανάτου, να έχει πάντα τα κλειδιά του μαζί του. Συνδέεται με το αίσθημα ελευθερίας που χρειάζεται να έχει υπό οποιαδήποτε συνθήκη. Είναι η ένδειξη ασφάλειας ότι έχει τρόπο ή μέρος διαφυγής αν το χρειαστεί, όποτε νιώσει ότι χρειάζεται μια ανάσα ή μια ανεξαρτησία. Αν τον δεις να τα ψάχνει, να ξέρεις ότι είναι οριακά σε κατάσταση πανικού.

Ιχθύς 

Ένα βιβλίο. Από μυθιστόρημα μέχρι ποιητική συλλογή. Ο Ιχθύς θα μπορούσε να μην κρατά τίποτα μαζί του, αφού έτσι κι αλλιώς η φαντασία του αρκεί να καλύψει κάθε αντικείμενο που μπορεί να του μοιάζει περιττό. Λιτός κι εξοπλισμένος μόνο με τα απαραίτητα, ένα βιβλίο θα τον ταξιδέψει νοερά παντού. Άλλο που δε θέλει, βέβαια, να ονειροπολήσει κι είναι ικανός να πάρει κομμάτια και φράσεις απ΄το βιβλίο και να πλάσει το δικό του σενάριο.