Νέα pillowfighter η Ξανθή Αλετρά! Δες εδώ το πρώτο της άρθρο.

parasxou163

Κι έρχεται εκείνη η στιγμή που το σημάδι της προηγούμενης σχέσης σου έχει πια εξαφανιστεί οριστικά και ξεχαστεί απόλυτα. Αυτός ο μικρός πόνος που ένιωθες τότε, τώρα έχει αντικατασταθεί από τα δυνατά χτυπήματα της καρδιάς σου για ένα άλλο πρόσωπο. Έχεις προχωρήσει, όλα κυλούν ήρεμα και το νέο σου ταίρι σε έχει κατακτήσει ολοκληρωτικά. Η νέα σου αυτή σχέση γίνεται γνωστή στον κύκλο σου και σε κάποιον έχουν αρχίσει να χτυπάνε καμπανάκια. Μα αναφέρομαι σε εκείνον που έχει πάρει την ονομασία «πρώην». Κι από το πουθενά εμφανίζεται ξανά στη ζωή σου.

Το άτομο του παρελθόντος ξαναχτυπά με αργές και ευλαβικές κινήσεις με σκοπό να ταράξει την ηρεμία σου. H ιστορία σας, ίσως, έληξε πριν καν αρχίσει, μπορεί πάλι το τελειώσατε από κοινού ή απλώς έφυγε εντελώς απρόσμενα. Κάπως έτσι ξεκινάει ο δικός σου εσωτερικός μονόλογος. «Γιατί με ψάχνει; Γιατί ασχολείται μαζί μου;». Ερωτήματα για τα οποία μάλλον δε θα πάρεις σαφείς απαντήσεις. Δε λέω, μια λίγη ικανοποίηση τη νιώθεις. Όμως, πόσο θα τραβήξει το ενοχλητικό και χωρίς λόγο πισωγύρισμα.

Προσπαθεί με διάφορους τρόπους να επικοινωνήσει μαζί σου. Ένα μήνυμα στα social media, επειδή σε είδε μες την καλή χαρά σε μια φωτογραφία που ανέβασες και έστειλε να δει τι κάνεις. Ενεργεί καταλλήλως ώστε να εμφανιστεί μπροστά σου. Μια τυχαία συνάντηση στον δρόμο και μια ματιά την οποία κατά πάσα πιθανότητα είχε ξεχάσει τελείως. Τα συναισθήματα πολλά και οι σκέψεις δεν ησυχάζουν. Γνωρίζει πολύ καλά ότι τώρα περνάς χρόνο με ένα διαφορετικό πρόσωπο και κάνεις όσα δεν τολμήσατε μαζί τότε. Ποιος περίμενε μια τέτοια εξέλιξη; Δέχτηκε τον χωρισμό σας και τώρα επιστρέφει πάλι λες και δε σε ξεπέρασε ποτέ. Άραγε το κάνει από εγωισμό ή σε θέλει πραγματικά πίσω;

Οι λόγοι που οδηγούν εκεί το πρώην άτομο πολλοί. Από τη δική σου μεριά φαίνονται ανεξήγητοι. Από την άλλη, δεν είναι καθόλου απίθανο να συνειδητοποιεί το πόσο απότομα ανατράπηκαν όλα και πάνω σε αυτή την αλλαγή βρίσκεσαι πια σε άλλα χέρια. Δε θυμάσαι φυσικά να σου ζήτησε και να περιμένεις μήπως έφτιαχναν τα πράγματα μεταξύ σας. Αντιθέτως, σε ώθησε μακριά. Τώρα ο εγωισμός έχει πάρει τα ηνία της σκέψης του και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να σε αποσυντονίσει από τη νέα σου καθημερινότητα. Δεν τα καταφέρνει, όμως, εύκολα αφού δεν είσαι επιρρεπής σε τόσο επιφανειακές αντιδράσεις. Γεμίζει με ανασφάλειες καθώς αντιλαμβάνεται πόσο ανάγκη σε έχει και πόση εμπιστοσύνη σου είχε για ό,τι τον απασχολούσε αφού τον κατανοούσες πλήρως.

Σε τέτοιου είδους πισωγυρίσματα, ειδικά όταν ήταν δική του επιλογή ο χωρισμός σας, τα κίνητρα μάλλον έχουν να κάνουν με το να θέλει να ανεβάσει την αυτοπεποίθηση που του έριξες με το να είσαι αλλού. Σε διεκδικεί πιστεύοντας θα σε κερδίσει. Το να γειώνεις κάποιον και να προχωράς χωρίς την ανάγκη του, πονάει περισσότερο κι από τον ίδιο τον χωρισμό. Βλέποντάς σε πια να συνεχίζεις τη ζωή σου, φαίνεται η ανασφάλειά του και καταλαβαίνει επιτέλους την υπομονή που έκανες όλο αυτό τον καιρό για να τον ξεπεράσεις. Μα είναι αργά. Κι εδώ ταιριάζει αυτό που λέμε πως «μόνο όταν χάσεις κάτι εκτιμάς την αξία του».

Παραδομένος, λοιπόν, στα «θέλω» του και στην προσπάθειά του να σε φέρει πίσω, εσύ δε θα γίνεις δεύτερη επιλογή. Όλοι μας αξίζουμε να είμαστε πρώτη επιλογή κι αυτή τη στιγμή βρίσκεσαι στην κορυφή του βάθρου. Ωστόσο, το πρώην άτομο προσπαθεί να τρυπώσει στη ζωή σου με σκοπό να σε μπερδέψει.  Θέλει να νιώσει καλύτερα στην περίπτωση που εσύ ανταποκριθείς θετικά στη διεκδίκησή του.

Ό,τι τελειώνει πρέπει να μένει οριστικά πίσω μας. Να βάζουμε τέλος και να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα, διαφορετικά τα υπολείμματα θα εμφανίζονται συνεχώς μπροστά μας.  Τα πρώην άτομα ήρθαν, πέρασαν αλλά θα μείνουν πίσω. Οπότε, άφησε τα πισωγυρίσματα για εκείνους που δεν μπορούν να συνεχίσουν και απόλαυσε τον νέο έρωτα που ήδη σε συναρπάζει.

 

Συντάκτης: Μαρία Παράσχου
Επιμέλεια κειμένου: Μάιρα Τσιρίγκα