Η ώρα είναι περασμένη, όσο πιο περασμένη τόσο πιο επικίνδυνη, τα ποσοστά αλκοόλ στο αίμα σου ανεβασμένα κι εσύ φλερτάρεις με το κινητό σου για μια ακόμη λανθασμένη επιλογή, ένα ακόμη μεθυσμένο μήνυμα.

Το αλκοόλ είναι θησαυρός, είναι δώρο, μας αγαπάει και το αγαπάμε. Ποτέ, όμως, δεν κατάλαβα γιατί οι άνθρωποι στρέφονται σ’ αυτό μόνο όταν υποφέρουν, όταν θέλουν να γυρίσουν στο παρελθόν ή όταν ψάχνουν μία δικαιολογία για το πισωγύρισμά τους.

Γιατί πρέπει πάντα να πίνεις για κάποιον κι όχι με κάποιον;

Τα καλύτερα μεθύσια μου τα έκανα μαζί με ανθρώπους που αγαπώ. Αλλά οι άνθρωποι είναι μαζοχιστές κι εγώ μάλλον η εξαίρεση στον κανόνα.

Το θέμα με τα μεθυσμένα μηνύματα και την αλλεργία που έχω αναπτύξει απέναντί τους, είναι πως εκτός του ότι προέρχονται από κλάψα οκτώ στις δέκα φορές και βρωμάνε απόγνωση από μακριά, πέρα από λάθος περιεχόμενο, απευθύνονται κατά κανόνα σε λάθος άτομα.

Οτιδήποτε υγρό σε επαφή με το κινητό προκαλεί καταστροφή. Την ίδια επίδραση κατέχουν και τα οινοπνευματώδη. Το αλκοόλ σε κάνει να ξεχνάς αυτά που θα ‘πρεπε να θυμάσαι και να θυμάσαι αυτά που θα ‘πρεπε να ξεχνάς.

Εκδοχή πρώτη ολέθριου μηνύματος «μου λείπεις».

Τα ενδεχόμενα δύο· είτε θα σου απαντήσει, θα κάνεις ένα αισχρό πισωγύρισμα που πιθανό να διαρκέσει μονάχα μια νύχτα, θα φανείς δεδομένος, απεγνωσμένος και λυπηρός και θα αρχίσεις πάλι απ’ την αρχή να μαζεύεις τα θρυψαλάκια σου (τα ‘θελες τώρα), είτε απάντηση δε θα ‘ρθει ποτέ, ξεφτιλίκι, ταπείνωση κι αυτομαστίγωμα.

Προφανώς κι είμαστε υπέρ στο να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας. Όχι όμως τις ψευδαισθήσεις που μας δημιούργησε η Stoli, η μοναξιά και το ζευγαράκι που σαλιαρίζει απέναντι.

Εκδοχή απαγορευμένου μηνύματος αριθμός δύο. «Θέλω να σε δω». Το αλκοόλ σαφώς και παίζει βρώμικα παιχνίδια με τις ορμόνες και το μήνυμά σου προφανώς και ξεκαθαρίζει τις σεξουαλικές σου προθέσεις.

Αν απευθύνεται σε πρώην, τα είπαμε ήδη.

Αν ο παραλήπτης είναι μέρος του παρόντος, να σου ξεκαθαρίσω πως δύσκολα θα ‘χει και μέλλον. Κανείς δε θέλει δίπλα του κάποιον που όταν μεθάει, θέλει σεξάκι, το ψάχνει και το δίνει με ευκολία.

Και επιτέλους ξεκολλήστε απ’ τη λογική πως το σεξ είναι απαραίτητο για να κλείσει καλά η βραδιά σας. Φάτε μια κρέπα σοκολάτα.

Εκδοχή τρίτη, «Σ’ αγαπάω».

Ας υποθέσουμε πως το αισθάνεσαι στ’ αλήθεια, είναι πιστεύεις κατάλληλη στιγμή να το πεις, ειδικά αν είναι η πρώτη φορά; Ποιος μπορεί να χαρεί με ένα μεθυσμένο «σ’ αγαπάω» αποτέλεσμα Bombay, τεκίλας και καψουροτράγουδων;  Ένα ξεχωριστό συναίσθημα αξίζει ξεχωριστό τρόπο να ειπωθεί.

Κι αν απάντηση δεν έρθει ποτέ ή δεν είναι αυτή που θα επιθυμούσες η δικαιολογία «είχα πιει», δε θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα ή λιγότερο ηλίθιος.

Εκδοχή τέταρτη. «Θέλω να χωρίσουμε».

Το αίμα σου βράζει, τα σφηνάκια πήραν φωτιά το ίδιο και τα επαναστατικά σου αισθήματα. Λίγο τα άσματα χωρισμού που η αλήθεια είναι πως έχουν περισσότερο τζέρτζελο, λίγο το φλερτ με την απέναντι, απαιτείς την ελευθερία σου.

Τι γίνεται όμως όταν ξυπνήσεις με τρομερό hangover και χωρίς γκόμενα; Εσύ μπορεί να μην το θυμάσαι καν, η άλλη όμως δεν είναι διατεθειμένη να το ξεχάσει. Στην περίπτωση αυτή, καλά ξεμπερδέματα.

Τραγικότερο βέβαια όλων αυτών είναι τα δήθεν μεθυσμένα μηνύματα. Ναι, αυτές οι αξιολύπητες περιπτώσεις που κρύβεσαι πίσω από το πότο για να παραδεχτείς πως τον θες καθώς η σοβαρή σου όψη δεν στο επιτρέπει, η μεθυσμένη όμως σου παρέχει το τέλειο άλλοθι.

Κατά γενική ομολογία τα μεθυσμένα μηνύματα είναι μια πολύ κακή ιδέα.

Μέχρι κι εφαρμογές έχουν δημιουργηθεί προκειμένου να μετριάσουν το ρεζιλίκι σου (μη χαίρεσαι, μονάχα σε περίπτωση που δεν έχει διαβαστεί).

Οι λύσεις τρεις: Κινητό με ηλεκτροσόκ, κολλητός νηφάλιος σε εγρήγορση, κινητό στο σπίτι.

Η συμβουλή μου μια. Μην παίρνεις αποφάσεις όταν είσαι θυμωμένος, καυλωμένος ή μεθυσμένος. 

 

Συντάκτης: Πωλίνα Πανέρη